Laatste beursnieuws: LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen zij het laatste beursnieuws.

Wall Street wacht op nieuwe impulsen & olieprijs blijft volatiel

De beurzen doen het de laatste dagen wat rustiger aan. De zorgen over de handelsoorlog lijken even wat meer naar de achtergrond verdwenen en het is wachten op nieuwe impulsen. Wall Street noteert slechts enkele procenten onder de all-time highs. Gisteren sloot de S&P 500 op 2.891,64 punten met een winst van 0,41%. De Nasdaq wist 0,51% hoger te sluiten op 7.510,68 punten. Opvallende stijger was het aandeel Walt Disney, met een winst van 4,4% sloot het aandeel op $ 141,73. Een analist van zakenbank Morgan Stanley verhoogde het koersdoel naar $ 160 vanwege de aankomende videostreamingservice van het bedrijf. In reactie hierop deden beleggers het aandeel Netflix (-0,62%) juist van de hand.

Toch zien we wel aanhoudende onrust onder beleggers. Afgelopen dagen trok de goudprijs namelijk weer wat aan. De prijs van het glanzende metaal staat nu op ruim $ 1354 en sloot gisteren zelfs op het hoogste punt in 14 maanden tijd. De vraag naar obligaties blijft ook aanwezig want de rente op de Amerikaanse 10-jaars lening is inmiddels tot onder de 2,09% gezakt. Dit had te maken met het feit dat de Amerikaanse overheid gisteren bekendmaakte dat het aantal werkloosheidsaanvragen vorige week plotseling is gestegen. Dit nieuws komt bovenop het tegenvallende banenrapport van vorige week vrijdag en een lager dan verwachte inflatie dat gisteren bekend werd gemaakt.

Olieprijzen omhoog

Een andere asset die behoorlijk volatiel blijft is de olieprijs. Deze is uiteraard afhankelijk van vele economische en politieke factoren. Aan de ene kant staat de olieprijs onder druk door de toenemende handelsspanningen. Die zorgen er weer voor dat investeerders huiverig worden. Een afzwakkende economie zal ook leiden tot minder vraag naar olie. Daarbovenop komt nog het feit dat de olievoorraden in de VS maar blijven oplopen. De OPEC probeert de olieprijs nog enigszins te ondersteunen met productiebeperkingen, maar dat beleid lijkt het toch te verliezen van de aanbodkant.

Gisterenochtend veerden de olieprijzen ineens stevig op en zagen we plussen van wel 4%. Twee tankers in de Golf van Oman zijn namelijk ernstig beschadigd geraakt door een brand. De Verenigde Staten verdenken Iran van aanslagen. Volgens Iran hebben zij hier niks mee te maken en probeert de VS hen zwart te maken. De VS voeren overigens al maanden sancties tegen het olierijke land vanwege het nucleaire programma. Het was al de tweede keer deze maand dat er een incident plaatsvond in dit gebied. Volgens kenners neemt de kans op verstoringen in het olievervoer hierdoor verder toe. De prijs voor een vat Amerikaanse olie steeg gisteren uiteindelijk 2,3% tot ruim $ 52.

Europa opent vlak

De beurzen in Europa gaan een vlakke start tegemoet. De Eurostoxx en DAX staan voorbeurs nagenoeg onveranderd. De AEX staat voorbeurs zo’n 0,17% lager op 555 punten. De focus op de beurs zal uitgaan naar het olierapport van het Internationaal Energieagentschap. Verder zullen beleggers kijken naar chipbedrijven. Het Amerikaanse Broadcom verlaagde gisterenavond plotseling zijn omzetverwachting. Het Amerikaanse chipconcern voorziet moeilijkheden vanwege de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. In de namiddag krijgen we vanuit de VS cijfers over de detailhandelsverkopen en over de industriële productie.

Verder werd zojuist de datum voor de beursgang van de truckdivisie van Volkswagen bekend. Het bedrijf wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, op vrijdag 28 juni naar de beurs brengen. De waarde van de divisie zou moet liggen tussen de € 13,5 miljard tot € 16,5 miljard. Het zou daarmee een van de grootste beursgangen in Europa van dit jaar worden.

De AEX stabiliseert onder de weerstand rond de 559 punten. Een uitbraak is noodzakelijk om ruimte vrij te maken voor een herstel richting de 570 punten.

Financiële agenda

04:00 CNY Investeringen in Vaste Activa
04:00 CNY Industriële Productie
04:00 CNY Werkloosheidscijfer China
06:30 JPY Industriële Productie
10:00 VS Maandrapport IEA
14:30 VS Detailhandelsverkopen
14:30 VS Industriële Productie
16:00 VS Bedrijfsvoorraad
16:00 VS Michigan Consument Verwachtingen

Koersen (08:15)

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Nog voor 15:30, de openingsbel voor de Amerikaanse markt, krijgt u het belangrijkste Amerikaanse beursnieuws. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Amerikaanse aandelenindexen.

Via de LYNX Beursupdate via onze gratis WhatsApp service bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste beursnieuws.