Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Kwartaalcijferseizoen sterk van start & Chinese groei vertraagt

Het goede nieuws blijft binnenstromen, dus blijven de Amerikaanse indices gewoon nieuwe records verbreken. De eerste fase van de handelsdeal is getekend, en naar verwachting zal het tot aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen rustig blijven op dat gebied. In het laatste jaar van het presidentiële termijn zal Trump er alles aan doen om zijn kiezers te paaien. Dit beleid zal terug te zien zijn in de vorm van bijvoorbeeld overheidsstimulering en nieuwe verkiezingsbeloftes. Een sterke Amerikaanse economie in combinatie met een lage rente zal zich naar mijn mening blijven vertalen in stijgende beurskoersen.

De S&P 500 steeg met 0,84% tot ruim 3.316 punten en de Nasdaq Composite ging 1,06% hoger de dag uit op 9.375 punten. Beleggers waren voorafgaand aan het kwartaalcijferseizoen wellicht wat nerveus, maar voorlopig was deze angst onterecht. Verschillende mediabronnen schreven dat de kwartaalcijfers wel eens het einde van de rally kon betekenen. Analisten rekenden erop dat de winsten van S&P 500 bedrijven het afgelopen kwartaal met zo’n 2% zouden dalen. Tot nu toe heeft ruim 7% van de bedrijven uit deze index de resultaten bekend gemaakt, en 76,5% daarvan lieten beter dan verwachte cijfers zien.

Kwartaalcijferseizoen goed van start

Gisteren was het de beurt aan Morgan Stanley. De Amerikaanse bank kwam met schitterende resultaten en de koers schoot met 6,61% omhoog. De grotere techbedrijven (FANG) komen pas over circa 2 weken met de cijfers naar buiten. Het is uiteraard weer zeer belangrijk wat de Apple’s & Microsoft van deze wereld doen. Deze zwaargewichten vormen inmiddels het boegbeeld voor de markten. Gisteren kon er bij Alphabet in ieder geval al een klein feestje gevierd worden, nadat het bedrijf officieel de marktkapitalisatie grens van $ 1000 miljard passeerde. De internetreus komt 3 februari met de resultaten.

Het goede momentum op de beurzen is interessant voor handelaren. Er gebeurt genoeg en er zijn dagelijks grote uitslagen te vinden op de beurs. Zeker nu het kwartaalcijferseizoen weer begonnen is, kunnen er leuke trades worden gedaan. Vandaag is het overigens ook alweer de 3e vrijdag van de maand, dus zullen de opties expireren. Dit kan zoals altijd voor wat hogere volatiliteit gaan zorgen.

China toont laagste groei in 29 jaar

De Chinese overheid heeft vannacht de cijfers over het afgelopen jaar gepubliceerd. Daaruit bleek dat de Chinese economie in 2019 met 6,1% groeide ten opzichte van een jaar eerder. Hoewel dit cijfer in lijn lag met de verwachtingen, was dit wel het laagste groeitempo in 29 jaar. Het cijfers kwam bovendien aan de onderkant uit van de bandbreedte van 6% – 6,5% die de Chinese overheid hanteerde voor de economische groei.

De Chinezen hadden uiteraard last van de handelsoorlog. De toenemende schulden en een afzwakkende binnenlandse vraag drukten ook op de economie. Het conflict in Hongkong sleept zich ook nog altijd voort, maar dat drukt vooral op de economische groei van de stadstaat zelf. De grootste bedrijven in China lijken op de beurs juist bezig aan een inhaalslag. Het afgelopen jaar steeg de Xinhua China A50 future met circa 35%. De onderliggende waarde van deze future is een mix van de 50 grootste beursgenoteerde bedrijven uit China.

Is Europa klaar voor een inhaalrace?

De Europese beurzen lijken de laatste weken wat achter te blijven bij Amerika. In de VS worden voortdurende nieuwe highs gezet, terwijl de koersen hier lijken te stabiliseren. De vraag is nu hoe dat komt en uit welke hoek de positieve impuls moet komen. Wellicht zijn beleggers toch op hun hoede vanwege de matige groeiresultaten uit Duitsland en de tegenvallende inflatiecijfers.

Wellicht dat de kwartaalcijfers die vanaf volgende week in Europa zullen binnendruppelen kunnen bijdragen aan een verdere stijging. Volgens de 4 beleggingsexperts zijn er overigens genoeg kansen te vinden op zowel de Europese als Amerikaanse beurzen. In een artikel op het kennisportaal hebben we deze 12 tips nog eens samengevat: Wat zijn de beste aandelen voor 2020?

Voor vandaag staat er in ieder geval een hogere opening op het menu. Beleggers verwerken de economische cijfers uit China en om 11:00 uur zullen de ogen gericht zijn op het inflatiecijfer (CPI). Vanmiddag om 16:00 uur kunnen de JOLT’s vacatures nog wel interessant zijn om te bekijken. Dit banenrapport van de Amerikaanse overheid laat de openstaande en ingevulde vacatures en banenwisselingen bij de beroepsbevolking zien. Het rapport is zeer gedetailleerd, vrijwillige en gedwongen ontslagen worden hierbij in kaart gebracht. Ook wordt het rapport uitgesplitst naar regio en sector.

Financiële agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Nog voor 15:30, de openingsbel voor de Amerikaanse markt, krijgt u het belangrijkste Amerikaanse beursnieuws. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Amerikaanse aandelenindexen.

Via de LYNX Beursupdate via onze gratis WhatsApp service bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste beursnieuws.

 

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws