Welke opportuniteiten vandaag op de markt?

Ontdek hier onze laatste technische analyses

Technische analist Edward Loef bespreekt dagelijks verschillende beurzen, aandelen en indexen op basis van technische analyse. Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers.

Technische analyses

TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

De actuele marktomstandigheden bieden hoop op steun door centrale bankiers en nationale overheden. De speculatieve vraag is nu of dat wel goed nieuws is.

Lees verder

TA: ‘Koersuitbraken & koopsignalen’

Optimistisch ingestelde beleggers met een oog voor koersgrafieken zijn altijd alert op (mogelijke) opwaartse koersuitbraken. IMCD en FACEBOOK verdienen aandacht.

Lees verder

TA: ‘Long en/of Short in Duitsland?’

De actuele technische condities in de Duitse aandelenbeurs bieden kansen om zowel op zoek te gaan naar ‘long’-kandidaten als ‘short’-kandidaten.

Lees verder

TA: ‘Hang Seng index in onveilig territorium’

De Hang Seng index in Hong Kong leverde vandaag 5,5% in en hervat de dalende trend. Beleggers moeten overal alert op zijn in een onveilige beleggingswereld.

Lees verder

TA: ‘Beleggen met een Franse slag’

Aandelenbeleggers en analisten moeten er juist nu voor waken om iets te haastig te handelen. Slordig omgaan met trendanalyses levert meestal half werk op.

Lees verder

TA: ‘UBER Technologies kan bijtanken’

Wat zou er gebeuren met de mobiliteit als de lockdown maatregelen worden opgeheven. Wordt er dan weer meer gereden? En gaat er dan ook meer brandstof getankt worden?

Lees verder

TA: ‘Positief, maar ook weer niet?’

Wall Street kreeg op maandag 18 mei vleugels. Wall Street reageerde zeer positief op de spierballentaal van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Lees verder

TA: ‘Experimentele stijging op de beurs’

Voorbeurs werd duidelijk dat Wall Street fors hoger aan de nieuwe week zou beginnen dankzij de hoopvolle berichten over een experimenteel Covid-19 vaccin.

Lees verder

TA: ‘Wel of niet trends respecteren?’

Een populair technisch gezegde beweert ‘The Trend is your Friend’. De vraag is welke trends je beter wel kunt volgen en wat je beter niet kunt doen?

Lees verder

TA: ‘US dollar wordt sterker’

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, verwerpt negatieve rentes als beleidsinstrument. De dollar kan daardoor aantrekkelijker worden.

Lees verder

TA: ‘Belgische toppers zijn zeldzaam’

Drie maanden geleden (14 februari 2020) sloot de Belgische BEL-20 index op de hoogste wekelijkse slotstand van dit jaar. Zijn er nadien nog wel winnaars?

Lees verder