Welke opportuniteiten vandaag op de markt?

Ontdek hier onze laatste technische analyses

Technisch analist Edwin Vandamme bespreekt dagelijks in meerdere artikelen verschillende beurzen en aandelen op basis van technische analyse. Dagelijks geeft Edwin zijn twee favoriete trades van het moment. Hij geeft hierbij aan waarom hij een positie inneemt en geeft concrete in- en uitstappenmomenten om winst of verlies te nemen. Daarnaast bespreekt technisch analist Edward Loef driemaal per week verschillende beurzen en aandelen op basis van technische analyse.

Technische analyses

TA: ‘Afwijkende beursstatistieken’

In het algemeen mag (nee, ‘moet’) men voorzichtig zijn met teveel waarde toekennen aan statistieken. Zo noteerde de Dow Jones index op 30 april nog een hoogste notering op 24.498,23 punten. Vandaag bestudeert Edward Loef de S&P 500, de Dow Jones en de AEX.

Lees verder

TA: ‘Twee interessante pullback aandelen’

Een uitbraak boven een voormalige koerstop wordt in de regel gevolgd door een terugtest van de gepasseerde weerstand. Omgekeerd geldt hetzelfde voor neerwaartse uitbraak onder een vorige bodem. De aandelen Starbucks en AMG kunnen worden aangemerkt als terugtestkandidaten.

Lees verder

TA: ‘Zijn er nog sterke aandelen?’

Het is voor de particuliere belegger momenteel moeilijk om niet met koersverliezen te worden opgezadeld. De aandelenkoersen staan wereldwijd onder druk. Negatief beladen woorden, zoals recessie, handelsoorlog, brexit en gele hesjes zetten aan tot verkoopdruk. Zijn er nog sterke aandelen?

Lees verder

TA: ‘De particuliere belegger is terug’

Beleggen is voor iedereen gemakkelijk als je met de stroom mee kunt roeien. Die periode deed zich voor vanaf maart 2009. Dat was het begin van de grote beurshausse toen iedereen nog huiverig was om zich aan de koopkant te melden. Gisteren werd bekend dat particulieren zich dit jaar weer melden.

Lees verder

TA: ‘Dow Theorie versus Rentecurve USA’

Wall Street is vandaag gesloten in verband met de staatsbegrafenis van ex-president George H.W. Bush (1924-2018). In Europa proberen aandelenbeleggers ondertussen het koersverlies van de Dow Jones Industrials Average te overleven. Wat zegt de Dow Theorie hierover of de Amerikaanse rentecurve?

Lees verder

TA: ‘Gaat december 2018 redden?’

Begin vorige maand analyseerde Edward Loef de juichstemming in Wall Street aan het einde van het derde kwartaal. Sindsdien is de S&P 500 index weggezakt. De helft van de koersverliezen zijn nu ingelopen. Redt december 2018?

Lees verder

TA: ‘ACCOR, Je suis d’accord’

De onrust, die de ‘Gilets Jaunes’ (= 'Gele Hesjes’) in Frankrijk afgelopen week hebben veroorzaakt, doen de Franse economie vanzelfsprekend geen goed. Tankstations werden gesloten, auto’s en gebouwen gingen in vlammen op en de mensen op straat zijn hun leven niet langer zeker. Hoe reageert de beurs?

Lees verder

TA: ‘De Chinese draak roert zich’

Alle ogen in de financiële wereld zijn nu gericht op de uitkomsten van de ontmoeting van de Amerikaanse president Trump en Chinese Leider Xi Jinping op de G20-bijeenkomst. Er zijn weinig koersgrafieken beschikbaar die stemming tot optimisme, behalve die van iShares MSCI China Large Cap UCITS ETF.

Lees verder

TA: ‘De strop van Microsoft’

In augustus en september dit jaar werd veel aandacht geschonken aan het doorbreken van de magische grens van 1000 miljard dollar aan beurswaarde door de bedrijven Apple en Amazon. Het aandeel Microsoft staat als gevolg van de recente koersturbulentie weer fier bovenaan, maar voor hoelang?

Lees verder

TA: ‘Europese Telecom zoekt contact’

De Europese DJ Stoxx 600 telecomsector laat qua koersprestaties in de afgelopen 10 weken de overige 17 Stoxx 600 sectoren achter zich. De breed samengestelde Europese DJ Stoxx 600 index kijkt bij de opmaak van deze blog in hetzelfde tijdbestek namelijk nog aan tegen een koersverlies van ruim 6%.

Lees verder

TA: ‘Uni’s en Procter Gamble stralen’

In de afgelopen zeven weken wist het aandeel Procter & Gamble 16,5% koerswinst te realiseren. Het aandeel Unilever presteerde bijna half zo goed met een rally van 7,7%. Het zijn stralende resultaten in vergelijking met de prestaties van de AEX-index (+0,2%) en Dow Jones Industrials Average (-3,4%).

Lees verder
Profiteer ook van beleggen met een voorsprong

LYNX biedt u vele voordelen en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers van België

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Onze brochure met uitgebreide informatie over online beleggen en daytrading bij LYNX
  • Onze tarievenlijst: aandelen, opties, futures, forex, ETF's & sprinters
  • Uw openingsformulier
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker