Ontdek alles over ETF's & Trackers

Ontdek hier alles over ETF's, een product dat grote affiniteit vertoont met klassieke beleggingsfondsen. Het verschil is dat ETF's effectief beursgenoteerd zijn en worden verhandeld zoals aandelen. Bovendien betaalt u op ETF's geen speculatietaks.

Beleggen in goud – De 5 beste goud ETF’s

Goud is terug van weggeweest. In dit artikel bespreken we wat een goud ETF is maar ook welke goud ETF’s het meeste rendement zouden kunnen opleveren.

Lees verder

ETF van de week: Physical Palladium ETF (VZLB)

Samen met de edelmetalen goud en zilver werd ook de koers van palladium in maart neergehaald. Inmiddels heeft Palladium een deel van de daling goedgemaakt.

Lees verder

ETF van de week: Xetra Gold ETF (4GLD)

De verlaging van de goudprijs rond half maart was waarschijnlijk het gevolg van korte termijn liquiditeitsknelpunten bij tal van grote beleggers.

Lees verder

Welke ETF koop ik?

Elk type ETF heeft zijn eigen voor- en nadelen. Koopt u een smart beta of eerder een eenvoudige grondstoffen ETF met fysieke replicatie?

Lees verder

ETF of Tracker: een slimme belegging?

Een ETF is een product die bij vele beleggers perfect past binnen hun beleggersprofiel. Het garandeert een spreiding die niet eenvoudig te repliceren is.

Lees verder

ETF van de week: ETFS Physical Silver ETC

De meeste edele metalen zijn terug in een opwaartse trend op langere termijn. Zilver is geen uitzondering. De ETF van de week is ETFS Physical Silver ETC.

Lees verder

ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF

De Duitse aandelenmarkt heeft de afgelopen weken zijn positieve kant laten zien en heeft in de kortst mogelijke tijd ongeveer 10 procent gewonnen.

Lees verder

De beste US small caps voor 2019

De US small caps hebben historisch gezien meer rendement behaald in vergelijking met de mid- en large caps. Lees er hier alles over.

Lees verder

De ETF van de Week: iShares MSCI Brazil UCITS ETF (IBZL)

De Braziliaanse beurs heeft het de laatste jaren moeilijk gehad. Op dit moment staat de MSCI Brazil Index op het punt om op lange termijn uit te breken.

Lees verder

De ETF van de Week: iShares Oil & Gas Exploration ETF (IS0D)

Samen met Wall Street kon de olieprijs licht herstellen. Desalniettemin ziet het minder rooskleurig uit voor de ontwikkeling van de olie ETF.

Lees verder