Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

Trump oefent druk uit op digitale media. Op dit moment zijn digitale sociale media volgens sectie 230 uit de communication decency act niet verantwoordelijk voor de content die geplaatst wordt. Toch passen bijna alle digitale media een soort van censuur toe. Niet alles is toegestaan en bepaalde content die volgens de bedrijven bijvoorbeeld aanstootgevend is of misinformatie verspreidt, wordt verwijderd. Trump zou de regelgeving mogelijk willen veranderen en daarbij ook klachten over mogelijke politieke voorkeur aandacht willen geven.

Beleggers in Twitter en Facebook zijn hiervan het slachtoffer, want extra regels brengen kosten met zich mee en mogelijk andere negatieve gevolgen. Op een groene beurs daalde Twitter 2,76% en leverde Facebook 1,32% in.

De S&P 500 daarentegen steeg 1,48% en kwam op 3.036 punten uit. De Nasdaq bleef met een stijging van 0,77% wat achter en bereikte 9.412 punten. De financiële aandelen deden het met een stijging van 4,3% het beste en ook industriële bedrijven deden het met een stijging van 3,3% uitstekend. De Nasdaq staat inmiddels sinds de start van het jaar op een winst van 4,9%. Dit is een stuk beter dan alle andere indices. Zo staat de S&P 500 nog steeds 6,0% in het rood en de Russell 2000 zelfs nog 13,8%.

Carl Icahn stapt uit Hertz

Carl Icahn, een bekende belegger met een uitstekend track record, neemt zijn verliezen. Zijn investering in Hertz was bepaald geen succes en uiteindelijk heeft Carl Icahn zijn verlies genomen en zijn belang van 34% verkocht voor $ 0,76 per aandeel. Het autoverhuurbedrijf had het al langer lastig en door corona is de vraag naar huurauto’s nog veel verder weggezakt. Gisteren zagen we een opvallend herstel van 136%, maar op de grafiek lijkt dit slechts een kleine opleving.

Mogelijk biedt het faillissement van Hertz kansen voor concurrenten zoals SIXT en AVIS. Zeker lokaal kan de concurrentie namelijk sterk afnemen en hier kunnen de overgebleven partijen mogelijk van profiteren.

AEX-index stijgt vandaag verder

De goede resultaten in de VS helpen de Europese indices omhoog. De onrust in Hongkong lijkt de markten in de rest van de wereld totaal niet te raken. De AEX-index staat voorbeurs 1,09% hoger op 535 punten. De AEX-index volgt daarmee de indices uit de VS die de leiding weer hebben genomen. De DAX doet het met een stijging van 1,19% nog iets beter.

Vandaag krijgen we de inflatiecijfers uit Duitsland, maar de belangrijkste zijn toch wel de werkloosheidsaanvragen uit de VS. Deze blijven ondanks een daling nog steeds waanzinnig hoog en de vraag is wanneer deze golf van ontslagen gestopt kan worden.

Financiële Agenda

14:00 DE – Consumentenprijsindex (CPI)
14:30 VS – Duurzame goederenbestellingen
14:30 VS – Bruto binnenlands product (BBP)
14:30 VS – Jobless Claims
16:00 VS – Voorlopige huisverkopen

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en actuele beursonderwerpen, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.