Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Europa opent fors lager en onzekerheid rond de technologie-aandelen

Het aandeel Apple daalde gisteren met 4% nadat de omzet uit iPhones onder de verwachtingen bleef. Ook stelde Apple dat de omzet in China verder is gedaald. Tegenover deze teleurstelling stond wel een stijging in de omzet komende uit diensten en Macs. Over de periode van juli tot september heeft Apple een omzet gegenereerd van $ 64,7 miljard. Hiermee kwam de earnings per share uit op 73 cent. Wall Street had een omzetverwachting van $ 63,5 miljard. China is een belangrijke regio voor Apple. De omzet die Apple daar genereerde viel 29% lager uit ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op $ 7,9 miljard. Deze daling had voornamelijk te maken met de daling in de verkoop van iPhones. De verkoop van andere Apple-producten en diensten in China steeg overigens sterk. Één van de mogelijke redenen is dat de Chinese bevolking 5G al omarmd heeft. De iPhone 11 had geen 5G waardoor deze daling in Chinese iPhone verkoop eigenlijk niet onverwachts komt. De omzetdaling in het iPhone-segment kan te maken hebben met het anticiperen van de consument op het nieuwe iPhone 12 model. Volgens Tim Cook wordt de nieuwe iPhone positief onthaald.

Dit jaar is het aandeel Apple aangevat op $ 74,06, rekening houdend met de quota van de aandelensplitsing. Nabeurs stond Apple op zo’n $ 114,59 wat zeker niet slecht is. Wall Street was eerder teleurgesteld omdat Apple geen richting aangaf voor het komende kwartaal. Er werd niks gezegd over de verwachtingen wat onder normale omstandigheden zeer ongebruikelijk is voor een technologiebedrijf zoals Apple.

Amazon gaat drukke periode tegemoet

Amazon realiseerde in het derde kwartaal een omzet van $ 96,1 miljard en een netto-inkomen van $ 12,37 per aandeel. Analisten hadden een omzet verwacht van $ 92,7 miljard en een netto-inkomen van $ 7,55. De resultaten waren beter dan verwacht.

Amazon voorspelde gisteren dat de verhoogde online verkopen nog zouden doorzetten tot zeker eind dit jaar. Maar de online retailer zei dat COVID-19 knabbelt aan de winstgevendheid van het bedrijf. Dit viel niet in goede smaak bij de beleggers en het aandeel Amazon daalde nabeurs met 1,5%. Beleggers vrezen een beetje dat Amazon de verhoogde vraag niet zal aankunnen. Met de vakantieperiode voor de deur stijgt de druk op online verkopen, maar nu met COVID-19 zou deze drukte Amazon wel eens kunnen overdonderen. Op dit moment heeft Amazon meer dan één miljoen personeelsleden. Dit is een stijging van meer dan 50% op een jaar.

China stelt plannen voor

Gisteren kwam er een einde aan de vier dagen onderhandelen van de Chinese overheid over de toekomst. Via de staatsmedia werd het volgende gecommuniceerd. Technologie moet één van de grote pilaren worden van de Chinese economie. China wil de eigen economie voorzien van chips en alle benodigdheden voor de evolutie in artificiële intelligentie, het onderhouden en uitbouwen van een 5G-netwerk en de productie van zelfrijdende auto’s. China wil de komende 5 tot 15 jaar de absolute nummer één worden op het vlak van innovatie. China deelt niet mee hoeveel ze willen groeien. Daarmee wil Volksrepubliek China focussen op de kwaliteit van groei. Er werd ook ingegaan op het klimaat. China wil zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk waarbij consumptie, productie en levensstijl efficiënter en groener moet worden. De Chinese aandelen die u kan toevoegen aan uw watchlist situeren zich dus in de energie- en technologiesector.

Exxon Mobil snoeit in het personeelsbestand

Het Amerikaanse energiebedrijf heeft gisteren laten weten 15% van alle werknemers te laten afvloeien tegen eind 2022. Dit komt neer op 14.000 werknemers. Het zou gaan om werknemers uit Amerika, Australië en Europa. In de communicatie van Exxon staat dat dit nodig is om de kostenefficiëntie op lange termijn te kunnen verhogen. Concurrenten van Exxon Mobil zijn overigens hetzelfde aan het doen. Het nieuws werd positief onthaald door de beleggers want het aandeel Exxon Mobil steeg met 3,7%. Dit jaar was Exxon Mobil gestart aan zo’n $ 72. Vandaag staat het aandeel rond de $ 33. Een sterke daling die het dividendrendement laat stijgen tot meer dan 10%. Exxon Mobil is namelijk een bedrijf dat jaarlijks een dividend uitkeert. Vandaag komt Exxon Mobil met cijfers.

Europa opent lager

De BEL20 daalde gisteren met 0,37%, met een sluitingskoers van 3.036 punten. De Belgische toppers waren Barco, Solvay en ArgenX. De Belgische floppers waren Telenet, Galapagos en ING. De AEX25 kon gisteren quasi onveranderd sluiten op plus 0,06%. De laatste koers noteerde aan 534 punten. De Nederlandse toppers waren Royal Dutch Shell, ASM en ArcelorMittal. De Nederlandse floppers waren Galapgos, ING en Adyen. De DAX30 sloot gisteren lichtjes positief aan plus 0,32%. De beste Duitse aandelen waren Deutsche Wohnen, Deutsche Telekom en Covestro. De Duitse floppers waren Beiersdorf, Aero Engines en Henkel.

Vandaag zijn de Europese koersen bloedrood. De AEX25 staat voorbeurs 1,20% in het rood. Hetzelfde verhaal voor alle andere indexen zoals Euro Stoxx 50 en de DAX30.

Financiële Agenda

Vrijdag 30 oktober JPY – Banen/aanvragen ratio
JPY – Industriële Productie
JPY – Tokyo Basis CPI
NL – Air France-KLM Q3-cijfers
DE – Bruto binnenlands product (BBP)
DE – Detailhandelsverkopen
DE – GfK Consumentenklimaat
EUR – Consumentenprijsindex (CPI)
EUR – Werkloosheidscijfer
VS – Kern PCE Prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Chicago Inkoopmanagersindex
VS – Michigan Consumentenvertrouwen
01:50
01:50
01:50
08:00
09:00
09:00
09:00
12:00
12:00
14:30
14:30
16:00
16:00

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.