EUR/AUD

Alles wat u moet weten over het EUR/AUD valutapaar: de EUR/AUD koers, de grafiek, de vooruitzichten en de Valuta Calculator.

EUR/AUD Kurs

Laatste koers --
Verschil --
Tijd --
Datum --
Slotkoers vorige handelsdag --
Van basisvaluta
Naar
1 EUR AUD

Historische wisselkoers: EUR/AUD

Periode:
Datum Slotkoers vorige handelsdag Openingskoers Hoog Laag

Valutapaar (EUR/AUD)

Betekenis

Het valutapaar EUR/AUD geeft de verhouding weer tussen de euro en de Australische dollar in Australische dollars. Het valutapaar is met een wereldwijd aandeel van minder dan 0,5% van het totaal verhandelde volume in valuta’s wereldwijd een minder belangrijke wisselkoers.

Vertegenwoordiging

Het valutapaar kan ook omgekeerd weergegeven worden als AUD/EUR, maar de weergave EUR/AUD is de meest gangbare manier. Noteert het valutapaar EUR/AUD op een koers van 1,55, dan betekent dit concreet dat u voor 1 euro 1,55 Australische dollars ontvangt. In aanvulling op het symbool EUR/AUD voor dit valutapaar, is de ISIN code EU0009654748.

Handel

De handel in het valutapaar EUR/AUD vindt 24 uur per dag plaats. Vanwege de verschillende tijdzones zijn er echter nog wel belangrijke handelstijden wanneer het handelsvolume het hoogste is. De handel in Azië begint om 0:00 uur en gaat over in de Europese handel om 09:00 uur tot omstreeks 17:00 uur.