Technische analyse AEX

In de rubriek “Technische analyse AEX bespreekt Justin Blekemolen wekelijks de AEX index op basis van technische analyse. Hierin geeft hij een korte en lange termijn technische analyse van de AEX.

Technische analyse AEX – De AEX-index vormt een lagere top

Korte termijn technische analyse AEX:

Vorige week besprak ik in de wekelijkse technische analyse van de AEX, dat de AEX-index er technisch niet sterk bij lag. Toch wist de index na een zwakke start op maandag, de rest van de week weer flink op te veren. De AEX-index heeft hierbij steun gevonden op 544 punten, een niveau dat eerder ook al eens voor steun en weerstand zorgde. Vorige week zei ik ook dat een eventuele opleving waarschijnlijk zal stranden onder de 559 punten, aangezien deze voormalige steun nu als weerstand fungeert. Op donderdag schoot de index hier heen, maar wist er inderdaad niet doorheen te breken. Met de daling van vandaag lijkt het aannemelijk dat de lagere top hier is gezet, maar een bevestiging hiervan treedt pas op bij een daling onder de 544 punten.

Een daling onder de 544 punten zal verdere koersdaling uitlokken. Een tussentijds steun zien we op 538,70 punten, maar een daling richting de steun op 530 punten lijkt aannemelijker. Dit is ook het koersdoel wat ik twee weken geleden heb aangegeven aan de hand van de eerdere gebroken rising wedge(stijgende driehoek). De koers daalt namelijk meestal ongeveer naar waar de rising wedge start.

Alternatief scenario: De AEX-index kan ook plotseling door de weerstand bij 559 punten breken. Bijvoorbeeld als Trump ineens een deal sluit met China. Dan komt er ruimte vrij voor een herstel richting de 570 punten. Let op: dit is een alternatieve mogelijkheid en niet het meest logische scenario aan de hand van de huidige technische analyse.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Profiteer ook van beleggen met een voorsprong

LYNX biedt u vele voordelen en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers van België

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Onze brochure met uitgebreide informatie over online beleggen en daytrading bij LYNX
  • Onze tarievenlijst: aandelen, opties, futures, forex, ETF's & sprinters
  • Uw openingsformulier
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker