Technische analyse AEX

In de rubriek “Technische analyse AEX bespreekt Justin Blekemolen wekelijks de AEX index op basis van technische analyse. Hierin geeft hij een korte en lange termijn technische analyse van de AEX.

Technische analyse AEX – Amsterdamse beurs voert de druk op

Korte termijn technische analyse AEX:

De AEX-index ligt er vrij positief bij. Op korte termijn zien we een klein stijgend trendkanaaltje. De hogere bodems signaleren dat de vraag onder beleggers toeneemt. De Amsterdamse beurs bevindt zich ook nog eens boven het stijgende 25-daags gemiddelde, wat eveneens op een positief momentum wijst. Vorige week schreef ik dat de AEX-index naar de 583 punten kan stijgen. Het omgekeerde hoofd-schouderpatroon is namelijk geactiveerd. De RSI-indicator is ook nog niet overbought, waardoor er dus ruimte vrij is voor een verdere stijging.

Echter heeft de AEX ook nog wat hordes te nemen. Op de eerste horde rond de 572 punten is de index nu gestuit. De beurs opende op maandag met een enorme sprong, waarbij een gap ontstond in de grafiek. Maar de 572 punten bleek nog even te sterk.Vlak daarboven ligt de top van vorig jaar zomer, op 576 punten. Het is nu afwachten welke katalysatoren de AEX-index boven deze weerstanden kan brengen. Een uitbraak ligt op de loer, zolang het stijgende trendkanaal en het patroon van hogere bodems intact blijft. Indien deze neerwaartse worden gebroken, moeten we rekening houden met een correctie richting de 530 punten.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws