Artikel laten voorlezen

Op woensdag was er weinig richtinggevend nieuws, waardoor de Amerikaanse indices dichtbij huis bleven. De S&P 500 kon 0,10% bijschrijven en sloot op 4.382 punten, terwijl de Nasdaq-100 met 0,11% steeg naar 15.313 punten. De langste winstreeks sinds november 2021 werd daarmee nog net aan voortgezet. Beide indices stegen al negen dagen op rij, maar Wall Street begint vermoeid te ogen en is mogelijk rijp voor een adempauze. Doordat de rentes onder druk liggen, blijven technologie-aandelen goed presteren. Ook gisteren behoorden aandelen als NVIDIA (+1,35%), Microsoft (+0,74%) en Apple (+0,59%) weer tot de namen die in het groen zijn gesloten.

Tegelijkertijd blijven de olieprijzen zwak presteren. De prijs voor een vat ruwe olie daalde gisteren met 2% tot onder de $ 76 per vat. Circa drie weken geleden stond de olieprijs nog bijna op $ 90 per vat. Uiteraard werkt dit in het voordeel van de inflatieverwachtingen. Dit zien we dan ook terug op de obligatiemarkten, waar de Amerikaanse 10-jaars rente gisteren met 7 basispunten daalde tot 4,5%.

In de nabeurshandel steeg Disney met 3,3% na de publicatie van beter dan verwachte winstcijfers. Het totaal aantal Disney+ abonnees kwam uit op 150,2 miljoen, hoger dan de prognose van 148,15 miljoen. De omzet steeg met 5,7% op jaarbasis naar $ 21,24 miljard. Dit kwam echter $ 170 miljoen dollar lager uit dan de verwachtingen van analisten. De winstverbetering kan worden toegeschreven aan de groei van ESPN+ en de themaparken. Aan de andere kant zorgde een daling in advertentie-inkomsten ervoor dat de omzet licht tegenviel.

Het aandeel Lyft dook juist met bijna 2% omlaag, nadat het aantal ritten lager uitviel dan verwacht. Het bedrijf zei ook dat het in het huidige kwartaal moeite zou hebben met het verhogen van het aantal ritten.

Beleggers zullen donderdag letten op cijfers over het aantal werkloosheidsclaims. Handelaren zullen ook de toespraken volgen van een aantal leden van de Federal Reserve, waaronder voorzitter Jerome Powell, die in de loop van de dag worden verwacht.

Azie omhoog & Europa opent groen

De meeste markten in Azië-Pacific noteerden donderdag iets hoger nadat de indexen in de regio twee dagen op rij daalden, terwijl uit Chinese cijfers bleek dat de consumentenprijzen sneller daalden dan verwacht. De CPI daalde in oktober met 0,2% op jaarbasis en de producentenprijzen (PPI) daalden met 2,6% op jaarbasis. Hierop daalde de Hang Seng-index in Hongkong met 0,25%, terwijl de Chinese CSI 300 index vlak bleef.

De belangrijkste index van Zuid-Korea, de Kospi, daalde in de afgelopen twee sessies met 3,24%, waarmee meer dan de helft van de winst van eerder in de week werd weggevaagd toen het land opnieuw een verbod op short selling instelde.

In Europa gaan de beurzen een hogere opening tegemoet. Er staan kwartaalcijfers op de planning van ArcelorMittal, Deutsche Telekom, Henkel en Merck. Ook zal ECB-president Christine Lagarde nabeurs een toespraak houden.

Beursagenda

Donderdag 9 novemberCNY – Inflatie (CPI)
EUR – ECB Maandrapport
VS – Jobless claims
VS – WASDE-rapport
EUR – ECB-president Lagarde spreekt
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:30
10:00
14:30
18:00
18:30
20:00
Vrijdag 10 novemberVS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.