Aandeel Barco

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Barco? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: BE0974362940
Tickercode: BAR | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Barco kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Barco

Het aandeel Barco heeft het wat moeilijk gehad de voorbije maanden. Een forse prijsdaling en slechte kwartaalresultaten deden het de das om. Het aandeel Barco zou echter een mooie comeback kunnen maken na de pandemie. Het aandeel Barco is volgens vele nu een koopje, daarom zullen we in dit artikel het aandeel Barco nog eens grondig bespreken.

 

De volgende onderwerpen worden besproken over het aandeel Barco:

Koers Aandeel Barco

Aandeel Barco

Barco (STRONG BUY, 55% opwaarts potentieel) is een Belgische wereldleider in digitale projectie- en beeldtechnologie. Ze zijn in dit veld de absolute #1 ter wereld met een omzet van € 1,1 miljard en bieden werk aan 3.636 mensen.

De sequel van het aandeel Barco

In ons laatste artikel in juli merkten we op dat het aandeel Barco erg duur was tot op die dag. We zijn toen zelf ingestapt aan € 17,5. De grafiek op dat moment zag er zo uit:

Analyse aandeel Barco

Ondertussen is het aandeel Barco verder gezakt nadat bleek uit de halfjaarcijfers van 07/08 dat bedrijven in de westerse werelden nog nauwelijks hun werknemers naar kantoor lieten komen. Dit heeft een erg grote impact gehad op het Enterprise segment (33% van de omzet), dat zorgt voor de helft van Barco’s bedrijfscashflow. Het Enterprise segment moet het hebben van een zeker percentage van werknemers aanwezig op kantoor, aangezien de producten clickshare en, sinds januari 2020, ook clickshare conference in vraag zou zijn.

Enkele dagen geleden werd nu ook een tweede lockdown zo goed als een feit en het mag dan ook niet verbazen dat de koers daarop volgend zakte. Een absoluut minimum van € 12,67 werd bereikt op 28 oktober, 64% onder het recordniveau van 12 februari 2020. Dat is minder dan negen maanden geleden.

Het aandeel Barco | Koers Barco

Analyse aandeel Barco

Hoog tijd om te evalueren hoe het aandeel Barco ervoor staat in deze toch nieuwe wereld en vooral wat de toekomst nog kan brengen voor het bedrijf. Net zoals we schreven in het laatste artikel blaakt de balans nog steeds van gezondheid. Daar gaan we dus niet verder op in. Wat ook gebleken is, dat het bedrijf als één van de weinigen zijn dividend niet schrapte tijdens dit pandemiejaar. Het respect voor de aandeelhouder wordt zo aangetoond.

Terugblik 2020: slechter dan voorzien voor het aandeel Barco

We schreven in het vorig artikel dat we van 2020 niets deftig zouden verwachten. En dat is waarheid geworden. De Q3 resultaten waren voor analisten nog slechter dan voorzien. Een teleurstellende gebeurtenis die ons met de neus op de feiten gedrukt heeft dat we zelfs aan € 17,5 te vroeg zijn ingestapt. Het deert ons niet. We zijn nog steeds van mening dat we een parel aan een goede prijs hebben ingeslagen.

De reden van het slechte resultaat is al aangehaald. Maar niet alleen het Enterprise segment ziet af. Ook entertainment, goed voor 43% van de omzet van de groep, ziet zwaar af nu de cinema’s op een 25% capaciteit draaiden in de westerse wereld en er van bedrijfsevenementen of festivals niets in huis gekomen is. Enkel China draait terug op volle toeren, maar dat is een land waar Barco momenteel nog niet veel omzet draait, al blijft het wel de regio waar het bedrijf zijn groei wenst vandaan te halen.

Verwachting 2021: is er nog een businessmodel dat zal pakken?

Het antwoord is eenvoudigweg: ja. Ooit draait de entertainmentsector weer op volle toeren. Dan wel met een lagere capaciteit, we verwachten immers dat een belangrijk deel van de markt failliet zal gaan, jammer genoeg. Maar dat is ook het geval voor de minder gezonde concurrenten van Barco. Een van de vier concurrenten heeft de boeken al neergelegd en een tweede is aan het vechten om te overleven. Waar Barco in het cinema-gebeuren nu 50% marktaandeel heeft voor zijn schermen en projectoren, verwacht dit percentage te stijgen naar 60% na de pandemie. Tegelijk verwacht het bedrijf 10%-20% minder schermen wereldwijd, wat netto op een nuloperatie uitkomt.

