Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Beurzen in ban van Jackson Hole. Stelt Powell de markt tevreden?

De aandelenmarkten deden gisteren aanvankelijk hun best om groene cijfers te schrijven, maar een aantal leden van de Federal Reserve gooiden roet in het eten. De notulen van de Federal Reserve zorgde op woensdag nog voor enige opluchting bij beleggers. De aandelenmarkten doken in het rood na ‘hawkish’ uitspraken van twee leden van de Fed tijdens het symposium in Jackson Hole. Esther George, voorzitter van de Kansas City Federal Reserve, zei dat de ze verdere renteverlagingen niet zou steunen.

Patrick Harker, van de Philadelphia Federal Reserve, zei dat hij de renteverlaging in juli met enige tegenzin wel steunde, maar geen redenen ziet voor verdere verlagingen. Volgens hem beweegt er momenteel “niets dramatisch in een negatieve richting” in de Amerikaanse economie. Na de uitspraken volgde wel wat herstel, waardoor de S&P 500 het verlies beperkt hield tot 0,05% op 2.922,95 punten. De Nasdaq Composite deed het met een verlies van 0,36% bij een stand van 7.991 punten wel beduidend slechter.

Wat is Jackson Hole eigenlijk?

Zoals bekend ging gisteren het jaarlijks terugkerende economische symposium in Jackson Hole van start. Jackson’s Hole is een vallei in het westen van de Amerikaanse staat Wyoming. Enkele jaren terug heb ik deze mooie (wintersport) plek ook bezocht. Sinds 1978 organiseert de Federal Reserve Bank of Kansas City in deze vallei een symposium waar over de meest belangrijke economische vraagstukken wordt gediscussieerd. Er komen allerlei prominente centrale bankiers en financiële ministers op het evenement af. Verder zijn er top academici en andere toonaangevende mensen uit de financiële wereld aanwezig.

Dit jaar is de titel van het symposium: “Challenges for Monetary Policy”. Een interessant onderwerp als je het mij vraagt, want uitdagingen zijn er zeker. Het huidige renteklimaat levert veel vragen op, maar er zijn nog te weinig antwoorden. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat we op deze manier Japan achterna gaan. (Het Japan-scenario kenmerkt zich door een langdurige periode zonder groei en zonder inflatie) Onderstaande tweet komt van een professor van Harvard die ook politiek actief is. Zijn reeks aan berichten van gisterenavond zijn een aanrader om te bekijken.


Europa start in het groen

De Europese beurzen gaan hoger openen. Waar de markt echt naar uitkijkt is de speech van Jerome Powell om 16:00 tijdens het symposium in Jackson Hole. Vandaag zal hij spreken en zullen de financiële markten aan zijn lippen hangen en in elk woord een hint of verklaring zoeken over het monetaire beleid. Tijdens zijn vorige speech waarin hij de renteverlaging een ‘mid-cycle adjustment’ noemde, doken de aandelenmarkten in het rood.

Dit weekend zal ook de G-7 bijeenkomen in Frankrijk. Tijdens deze meeting zullen de Britten, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de VS met elkaar overleggen. De meeting is bedoeld om afspraken te maken en wordt normaal gesproken afgesloten met een soort van akkoord. Het lijkt er echter op dat er voor het eerst in 44 jaar tijd geen gezamenlijk akkoord gesloten zal worden. Vorig jaar verliep de G-7 top ook al moeizaam en de president van Frankrijk waarschuwde al voor het feit dat afspraken maken met Donald Trump lastig is.

Vannacht werd bekend dat de inflatie in Japan stabiel is gebleven en verder is de agenda voor vandaag vrijwel leeg. Beleggers zullen vandaag dus vooral de speech van Powell volgen en de reactie van de obligatiemarkten daarop in de gaten houden. Gisteren zagen we de 2-jaars en 10-jaars staatslening uit de VS namelijk weer omdraaien, wat wel wat nervositeit in de markt aangeeft.

Check wanneer uw favoriete aandelen met kwartaalcijfers komen in ons uitgebreide overzicht. Naast de datum vindt u ook de verwachting en de actuele winst per aandeel per bedrijf.

Financiële agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Nog voor 15:30, de openingsbel voor de Amerikaanse markt, krijgt u het belangrijkste Amerikaanse beursnieuws. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Amerikaanse aandelenindexen.

Via de LYNX Beursupdate via onze gratis WhatsApp service bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste beursnieuws.

 

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws