Artikel laten voorlezen

De aandelenmarkten sloten gisteren met winst, waarbij alle drie de belangrijkste indexen stegen. De S&P 500 voegde 0,57% toe, terwijl de Nasdaq Composite 0,75% won. De Dow Jones index boekte een winst van 0,45%. Het sentiment was erg positief en verschillende big tech aandelen boekten mooie winsten. Zo klom NVIDIA (+2,28%) naar een nieuwe all-time high en lieten ook Meta (+3,65%) en Uber (+3,5%) mooie winsten zien.

Beleggers richten vandaag hun aandacht op de consumentenprijsindex (CPI) van december, dat om 14:30 uur wordt vrijgegeven. Economen gepolst door Dow Jones voorspellen dat de CPI in december met 0,2% is gestegen, wat neerkomt op een stijging van 3,2% op jaarbasis. Deze inflatiecijfers zullen een cruciale katalysator zijn voor de markten en kunnen van belang zijn voor het toekomstige monetaire beleid van de Federal Reserve. Vooralsnog gaat de markt uit van zes renteverlagingen in 2024, in tegenstelling tot de voorspelling van de centrale bank van drie renteverlagingen dit jaar.

Op donderdagochtend staan de futures ook weer licht hoger, terwijl Wall Street zich voorbereidt op de nieuwste inflatiegegevens en het begin van het vierde kwartaal van het cijferseizoen. De S&P 500 future staat 0,16% hoger, terwijl de Nasdaq 100 futures 0,3% toevoegde. Beleggers kijken ook uit naar het begin van het cijferseizoen voor het vierde kwartaal, waarbij giganten als Bank of America en JPMorgan Chase vrijdag hun resultaten zullen rapporteren.

Bitcoin ETF’s goedgekeurd

Gisteren keek de hele beleggingswereld naar de Amerikaanse toezichthouder. Er werd al lang naar uitgekeken en gisteren besloot de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) regels te wijzigigen, waardoor de weg vrijkomt voor bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Deze langverwachte stap zal reguliere beleggers toegang geven tot de controversiële en volatiele cryptocurrency. Bitcoin vertoonde een kleine daling na het nieuws op woensdagavond, terwijl ethereum opvallend genoeg steeg.

Het besluit van de SEC om bitcoin ETF’s toe te staan, kan een mijlpaal blijken te zijn in de acceptatie van cryptocurrency door de mainstream financiële wereld, aangezien de ETF-structuur vermogensbeheerders en financiële adviseurs een gereguleerde manier biedt om blootstelling aan bitcoin te vervaardigen.

 • Blackrock’s iShares Bitcoin Trust ( IBIT)
 • ARK 21Shares Bitcoin ETF ( ARKB)
 • WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW)
 • Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO)
 • Bitwise Bitcoin ETF (BITB)
 • VanEck Bitcoin Trust (HODL)
 • Franklin Bitcoin ETF (EZBC)
 • Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust (FBTC)
 • Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR)
 • Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)
 • Hashdex Bitcoin ETF (DEFI)

Azië groen & Europa opent hoger

Japan leidde de opmars op de Aziatische markten, terwijl aandelen uit Zuid-Korea vasthielden aan winsten nadat de Bank of Korea de rente handhaafde. De Japanse benchmark Nikkei 225 steeg met 1,77% tot boven de 35.000 voor de eerste keer sinds februari 1990 en sloot op 35.049,86. De Topix steeg ook met 1,57% en bereikte met 2.482,87 een 33-jarig hoogtepunt.

De Europese markten zullen donderdag bij de opening opveren na een aantal dagen onder druk te hebben gestaan. Alle ogen zijn gericht op de publicatie van het laatste rapport over de Amerikaanse consumentenprijsindex donderdag, waarbij economen gepolst door Dow Jones verwachten dat de prijzen in december met 3,2% op jaarbasis zijn gestegen.

Beursagenda

Donderdag 11 januariEUR – ECB maandrapport
VS – Jobless claims
VS – Inflatie (CPI)
VS – Jobless claims
VS – Federale begroting
10:00
14:30
14:30
14:30
20:00
Vrijdag 12 januariCNY – Inflatie (CPI)
VS – Producentenprijsindex (PPI)
VS – WASDE rapport
02:30
14:30
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.