Tradegate

Effectenbeurs Tradegate | gespecialiseerd in orders van particuliere beleggers

Tradegate is een beurs in Berlijn die gespecialiseerd is in orders van particuliere beleggers. Via Tradegate heeft u als belegger de mogelijkheid om te beleggen in aandelen en ETP’s waaronder ETF’s, obligaties en beleggingsfondsen. De volledige handel gebeurt elektronisch.

Via Tradegate zijn er meer dan 12.000 verschillende effecten beschikbaar. Het interessante is dat er voor deze effecten kosteloze koersdata ter beschikking worden gesteld. Andere beurzen vragen abonnementskosten voor real time koersdata.

De lancering van Tradegate dateert uit 2001, toen het nog een OTC-handelsbeurs was. In 2007 kreeg Tradegate de status van multilateraal handelssysteem volgens de MIFID-richtlijn. Ten slotte kreeg Tradegate in 2009 een beurslicentie van Berlijn. Hiermee werd Tradegate de jongste beurs in Duitsland. Het beheer verloopt via Tradegate Exchange GmbH, dat voor 75% in handen is van Deutsche Börse AG.

In oktober 2019 kondigde Tradegate Exchange GmbH aan dat het alle aandelen van Berliner Börse AG zou overnemen. Hiermee zouden Tradegate Exchange, Börse Berlin en Equiduct geëxploiteerd en ontwikkeld worden onder één dak.

De meeste beurzen die vandaag de dag geëxploiteerd worden aanvaarden enkel standaard ordertypen, zoals een marktorder of limietorder. Indien u andere ordertypen gebruikt, zoals een trailorder, wordt dit order bij de broker vastgehouden. Tradegate is op dat vlak een vreemde eend in de bijt, aangezien ze meer geavanceerde orders accepteren. Denk hierbij aan stoplimietorders, stoporders, trailing stop orders en one-cancels-all orders.


Kosten

Tradegate handelstarieven

Een overzicht van alle gehanteerde tarieven vindt u op onze tarieven pagina.


Openingstijden

Tradegate openingstijden

Tradegate Exchange is dagelijks open van 8:00 uur tot 22:00 uur. De handelstijden voor obligaties en fondsen zijn echter ingekort tot 20:00 uur.

ProduktTradegate Handelstijden
AandelenMa. - Vr. 8:00 - 22:00 uur
ETP'sMa. - Vr. 8:00 - 22:00 uur
BeleggingsfondsenMa. - Vr. 8:00 - 20:00 uur
ObligatiesMa. - Vr. 8:00 - 20:00 uur

Voor meer informatie over Tradegate Exchange verwijzen we u door naar de website van Tradegate.