De 5 beste aandelen van 2019

Wat zijn de beste aandelen van 2019?

2019 is volgens de Chinese astrologie ‘het jaar van het varken’. Zoals bekend is het varken een heel intelligent en sociaal dier, dus er is hoop dat het handelsconflict tussen de VS en China in deze context een oplossend verloop zal kennen. De al dan niet blijvende handelsspanningen zullen bepalend zijn voor het beursjaar 2019.

Ik blijf echter waakzamer dan ooit, en infuseer daarom mijn aandelenbeheer steeds met een doordachte optie-integratie. Ik raad je ten stelligste aan om dat ook steeds te doen.

Ik bezorg je op vraag van LYNX met veel plezier enkele aandelen die ik zélf in portefeuille heb genomen en waarmee ik dus deels mijn beleggingsjaar 2019 bespeel. Persoonlijk denk ik dat technologie de laatste maanden te fel is afgestraft en dus kansen biedt. Ook blijf ik fan van de biotechsector.

De beste aandelen van 2019 volgens Jacky de Donder

Beste aandelen 2019 - Aandeel Zynga

1. Aandeel Zynga (ZNGA)

Zynga is mijn grootste persoonlijke positie. Zynga is een spelletjesontwikkelaar die ooit het meest populaire spel (Farmville) ontwikkelde maar voor haar omzet volledig afhankelijk was van Facebook. Tot Mark Zuckerberg de banden verbrak en Zynga haar inkomstenmodel moest heruitvinden. Het snoeide in de ontwikkelingsprogramma’s van nieuwe spelletjes, gooide de onrendabele titels uit de catalogus en begon met de goudklompjes in de portfolio te upgraden en ze naar een breder toepassingsgebied te brengen. Het gevolg van deze strategie is dat je én je marges kan omhoogkrikken én je onkosten kan drukken én elk game een hogere monetariseringsgraad kan laten bereiken.

Het jaar 2018 bracht de bevestiging van de turnaround. Vanaf 2019 moet Zynga deze turnaround omzetten in een groeiverhaal. Daarvoor heeft het haar ruime cashpositie aangesproken om enkele complementaire acquisities te doen die direct zullen bijdragen tot omzet en winst. Bovendien heeft Zynga een licensie verkregen voor de ontwikkeling van een spelletje gebaseerd op de razend populaire Star Wars franchise (Disney). Ik ben fan.

Kwartaalupdate Q1 aandeel Zynga

De huidige return is + 15%. Zynga deed waar wat ik op hoopte : gestadige bevestiging van de turnaround. Er komen zo’n 5 à 7 nieuwe Zynga spelletjes op ons af, vertrekkende vanaf het derde kwartaal van 2019 tot einde 2020. Hieronder zitten er populaire franchises zoals Harry Potter en Star Wars. Het aandeel Zynga blijft mijn grootste persoonlijke positie. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om mijn positie op dit moment te verlichten.

2. Aandeel Zai Lab (ZLAB)

In mijn top 5 van beste aandelen 2019 komt ook het aandeel Zai Lab voor.

Beste aandelen 2019 - Aandeel Zai Lab

Zai Lab is mijn favoriete biotechplay in China. Zai Lab is een biotechbedrijf dat een businessmodel hanteert dat me kan bekoren : een mix van eigen onderzoek,  inlicensering van bestaande compounds en therapieën, dit al dan niet in gedeeld partnership. Dergelijk model maakt het bedrijf in principe minder kwetsbaar dan een doorsnee-biotechsituatie. Zai Lab is een volledig vertikaal geïntegreerd bedrijf, wat betekent dat het de keten volgt van eigen ontwikkeling tot eindproductie. Bovendien, en dat is heel interessant, geeft het de mogelijkheid aan westerse bedrijven om toegang te krijgen tot de Chinese markt (wat voor hen omslachtig en niet evident is). Het bedrijf wordt geleid door Samantha Du (een ex-topper bij Pfizer en Chi-Med) en een gerespecteerde autoriteit in China.

Dit jaar kan voor Zai Lab historisch worden want het heeft uitzicht op de allereerste goedkeuringen op het Chinese vasteland (voor hersentumor en eierstokkanker). Bij goedkeuring zal dit nieuws zeker en vast bijkomende institutionele belangstelling en bijkomende licentiedeals met zich meebrengen.

Kwartaalupdate Q1 aandeel Zai Lab

De return is momenteel  + 35 %. Zai Lab blijft bevestigen als mijn favoriete biotechplay in China. De programma’s in de pijplijn schuiven in het juiste tempo op. Er komt belangrijke newsflow aan in de tweede jaarhelft. Er is een winstniveau bereikt waarop je een stop loss moet overwegen.

3. Aandeel Advanced Micro Devices (AMD) + Gopher Protocol (GOPH)

Alles wordt in 2019 nóg meer beeld en video. AMD heeft een zware dreun gekregen wegens de crisis in de cryptowereld. AMD heeft bovendien de zware concurrentie van grotere broers Nvidia en Intel te verduren maar het gaat dit jaar zijn nieuwe CPU’s en GPU’s in stelling brengen. Omwille van een nieuw productieproces zullen de chips van AMD met een identiek aantal cores meer dan 25% betere prestaties kennen bij identiek stroomverbruik. Met een identiek prestatieniveau zou de nieuwe chip 50% zuiniger moeten zijn. AMD is zeker niet uitgeteld.

