Ontdek alles over ETF's

Ontdek hier alles over ETF's, een product dat grote affiniteit vertoont met klassieke beleggingsfondsen. Het verschil is dat ETF's effectief beursgenoteerd zijn en worden verhandeld zoals aandelen. Bovendien betaalt u op ETF's geen speculatietaks.

De ETF van de Week: iShares Health Care Sector (IUHC)

De zorgsector heeft zich de afgelopen weken ongelofelijk goed ontwikkeld in de VS. De sector kon in mei een belangrijke doorbraak bereiken en verkeert zich sindsdien in een stabiele opwaartse trend.

Lees verder

De ETF van de Week: iShares Nasdaq Biotechnologie ETF (BTEC)

Sinds het begin van het jaar hebben Amerikaanse biotechnologie-aandelen amper meer waarde gekregen. In de tussentijd is de belangrijkste ondersteuning getest en lijkt de sector in een stijgende lijn te zitten.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares Oil & Gas Exploration ETF (SPOG)

De olieprijs is de afgelopen maanden door het dak gegaan en bevindt zich al maanden in een stabiele opwaartse trend. Eind vorige week verspreidden de eerste tekenen van zwakte zich, waardoor de grondstof aanzienlijk naar beneden werd getrokken. Dit was ook het startschot voor een correctie in de olie- en gasvoorraden.

Lees verder

DE ETF TIP van de Week: Lyxor Russia ETF (RUS)

Vanwege de nogal onstabiele situatie in Syrië blijven de twee supermachten VS en Rusland elkaar in de haren vliegen. Dit zorgde ervoor dat de gehele Russische aandelenmarkt in april instortte. De index kon herstellen en de vouwen lijken, althans voorlopig, gladgestreken.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares Nasdaq US Biotechnology (BTEC)

De biotechaandelen in de VS zijn recentelijk weer gestegen. Aan het begin van het jaar kon er een mooie rally worden gestart, maar deze verdween weer snel samen met de zwakte op Wall Street. Momenteel bevindt de trend zich in een neutrale koopfase. Hoe speelt u hier slim op in?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares MSCI Target US Real Estate (CEM1)

De Amerikaanse vastgoedaandelen bewogen de afgelopen maanden richting het zuiden. Van februari tot april kon de industrie weer herstellen en het liet recent positieve trends zien. De uitbraak boven het tussentijdse hoogtepunt van april heeft net plaatsgevonden en daardoor is er een nieuwe opwaartse trend in gang gezet

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares China Large Cap (FXC)

De Chinese aandelenmarkt kon vooral in het begin van het nieuwe jaar goed groeien. De markt als geheel wist bijna 15% te winnen, om vervolgens binnen enkele handelsdagen de winst weer weg te geven. Momenteel is er weer een duidelijk koopsignaal.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xtrackers MSCI USA Energy Index (XUEN)

De Amerikaanse energiesector bevond zich vorig jaar een ware achtbaanrit. Nadat de koers van de sector halverwege het jaar met meer dan 20% was gedaald, kwam eind 2017 een ommekeer. Met de recente zwakte van Wall Street begin dit jaar heeft deze industrie het opnieuw getroffen.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares Core DAX ETF (EXS1)

De Duitse aandelenmarkt staat sinds februari onder vuur. Na de uitbraak naar een nieuw hoogtepunt eind januari, begonnen de beren omlaag te slaan. Sindsdien is er een duidelijke opeenvolging van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten. Hoe speelt u in op deze trend?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xtrackers MSCI Mexico Index (XMES)

Ondanks dat het momenteel lastig is om sterk presterende ETF’s te vinden, zien wij toch kansen in de Mexicaanse aandelenmarkten. Sinds het begin van het jaar heeft zich daar een driehoek in de grafiek gevormd. Als de uitbraak opwaarts plaatsvindt, willen wij instappen middels een longpositie.

Lees verder
Profiteer ook van beleggen met een voorsprong

LYNX biedt u vele voordelen en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers van België

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Onze brochure met uitgebreide informatie over online beleggen en daytrading bij LYNX
  • Onze tarievenlijst: aandelen, opties, futures, forex, ETF's & sprinters
  • Uw openingsformulier
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker