Een overzicht van allerlei beleggingsstrategieën

Het is als belegger van levensbelang om een goede beleggingsstrategie te hebben. Dit geldt zowel voor de beginnende als professionele belegger. Vaak is het hebben van een concrete beleggingsstrategie het grote verschil tussen een belegger die faalt en een belegger die succes kent op de beurs. In deze sectie van het LYNX Kennisportaal, vindt u allerlei beleggingsstrategieën. Er wordt getracht om een zo compleet mogelijk spectrum aan strategieën uit de doeken te doen. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende beleggersprofielen. Hieronder vindt u beleggingsstrategieën voor beleggers die een actieve handelsstijl hebben maar ook voor beleggers die een eerder passieve handelsstijl hebben.

Wat is arbitrage en hoe haalt u er risicovrije winst mee?

Wat als er een manier bestond om te handelen in aandelen en hiermee een risicovrije winst te behalen? Arbitrage is een techniek die hiervoor kan zorgen.

Lees verder

Wat is psychologie in trading?

Hoe uw psychologie in trading het succes van uw beleggingen kan beïnvloeden en hoe u uw psychologie in trading onder de knie kunt krijgen.

Lees verder

Beleggingsstrategie: de CANSLIM-criteria

De CANSLIM-criteria worden gebruikt als beleggingsstrategie om de beste groeiaandelen te identificeren op basis van fundamentele en technische analyse.

Lees verder

Dollar-cost averaging: bescherm uw portefeuille in een bearmarkt

Heeft u al eens gehoord over dollar-cost averaging? De dollar-cost average methode wordt door beleggingsadviseurs aanbevolen om risico’s te vermijden.

Lees verder

Hoe de inside bar strategie traden?

De inside bar trading strategie kan mooie resultaten opleveren. Lees in dit artikel over een eenvoudige maar effectieve toepassing van de strategie.

Lees verder

Dogs of the Dow strategie 2020

Dogs of the Dow is een beleggingsstrategie waarbij de tien bedrijven met de hoogste dividend yield uit de Dow Jones worden opgenomen in de portefeuille.

Lees verder

Hedging: succesvol uw positie indekken

Via hedging kunt u financiële risico’s beperken. In tijden van onrust kan het geen kwaad om stil te staan bij de risico’s die uw portefeuille loopt.

Lees verder

Beleggingsstrategie: supply and demand

Een geavanceerde strategie die steunt op technische analyse is supply and demand. In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze beleggingsstrategie werkt.

Lees verder

Beleggingsstrategie: Piotroski F Score systeem

Piotroski F Score wordt gebruikt voor value investing. Het is een systeem gebaseerd op fundamentele analyse en geeft de fundamentele gezondheid weer.

Lees verder

Beleggingsstrategie: ‘Reverse to the mean’

Strategie 'Reverse to the mean' past bij ‘Buy Low Sell High’ maar ook bij een actievere handelsstijl. Hoe we gunstige aandelen vinden, wordt hier besproken.

Lees verder