Alles wordt in 2019 ook meer dan ooit verbonden met alles : het Internet der Dingen (IoT). Wat heb ik gedaan met mijn AMD-positie ? Op 2/3 heb ik calls geschreven en er Gopher Protocol mee gekocht. Hierdoor krijg ik dit zéér speculatief en piepklein OTC-aandeel als het ware ‘gratis’ in portefeuille. Gopher Protocol heeft een netwerk ontwikkeld dat je eigenlijk zou kunnen vergelijken met een parallel internet. Haar microchips genereren o.a. via artificiële intelligentie (deap learning) voor het IoT veiligere en meer gesofisciceerde communicatie. Cruciaal voor toepassingen in bv. de zelfrijdende auto of robots. Indien de technologie geadapateerd zou worden door de grote jongens à la Amazon of Tesla wordt dit iets groots, anders zal het bijgezet worden op de begraafplaats van ‘roemloos gestorven technologie-ideeën.

Kwartaalupdate Q1 aandeel Advanced Micro Devices (AMD) + aandeel Gopher Protocol (GOPH)

De return is momenteel + 60 % voor AMD. Ik stelde dat AMD niet was uitgeteld, integendeel : beleggers waren paniekerig blind. Ook al verwacht ik nog fors hogere koersen, ook hier geldt het principe dat je winstbeveiliging moet inbouwen.

Op een gedeelte van mijn AMD-positie had  ik calls geschreven en er Gopher Protocol mee gekocht. Deze aandelen hebben ondertussen gepiekt met 180 %, en ik had een verkooplimiet gezet op + 85 %. Dus de aandelen Gopher Protocol zitten niet meer in mijn portefeuille en interesseren mij op dit moment ook niet meer.

Beste aandelen 2019 - Aandeel AMD

4. Aandeel Immersion Corporation (IMMR)

Immersion Corporation levert Human Computer Interaction Technology (HCIT). Deze technologie ressorteert onder de noemer haptische waarneming : middels beweging, vibratie of door het uitoefenen van krachten communiceert een mechanisme met een gebruiker. We zitten hier dus op het domein waarbij we voorwerpen ‘een menselijke toets’ kunnen geven. Bijvoorbeeld : je lief stuurt je een verliefd zoentje via WhatsApp en je smartphone begint te gloeien. Dit alles ressorteert onder het begrip augmented reality (AR).

AR is de technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. In het Nederlands betekent ‘augmented reality’ letterlijk ‘verrijkte werkelijkheid’. Het is dus een mix van de realiteit met een virtuele toevoeging. Immersion, nog een kleine speler, blijft mijn favoriet op dit domein : het heeft zopas een nieuwe CEO (topman van Nokia Technologies ) binnengehaald en ook Google heeft recent z’n neus aan het raam gestoken. Ik beschouw Immersion als een overnamekandidaat en voeg deze toe aan mijn top 5 beste aandelen voor 2019.

Kwartaalupdate Q1 aandeel Immersion Corporation

Immersion Corporation heeft een vlak parcours afgelegd tot nu toe. Zit volledig onder de radar van de grote beleggers. Ik hou ze dan ook simpelweg aan. Geduld.

5. Aandeel Evoke Pharma (EVOK)

Een binaire keuze. Binair betekent : alles of niets.

Evoke Pharma heeft een studie fase-3 afgerond aangaande een geneesmiddel ter behandeling van gastroparese (vertraagde maaglediging). Het heeft de nodige financiering klaar, alsook de partner gevonden om de commercialisatie-opstart succesvol te starten indien de FDA goedkeuring zou verlenen (ten laatste op 1 april 2019). Indien deze goedkeuring er zou komen mik ik op een grote stijging van de koers aangezien ik overtuigd ben dat dit geneesmiddel (een véél gebruiksvriendelijkere toedieningsmethode van een reeds bestaand geneesmiddel) de standaardtherapie gaat worden ter behandeling van deze ziekte. Indien er geen goedkeuring komt, dan is het over en uit en wordt het aandeel waardeloos.

Kwartaalupdate Q1 aandeel Evoke Pharma (EVOK)

De return is momenteel – 70 %. Dit was een een binaire keuze. Binair betekent : alles of niets. Op 1 april zou de FDA beslissen. Wel, de FDA besliste half-binair. Het keurde de indiening af maar legde het bedrijf geen nieuwe studies op, enkel 2 vragen waar het een antwoord moet op bieden. Vermits deze vragen mijns inziens oplosbaar zijn, zal ik, afhankelijk van de verdere communicatie-uitkomst met de FDA, beslissen om ofwel mijn positie te verkopen of ze te verdrievoudigen.

Beste aandelen 2019 - Aandeel Evoke Pharma

Beleggen in de Beste aandelen van 2019 bij LYNX

Via het LYNX Handelsplatform kunt u beleggen in alle hierboven besproken beste aandelen. U heeft de mogelijkheid om zeer voordelig aandelen te kopen of verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Wereldwijd heeft u direct toegang tot meer dan 100 beurzen in 24 landen en kunt u voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandeel.

kooptips aandelen 2018
Jacky De Donder

Jacky De Donder

Jacky De Donder is een bekend belegger met decennia ervaring en de oprichter van Beursbubbels, een wekelijkse beursnieuwsbrief met duizenden abonnees. Lees zijn columns bij LYNX

Meer:

Gerelateerde artikelen

Profiteer ook van beleggen met een voorsprong

LYNX biedt u vele voordelen en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers van België

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Onze brochure met uitgebreide informatie over online beleggen en daytrading bij LYNX
  • Onze tarievenlijst: aandelen, opties, futures, forex, ETF's & sprinters
  • Uw openingsformulier
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws