Alles over het handelen in futures

In de rubriek “futures” vindt u tips en informatie over het beleggen in futures. Waar moet u bijvoorbeeld op letten bij het handelen in futures? Of welke strategieën gebruiken future handelaren?

Futures trading: aan de slag met futures

Voordat u begint met futures trading doet u er goed aan om informatie in te winnen. Lees hier een uitgebreide uitleg over futures en het traden van futures.

Lees verder

Beleggen in de Euro Stoxx 50? Dit moet u weten

De populairste index van Europa is zonder twijfel de Euro Stoxx 50. Als u gaat beleggen in de Euro Stoxx 50 is het handig om dit te weten.

Lees verder

Contango en backwardation: cruciale concepten bij futures

Indien u belegt in futures moet u rekening houden met contango en backwardation. Lees hier welk effect beide fenomenen hebben op de prijzen.

Lees verder

Handelen in de Nasdaq futures

Wilt u handelen in de Nasdaq futures? Ontdek dan alle kenmerken van de één van de grootste indexen van de Amerikaanse markt.

Lees verder

Derivaten; product voor de particuliere belegger?

De derivaten binnen de financiële markt hebben voor vele beleggers iets misterieus. Daarom bekijken we even grondig wat derivaten zijn.

Lees verder

Micro E-mini futures: verhandelbaar vanaf 6 mei

Op 6 mei zijn de micro E-mini futures verhandelbaar via de CME. Een heleboel handelaren staan te popelen om hiermee aan de slag te gaan.

Lees verder

Handelen in futures – Deel 4

We zijn inmiddels toe aan deel 4 over het topic ‘handelen in futures’. In dit deel gaat we dieper in op het befaamde COT-report.

Lees verder

Handelen in futures – deel 3

U wil graag beginnen met het handelen in futures? In het derde deel over handelen in futures wordt dieper ingegaan op open interest, CFTC en margin.

Lees verder

Handelen in futures – deel 2

In dit tweede artikel over het handelen in futures bekijken we nog enkele producteigenschappen en ook hoe de handelaar beschermd wordt.

Lees verder

Handelen in futures – Deel 1

Futures of termijncontracten worden door vele beleggers gebruikt. In dit eerste deel maakt u kennis met de basis van futures.

Lees verder

Een inleiding tot de Dow Jones-future

Een van de meest bekende indexen ter wereld is de Dow Jones Industrial Average. Op deze index bestaan meerdere futures, waaronder de YM. Waar is deze YM verhandelbaar? Hoe zit het met de liquiditeit en de hefboom van deze future? En hoe ziet het technische plaatje er nu uit? Kevin Verstraete vertelt het u.

Lees verder