Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Jerome Powell laat beleggers schrikken, Nasdaq-100 verliest 1,7%

De kaarten lijken ineens weer heel anders geschud. Wall Street lijkt zich te verbazen over de uitspraken die Jerome Powell gisterenavond deed over de economische verwachtingen en het monetaire beleid. Wall Street zakte gisteren bij de opening langzaam weg, maar de daling werd versneld na de toespraak van de Fed-voorzitter. De S&P 500 verloor 0,95% en sloot op 2.917 punten. De Nasdaq-100 verloor zelfs 1,70% en ging met een stand van 7.591 punten de dag uit. Volgens Powell is een renteverlaging in juli nog helemaal geen gelopen race. Hij herhaalde dat de economische ontwikkelingen scherp in de gaten worden gehouden. De Amerikaanse economie doet het nog altijd erg goed, aldus Powell. Uiteraard ziet de Fed de negatieve gevolgen van de handelsspanningen, maar tegelijkertijd meent hij dat monetair beleid niet te sterk moet reageren op een specifiek punt. Powell benadrukte nog maar eens dat de centrale bank een onafhankelijk orgaan is, aangezien Trump de afgelopen tijd meermaals op een renteverlaging aandrong.

Uiteraard was dit even schrikken voor beleggers. De aandelenmarkten beleefden dan ook de slechtste dag van juni, en de S&P 500 raakt weer verder verwijderd van de all-time high. De daling werd breed gedragen, in de Nasdaq-100 sloten vrijwel alle aandelen in het rood. Tegelijkertijd zien we voor het eerst in 7 handelsdagen de goudprijs een stapje terug doen. Het edelmetaal staat 0,97% lager op $ 1409. De goudprijs was de afgelopen tijd juist opgelopen omdat beleggers rekening hielden met een renteverlaging. In de obligatie- en valutamarkten zien we minder bewegingen terug. Wel staat de USD/JPY wat hoger, dus ook de Japanse Yen wordt als veilige haven even iets minder opgezocht.

Azië verdeeld, beleggers wachten op G20

De woorden van Powell zijn ook in het oosten gehoord. De Japanse beurs sloot 0,59% lager doordat de koersen van zwaargewichten Fast Retailing en Softbank onder druk stonden. De Shanghai index laat momenteel een min zien van 0,29% en de beurs van Hong Kong ligt vrijwel vlak. Het afgelopen uur klom de Hang Seng Index zelfs naar een winst van 0,22% op 28.246 punten. De handelsoorlog blijft de grootste zorg voor de Chinezen.

Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse huizenverkopen voor de 2e maand op rij zijn gedaald. Nu blijkt dat vooral Chinezen minder huizen zijn gaan kopen in de VS. Het aantal Chinese huizenkopers in het eerste kwartaal nam maar liefst af met 27,5%. Op vrijdag start de G20-top in Japan. Tijdens deze 2 dagen zullen Trump en de Chinese president Xi Jinping opnieuw met elkaar in gesprek gaan om de langdurige handelsoorlog te bespreken.

Europa opent in mineur

Voorbeurs staan de futures lager, maar de verliezen liepen het afgelopen half uur wel terug. De AEX lijkt nu slechts 0,16% lager te openen rond de 557,45 punten. Nu de rente mogelijk niet zo snel wordt verlaagd als beleggers dachten zullen aandelen die hiervan profiteren vandaag mogelijk in trek zijn. Let vandaag dus op bijvoorbeeld de bankaandelen en vastgoedbedrijven. Gisteren waren de volumes erg laag, mogelijk ook door het mooie weer. Vandaag wordt het weer wat koeler, dus mogelijk ook wat meer actie op de Nederlandse beurs.

Wel kwam het Amerikaanse Micron Technology gisterenavond op de valreep nog met eerste kwartaalcijfers. Het bedrijf schoot nabeurs ruim 8,5% omhoog en deelde zelfs een vrij positieve outlook. Mogelijk dat dus ook de chipsector het vandaag goed gaat doen, let dus op ASML en BESI bijvoorbeeld.

De AEX-index verloor wat kracht gisteren nadat de koers onder de 559 punten terugzakte. Hier lag een steunniveau, maar mogelijk vormt de index binnenkort alsnog een bodem. Het patroon van hogere toppen en bodems is op korte termijn namelijk nog intact. De laatste bodem werd rond de 549 punten gevormd, pas bij een doorbraak hieronder verpietert het technische plaatje. Wel is de valse uitbraak van de S&P 500 iets om in het achterhoofd te houden.

 

Financiële agenda

08:00 uur DE Consumentenvertrouwen
14:30 uur VS Orders duurzame goederen

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Nog voor 15:30, de openingsbel voor de Amerikaanse markt, krijgt u het belangrijkste Amerikaanse beursnieuws. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Amerikaanse aandelenindexen.

Via de LYNX Beursupdate via onze gratis WhatsApp service bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste beursnieuws.