Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Brexit verkiezing & Saudi Aramco toch 2 biljoen waard

Gisteren zagen we een kleine stijging op de Amerikaanse beurzen. De S&P 500 klom 0,29% omhoog en sloot op 3.142 punten. De NASDAQ-Composite kon de brede index voorblijven en steeg 0,44% en bereikte de 8.654 punten. De Fed besloot zoals verwacht de rente niet te veranderen. De positieve reactie van de beurzen was dan ook vooral gerelateerd aan de vooruitzichten die de Fed schetsten. De Fed gaf namelijk aan ook in 2020 geen renteverhogingen te zien. De Fed wil eerst significante en blijvend hoge inflatie zien voordat het de rente verder gaat verhogen. Grondstoffen (+0,7%), technologie (+0,7%) en de industriële sector (+0,7%) waren de uitblinkers op een redelijk vlakke beurs. Enkel vastgoed (-0,8%) zakte verrassend genoeg weg.

Het tekort op de begroting van de Amerikaanse overheid blijft ondanks de hoogconjunctuur maar verder oplopen. Over de afgelopen 12 maanden was het tekort $ 1,022 biljoen. De oplopende tekorten zijn deels te wijten aan de belastingverlagingen die door Trump zijn ingevoerd. De beurzen maken zich voorlopig nog geen zorgen. Zo staat de S&P 500 inmiddels op een jaarwinst van 25,3%.

Britse pond bezig aan sterk herstel

Vandaag gaan de Britten naar de stembus. Boris Johnson lijkt favoriet, maar verrassingen kunnen natuurlijk niet uitgesloten worden. Wel duidelijk geworden, is dat het Britse pond bezig is aan een stevig herstel. Het leek er een tijdje op dat een Brits pond minder waard zou gaan worden dan een euro, maar inmiddels krijg je voor een euro nog maar 84 pence. Afgelopen zomer was dus relatief duur voor Britten die de Spaanse stranden wilde opzoeken. Europeanen die daarentegen nu richting Groot Brittannië vertrekken zijn juist zo’n 10% duurder uit.

Beursgang Saudi Aramco lijkt een succes

Voor de tweede dag op rij stijgt de koers van Saudi Aramco. Het meest waardevolle bedrijf ter wereld opende gisteren limit up. Dit betekent dat de koers de maximale stijging van 10% bereikte. Saudi Aramco is door deze stijgingen toch meer dan $ 2 biljoen waard geworden. De overheid van Sa­u­di-Arabië haalde met de beursgang $ 25,6 miljard op. Het verkocht slechts 1,5% van de uitstaande aandelen en houdt dus de volledige controle. Met $ 25,6 miljard is dit de grootste beursgang ooit en is het zelfs meer dan de $ 25 miljard die Alibaba in 2014 ophaalde. Voor internationale beleggers is het voorlopig nog lastig om te investeren in Saudi Aramco. Corporate governance blijft natuurlijk een mogelijk probleem, maar gezien de hoge kwaliteit van de oliebezittingen zien sommige beleggers toch kansen. Wat dat betreft lijkt de investering in bepaalde opzichten op Russische aandelen. Ook daar zijn er vragen over de kwaliteit van het bestuur, maar tegelijkertijd zijn er ook kansen.

De olieprijs zit de laatste tijd weer behoorlijk in de lift. Dit is gunstig voor oliebedrijven en landen zoals Rusland en Saudi-Arabië, die ervan afhankelijk zijn.

Meer herstel AEX-index

De futures in Europa wijzen op een hogere opening. De AEX verwacht 0,10% hoger te openen op 600 punten. De Duitse DAX-index opent 0,05% hoger op 13.154 punten. Hiermee lijken de kleine verliezen van de afgelopen dagen geen doorgang te vinden. Mocht de AEX-index boven de psychologisch belangrijke grens van 600 punten sluiten, dan zal dit door vele beleggers als een positief signaal opgevangen worden.

Vandaag krijgen we nieuws over de inflatiecijfers in Duitsland. Daarnaast zal Christine Lagarde voor het eerst een rentebesluit van de ECB presenteren. De persconferentie zal dan ook nauwlettend gevolgd gaan worden door economen en beleggers.

Financiële agenda

08:00 DE – Consumentenprijsindex (CPI)
11:00 EUR – Industriële Productie
14:30 VS – Producentenprijsindex (PPI)
13:45 EUR – ECB Rentebesluit
14:30 EUR – ECB Persconferentie

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en actuele beursonderwerpen, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Nog voor 15:30, de openingsbel voor de Amerikaanse markt, krijgt u het belangrijkste Amerikaanse beursnieuws. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Amerikaanse aandelenindexen.

Via de LYNX Beursupdate via onze gratis WhatsApp service bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste beursnieuws.

 

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws