Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Chinese economische groei vertraagt & brexit-deal lijkt nu écht nabij

Uit de laatste cijfers blijkt dat de industriële productie in de Verenigde Staten in september met 0,4% is gedaald ten opzichte van een maand eerder. De aandelenbeurzen in New York trokken zich daar weinig van aan en zijn met kleine winsten gesloten. De breed samengestelde S&P 500 index sloot 0,3% hoger op 2.997 punten. De techbeurs Nasdaq Composite klom met 0,4% omhoog tot 8.156 punten. Defensieve waarden waren in trek en ook banken en verzekeraars deden het goed. De financials doen het al dagen goed, aangezien de kwartaalcijfers van deze bedrijven goed werden ontvangen. Gisteren steeg Morgan Stanley met 2,43% en de grootste zorgverzekeraar ter wereld UnitedHealth Group ging 2,77% hoger de dag uit. UnitedHealth kwam overigens dinsdag al met cijfers, maar wist de stijging gisteren een duidelijk vervolg te geven.

IBM gaf wat tegengas, het technologieconcern daalde 5,52% op tegenvallende cijfers. Het verhaal van de dag was echter Netflix. In de Morning Call van gisteren besprak ik de cijfers al inhoudelijk. Maar de koersbeweging gisteren was opvallend. In de nabeurshandel stond Netflix nog zo’n 11% hoger, maar al snel na de opening zakte het aandeel hard weg. Uiteindelijk wist de streamingdienst er een winst van slechts 2,47% uit te slepen. Blijkbaar waren beleggers toch niet zo tevreden en vrezen zij toch echt voor de aankomende concurrentie.

Het kwartaalcijferseizoen is over het algemeen goed van start gegaan. Van het handjevol bedrijven uit de S&P 500 dat tot nu toe zijn resultaten heeft gepubliceerd, wist meer dan 78% de verwachten van analisten te overtreffen. Voor vandaag staan de cijfers van onder andere Wessanen, Coca-Cola, Manpower en Oxurion op de agenda.

Traagste Chinese groei in bijna 30 jaar

Vannacht maakten de Chinezen de groeicijfers bekend. De Chinese economie is in het derde kwartaal met 6% gegroeid en daarmee was er opnieuw sprake van een lagere groei. In het tweede kwartaal groeide de economie van het land nog met 6,2%. China lijkt behoorlijk last te hebben van de handelsoorlog. Dat bleek ook al uit de krimpende exportcijfers die eerder deze week naar buiten kwamen. De productie in de fabrieken is eveneens zwak en de consumentenuitgaven blijven ook achter.

Hoewel de cijfers over de detailhandelsverkopen en de industriële productie wel goed waren lijken beleggers niet tevreden. De Shanghai index staat 1,31% lager en de beurs van Hongkong kijkt tegen een verlies van 0,51% aan. Het is voor de Chinezen te hopen dat er snel een deal komt, en de importheffingen worden verlaagd. De Chinese centrale bank versoepelde onlangs ook de regels voor banken, waardoor consumenten en bedrijven makkelijker krediet kunnen afsluiten.

Brexit-deal dichtbij, maar Europa opent lager

Beleggers waren gisteren redelijk enthousiast op een mogelijke brexit-deal, nu het VK en de EU een akkoord hebben bereikt. Deze deal moet echter wel nog door het Britse parlement goedgekeurd worden. De vraag is nu of Noord-Ierland ook tevreden is met deze voorwaarden. Het nieuwe akkoord tussen de Britse regering van Boris Johnson en de Europese Unie vertoont echter weinig verschillen met het akkoord dat Theresa May eerder dit jaar niet door het Britse parlement goedgekeurd heeft gekregen.

Aankomende zaterdag zal de stemming over het akkoord plaatsvinden en alles is daarom nog mogelijk. Indien het akkoord niet wordt aangenomen kan er over 14 dagen alsnog een harde brexit (zonder deal) plaatsvinden. De mogelijkheid bestaat dat Boris Johnson weer uitstel aanvraagt indien er morgen geen overeenstemming wordt bereikt. De vraag is echter of de EU nogmaals met een uitstel akkoord gaat.

De futures in de VS staan licht lager en de beurzen in Europa gaan eveneens een lagere opening tegemoet. De AEX start 0,24% lager op circa 575 punten en de DAX future staat slechts 0,11% lager op 12.641 punten.

LYNX Ideeëncentrum

Bent u op zoek naar educatie & inspiratie? Binnen LYNX Basic bieden wij het LYNX ideeëncentrum aan. Hierin kunt u verschillende systemen en/of experts volgen. Hierdoor kunt u nieuwe beleggingsideeën opdoen, los orders kopiëren of direct meldingen ontvangen wanneer nieuwe orders worden ingelegd. Bent u overtuigd van een strategie? Dan kunt u aangeven alle orders direct bij het inleggen in uw e-mail te willen ontvangen. Bekijk de informatiepagina voor alle ins & outs.

Liever binnen 1 minuut en zeer eenvoudig aanmelden? Laat uw e-mail achter op de volgende paginaAanmelden LYNX Ideeëncentrum

Financiële agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Nog voor 15:30, de openingsbel voor de Amerikaanse markt, krijgt u het belangrijkste Amerikaanse beursnieuws. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Amerikaanse aandelenindexen.

Via de LYNX Beursupdate via onze gratis WhatsApp service bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste beursnieuws.

 

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws