Welke opportuniteiten vandaag op de markt?

Ontdek hier onze laatste technische analyses

Technische analist Edward Loef bespreekt dagelijks verschillende beurzen, aandelen en indexen op basis van technische analyse. Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers.

Technische analyses

TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Het meest besproken woord in 2020 is vermoedelijk het coronavirus. De pandemie besmet niet alleen mensen, maar ook de speculatieve beleggingsgeesten.

Lees verder

TA van Edward Loef: Banken en beren (deel 2)

Eén week geleden werd een belangrijke vraag op de agenda geplaatst: Moeten we opnieuw bang zijn voor een bankcrisis?

Lees verder

TA van Edward Loef: Belgische, Nederlandse en Deutsche Post

Worden er nu meer of minder post(pakketten) bezorgd als gevolg van het coronavirus. En welke boodschap vertellen de beurskoersen van PostNL, BPost en Deutsche Post?

Lees verder

TA van Edward Loef: Significante omslag?

Zeven maanden geleden leek er op wereldschaal geen wolkje aan de lucht te zijn. Aandelenbeleggers bleken onvoorbereid op de plotselinge sentimentomslag.

Lees verder

TA van Edward Loef: Onbekend maakt niet onbemind

Relatief onbekend zijn de aandelen Enphase Energy en Tandem Diabetes Care. Toch zijn deze twee aandelen niet onbemind.

Lees verder

TA van Edward Loef: Omdraaipatroon in technologiesector

De Europese technologiesector is in de afgelopen twee maanden op een meerjarige weerstandlijn gestuit. Deze weerstand kan de trend doen keren.

Lees verder

TA van Edward Loef: ‘Banken en beren’

Moeten we opnieuw bang zijn voor een bankencrisis? Centrale bankiers doen alles om een crisis à la 2008 te voorkomen. De banksector oogt echter bearish.

Lees verder

TA van Edward Loef: ‘Herinnering aan september 2001’

Het is vandaag 19 jaar geleden dat de terreuraanslagen van Al Qaida in de Verenigde Staten de (beleggings)wereld schokte. Wat ging er in de handelsweek van 9/11 vooraf?

Lees verder

TA van Edward Loef: ‘Duitse auto’s trekken DAX omhoog’

In de afgelopen tien handelsdagen behoedden de Duitse automobielbedrijven Daimler AG, Volkswagen en BMW de Duitse DAX voor koersschade.

Lees verder

TA van Edward Loef: ‘SPECULANTEN OPGELET!’

De beurskoers van TESLA ging gisteren met 21% onderuit. De reactie volgt op een koersstijging in de afgelopen maanden van honderden procenten.

Lees verder

TA van Edward Loef: ‘VIX duidt op een orkaanseizoen’

Drie maanden geleden leefden beleggers in de veronderstelling dat de ergste gevolgen van de coronacris op de financiële markten voorbij waren. Is dat zo?

Lees verder