ETF van de week: Xetra GOLD (4GLD)

Door Achim Mautz


XETRA Gold
ISIN: DE000A0S9GB0
|
Ticker: 4GLD
|
Valuta: EUR
Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Xetra GOLD (4GLD)

Speculatie over dalende rentes en goudaankopen door centrale banken zijn de drijvende krachten achter de stijgende goudprijs. Met het vooruitzicht van dalende rentetarieven zijn de rendementen op de staatsobligatiemarkten onlangs gedaald, wat wordt gezien als een belangrijke aanjager van de goudprijs. Omdat goud geen rendement oplevert, maken lagere kapitaalmarktrentes het edelmetaal aantrekkelijker voor beleggers, waardoor de vraag toeneemt.

Uitleg: Xetra Gold brak afgelopen vrijdag uit de zijwaartse fase en bleef maandag stijgen. De centrale banken van de opkomende markten blijven de goudaankopen domineren. Om te profiteren van een aanhoudende stijging van de goudprijs, kunt u beleggen in de Xetra Gold ETC. Na de forse stijging van de afgelopen dagen moet er worden gewacht op een pullback.

Set-up: In het geval van een tijdelijke terugval naar de range van € 61,50 – € 62,00, zou een long positie in Xetra Gold kunnen worden geopend. De trade zou afgedekt kunnen worden met een stoploss onder de breakout candle.

xetra gold etc | xetra gold 4gld koers | gold etf
xetra gold etc | xetra gold 4gld koers | etf van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.