ETF van de week: iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (DTLE)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (DTLE)

De obligatie-ETF geeft ons de mogelijkheid om te profiteren van de prestaties van staatsobligaties in US dollars uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Dalende inflatie maakt de weg vrij voor renteverlagingen. Volgens experts is het waarschijnlijk dat de Fed de rente in de loop van het jaar opnieuw zal verlagen. Dit scenario heeft een positief effect op de obligatiekoersen, die in de tegenovergestelde richting van de rendementen bewegen. Nadat de ETF herstelde tot december 2023, ging het daarna weer naar het zuiden.

Uitleg: De resterende looptijd van de obligaties in deze ETF is 20+ jaar. De effecten in het effect hebben een investment grade rating en dus een goede tot zeer goede kredietrating. Dit vermindert het risico op wanbetaling. Omdat obligatiekoersen omgekeerd evenredig zijn met rentetarieven, leidt nieuws over renteverlagingen tot koersstijgingen. Wanneer de economie verzwakt, dient de obligatiemarkt vaak als veilige haven voor beleggers, vooral wanneer de rendementen nog steeds hoog zijn.

Set-up: Na de koersstijging van de afgelopen dagen zou de 50-dagenlijn binnenkort gekruist kunnen worden. De tijdelijke zwakte zou kunnen worden gebruikt om een positie te openen. Na het instappen kan de trade worden afgedekt onder de laatste pivot low.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF koers | US treasury ETF
iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF | beleggen in ETF
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.