Veelbelovende segmenten

Voor Enterprise is de toekomst duidelijk: clickshare conference. De tool die de hybride opvolger is van de traditionele clickshare. Waar de eerste nog louter gebruikt kon worden door mensen aanwezig in de meeting room, kan de tweede nu professioneel conferencing mogelijk maken tussen de meeting room én thuiswerkers. Barco, dat de helft van die markt in handen heeft en dankzij sterke patenten dit aandeel zal aanhouden, deelt de markt in hybride conference tools met slechts één concurrent: het Amerikaanse Mersive. Het Amerikaanse bedrijf is 80% kleiner dan Barco. De tool is complementair met tools als Zoom, Teams en verbetert de gebruikerservaring van conferencing. De reacties zijn enthousiast. Aangezien er in de tool een camera en microfoon aanwezig is, en toch wat complexer is dan de normale clickshare, is de prijs en absolute marge hoger. Het bedrijf ziet dan ook meer omzet en bedrijfswinst te halen voor Enterprise eens de pandemie onder controle is. In de nieuwe wereld verwachten wij dat men evenveel thuiswerkt als op kantoor. En dat is precies de omgeving waarin clickshare conference zich optimaal thuis voelt. Zie hier in een korte video hoe de clickshare conferencing tool werkt.

In het Healthcare segment is er momenteel een vertraging in de groei te wijten aan de chaos in de ziekenhuizen wereldwijd. Barco, dat beeldapparatuur levert voor onder meer operatiezalen, merkt op dat deze operatiezalen nu gebruikt worden voor andere doeleinden (COVID-19 patiënten). Ook op dit vlak ziet het er na de pandemie opnieuw beter uit en verwacht het bedrijf veel van dit segment, met name vanuit China.

Conclusie aandeel Barco

Wat is nu de conclusie voor het aandeel Barco? Op het moment dat we ons vorig artikel schreven vonden we het aandeel koopwaardig en zijn we ingestapt. Het was een berekende gok dat het leven relatief snel terug normaal zou worden, zeker het bedrijfsleven. Achteraf gezien waren we er toch te vroeg bij. Het aandeel Barco is verder gezakt en is vandaag meer koopwaardig dan ooit. Zeker gezien het enorme potentieel in de ‘new normal’. Maar de swing factor voor herstel van de koers blijft meer dan ooit de gecoördineerde terugkeer van werknemers naar kantoor. In hybride vorm dan. Laat het ons 50-50 thuis/kantoorwerk noemen. We bevestigen zo onze STRONG BUY aanbeveling en laten ons koersdoel slechts zeer gering zakken van € 22,1 naar € 21,2 om de zwakte van de Q3 cijfers te weerspiegelen en de verwachtingen voor de komende zes maanden te temperen.

Disclaimer: dit artikel is geen aanzet tot het uitvoeren van een transactie maar is wel bedoeld uw eigen beslissing te ondersteunen. U bent de uiteindelijke verantwoordelijke van uw transacties.

Redactionele bronvermelding: Tada Images / Shutterstock.com

Aandeel Barco kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om te beleggen in  aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook het aandeel Barco (BAR). U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

 
 

Waarom in aandelen van Barco beleggen via LYNX?

Met een effectenrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Barco. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Barco kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Barco

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Barco : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Barco: Bedrijfsinformatie Barco

Barco werd opgericht in 1934 en is oorspronkelijk van de stad Poperinge. De naam Barco is afkomstig van ‘Belgium American Radio Corporation’. Barco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van professionele visualisatieoplossingen. Producten die behoren tot het gamma zijn o.a. bioscoopinstallaties, virtual reality projectoren, LED displays en clickshare. Het West-Vlaamse bedrijf is actief in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië. Eind 2018 had Barco 3.664 voltijdse werknemers in dienst.