Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Nieuwe studie duidt op lagere effectiviteit van de vaccins op COVID-19 varianten & Europa start rood

Brexit weinig invloed op FTSE 100

Nu de brexit een feit is, werd een onderzoek gedaan naar de gevolgen die reeds tot uiting komen. 60% van de ondervraagde bedrijven ondervinden problemen. Het gaat hier voornamelijk om vertragingen van enkele dagen door allerlei administratieve formaliteiten. 5% van de bedrijven lukt het niet om te exporteren, omdat ze niet over de juiste papieren beschikken. Er zijn gevallen bekend dat de kosten voor transport tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk zijn opgelopen met 60%. Ondertussen lijkt de sterindex uit het Verenigd Koninkrijk, de FTSE 100, zich sterk te houden. De index startte 2021 rond 6.450 punten en noteert nu ongeveer 200 punten hoger. Ondertussen is de Britse pond aan een inhaalrally bezig tegen andere munten zoals de euro, dollar en yen.

Effectiviteit vaccins op COVID-19 varianten

Dr Fauci, de bekende viroloog uit de VS, maakte gisteren bekend dat volgens recente data, de vaccins die nu op de markt zijn, minder effectiviteit lijken te hebben op de meer besmettelijke varianten van COVID-19. Deze uitspraak werd gedaan na een onderzoek van bioRxiv. Fauci stelt dat een daling in effectiviteit niet betekent dat het vaccin helemaal niks helpt. Het wordt zaak om zoveel mogelijk mensen te vaccineren zodat we maximaal beschermd zijn, aldus Fauci. De aandelen Moderna en Pfizer sloten gisteren respectievelijk +6,26% en -0,05%.

Ook aandelenindices leken niet veel aandacht te besteden aan de uitspraken van Fauci. De S&P 500 bleef quasi onveranderd gisteren met een dagresultaat van +0,03%. De Nasdaq 100 steeg opnieuw naar een recordkoers en sloot de dag af met +0,82%. De oudste Amerikaanse index, Dow Jones Industrial Average, sloot gisteren ongeveer waar het opende. Beleggers lijken te wachten op een incentive om uit de startblokken te schieten.

ECB onderzoekt gevolgen van het monetair beleid

Gisteren liet de ECB weten dat ze op zoek zijn naar nieuwe holistische manieren om de impact van hun beleid te meten. Zoals u waarschijnlijk weet, handhaaft de ECB al jaren een lage rente en is er ook al jaren een opkoopprogramma. Deze nieuwe meetmethodes (conclusies van hun onderzoek) zullen gebruikt worden in de toekomst om onderbouwde beslissingen te nemen in hun beleid. De ECB lijkt de eerste centrale bank te zijn die het durft om openlijk stil te staan bij mogelijke nare gevolgen van zo’n beleid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan potentiële stijgingen van vastgoedprijzen (lage rente) en aandelenprijzen (opkoopprogramma).

Europa opent rood

De BEL20 uit Brussel sloot gisteren 0,64% hoger op 3.771 punten. De beste Belgische aandelen waren Argenx, Umicore en Galapagos. Het lijstje met Belgische flopaandelen werd aangevuurd door InBev, Aedifica en Cofinimmo.

De AEX25 uit Amsterdam sloot gisteren 0,69% hoger op 664 punten. In Nederland waren ASML, ASM en Galapagos de best presterende aandelen uit de AEX25. Royal Dutch Shell, ArcelorMittal en ABN Amro waren de grootste dalers uit de AEX25.

De CAC40 uit Frankrijk sloot gisteren 0,67% lager. In Parijs waren donderdag Accor, Dassault en Schneider Electric de beste Franse aandelen. De Franse flopaandelen waren dan weer Peugeot, Airbus en Safran.

De DAX30 uit Duitsland sloot gisteren 0,11% lager. De top 3 stijgers van alle DAX30 aandelen waren Siemens, Volkswagen en Delivery Hero. De top 3 dalers waren Aero Engines, Münchener Rück en Linde.

Europa lijkt een stapje terug te nemen. Alle indices staan voorlopig in het rood. De AEX25 doet een stapje terug van 0,30% en ook de DAX maakt een sprongetje terug van 0,10%.

Financiële Agenda

Vrijdag 22 januari JPY – Consumentenprijsindex (CPI)
DE – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
DE – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Productie PMI
EUR – Diensten PMI
EUR – Markits Samengestelde inkoopmanagersindex
VS – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Markits Samengestelde inkoopmanagersindex
VS – Bestaande Huizenverkopen
00:30
09:30
09:30
10:00
10:00
10:00
15:45
15:45
15:45
16:00

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.