Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Aandelenmarkten crashen & paniek slaat toe bij beleggers – AEX future -3%

De aandelenbeurzen blijven maar dalen. Beleggers lijken volledig in paniek te raken en rennen allemaal tegelijk richting de uitgang. In de laatste 10 minuten van de handelsdag daalde de S&P 500 met nog eens 1%. Het dagverlies voor de belangrijkste beurs van de Verenigde Staten kwam daarmee uit op -4,42% bij een stand van 2.978 punten. De Nasdaq Composite verloor 4,61% en sloot op 8.566 punten.

En de daling is nog steeds niet voorbij. De futures zijn vannacht verder gedaald en staan tussen de 2,43% en 2,85% lager. De meeste beurzen hebben de afgelopen week ruim 10% aan waarde verloren. Het lijkt hiermee de slechtse handelsweek sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 te worden.

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Inmiddels is het virus namelijk ook in Nederland vastgesteld. Veel overheden nemen maatregelen, maar de bestrijding blijft lastig vanwege de lange incubatietijd van 2 weken. De staat Californië (VS) maakte bekend de gezondheid van 8400 personen in de gaten houdt nadat het coronavirus er bij 33 personen is vastgesteld. Vrijwel alle bedrijven hebben omzetwaarschuwingen gegeven. Bij veel bedrijven ligt de productie ook stil, wat dus ongetwijfeld voor zeer matige kwartaalresultaten gaat zorgen.

Opvallend genoeg lijkt het aantal besmettingen in China af te nemen. Apple gaf zelfs aan dat de productie alweer rustig op gang aan het komen is. Het bedrijf verplaatste eerder nog een deel van haar productie tijdelijk van China naar Taiwan. De koers van Apple sloot desondanks 6,74% lager op $272,96.

Goud daalt & obligaties bereiken records

Beleggers lijken zo angstig, dat zelfs goud niet meer als veilige haven wordt beschouwd. De koers van het gestolde angstzweet bereikte op maandag een hoogtepunt van net geen $1690. Inmiddels staat het glanzende metaal ruim 3% lager dan deze piek. Wel zien we veel beleggers in de Yen vluchten, de koers van de Japanse munt daalde gedurende de week al met 2%.

De absolute winnaars blijven de obligaties. De rentevergoedingen zakken helemaal door het putje en in de VS bereikt deze zelfs een historisch dieptepunt. De vergoedig voor een Amerikaase 10-jaars lening is weggezakt tot 1,22% en in Duitsland moet men inmiddels 0,57% betalen om het geld voor 10 jaar uit te lenen.

Europa opent dieprood

De futures in Europa wijzen op een fors lagere opening. De future van de AEX-index staat op 537 punten en dat betekent een openingsverlies van 4%. De Duitse beurs gaat eveneens ruim 4% lager openen. Ondanks alles gaat de publicatie van kwartaalcijfers en macro-economische data gewoon door. Zo staan er vandaag cijfers van Bekaet en BASF op de agenda en krijgen we uit Duitsland cijfers over de inflatie.

Gisteren kwam Beyond Meat bijvoorbeeld met prachtige resultaten, maar toch daalde de koers ruim 10% in de nabeurshandel. De Amerikaane fabrikant van vleesvervangers zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 212% groeien tot $98,5 miljoen. Dat was boven de verwachting van analisten, die gemiddeld hadden gerekend op een omzet van $79,5 miljoen.

De AEX-index zal vandaag richting de steunzone op 530 punten zakken. Rond dit niveau werd vorig jaar meerdere malen steun gevonden. Wellicht dat deze steunzone de val van de AEX-index kan stutten.

Financiële agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws