Wat zijn de beste aandelen voor 2019? 12 beleggingstips van 4 beleggingsexperts

Door Justin Blekemolen


De beste aandelen 2019 zijn weer bekend. Althans de beste aandelen volgens de 4 experts die deelnamen aan het LYNX Beleggersdebat 2019.

Vier beleggingsexperts gingen met elkaar in debat en deelden hun favoriete aandelen voor 2019. Wat zijn de beste beleggingen voor 2019 en waar kunt u beter niet in beleggen in 2019?

De analisten deelden zowel aandelentips als optietips in 3 verschillende rondes.

Alle specialisten komen tevens langs in de LYNX Studio voor het geven van een LYNX Masterclass Tijdens deze webinars worden de aandelen- en optietips nog eens uitgebreid besproken en toegelicht. Wellicht hebben de experts nog wel een extra tip voor u in petto. Meld u dan ook vooral aan voor deze online masterclasses.

In dit artikel vindt u een overzicht van alle aandelentips per expert die werden gegeven tijdens het LYNX Beleggersdebat 2019. Onderaan het artikel blikken we ook nog even terug op de beurstips van iedere beleggingsspecialist die in editie van vorig jaar deelnam aan het debat.

De beste aandelen voor 2019

In dit artikel vindt u een overzicht van de aandelentips die werden gegeven tijdens het LYNX Beleggersdebat 2019. 

De beleggingstips van Nico Inberg

De grote winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2019 was Nico Inberg. Nico won al eens in 2017 en wist de titel te heroveren. Hij tipte twee populaire aandelen en de kijkers konden zijn tips en uitleg dan ook erg waarderen. Hierbij de beurstips van Nico voor het beursjaar 2019.

 • Aandelentip: koop aandeel ASML
 • Optietip: koop calloptie AGFA-Gevaert € 3,40 jun 2019
 • Aandelentip: koop aandeel Alphabet

Tip 1: Kopen aandeel ASML

Nico Inberg tipt in de eerste Hollandse ronde het aandeel ASML. Nico denkt dat het aandeel tegen een behoorlijke korting te koop is. Het bedrijf is een marktleider in een groeiende markt en heeft de balans op orde. Je betaalt nu ongeveer 19 keer de winst maar die winst ziet hij versneld omhoog gaan doordat het bedrijf leergeld heeft betaald voor de machines. De omzetverwachtingen nemen de komende jaren alleen maar toe. Het is een bedrijf met een hele mooie toekomst en een mooie technologie. Het is een winnaar, dat thuis hoort in het rijtje beste aandelen 2019, besluit Inberg.

Tip 2: Call op AGFA-Gevaert

Tijdens de optieronde tipt Nico Inberg een call op AGFA-Gevart. Het grafische bedrijf gaat zijn IT-tak verkopen en de opbrengst wordt geschat op €1 miljard. Nico heeft een theoretische waarde van € 5,70 per aandeel berekend. De koers is momenteel € 3,32 en Nico ziet dan ook een winstpotentie van 72%. Via een CALL optie denkt hijzelfs 500% rendement te behalen. Zijn tip is dan ook om een CALL € 3,40 te kopen voor juni.

Tip 3: Kopen aandeel Alphabet

Nico zegt dat hij voor de grensverleggende ronde opnieuw heeft gekeken naar een aandeel dat hard is afgestraft, marktleider is, en een groeiende omzet/markt heeft waarvan ook nog eens de balans op orde is. Hij kwam uit bij het populaire Alphabet dat tevens een technologische voorsprong heeft. Volgens Nico groeit het aantal online advertenties nog met 21% per jaar stijgt waarvan Google, de baas van het internet, gaat profiteren. Ook met Youtube gaat Alphabet meer verdienen de komende jaren. Nico licht toe dat het bedrijf naast Google ook veel geld gaat verdienen met other bets. Met een omzetgroei van 20-25% en een nettokaspositie van $106 miljard noemt Nico Alphabet het aandeel van de toekomst. De huidige koers/winst-verhouding van 19 valt lager uit als je de kaspositie en de innovaties eraf haalt waardoor Nico het zelfs een spot-goedkoop aandeel durft te noemen.

De beleggingstips van André Brouwers

André Brouwers moest dit jaar zijn titel verdedigen als winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2018. André is een veel terugkerende gast die het debat al vier keer wist te winnen. Hij zag de titel dit jaar echter nipt aan zijn neus voorbij gaan. Wij zijn normaliter van hem gewend dat hij graag in opties handelt en ook deze editie gaf hij weer interessante beleggingstips.

 • Aandelentip: koop aandeel Vastned
 • Optietip: koop optieconstructie Ahold
 • Optietip: koop optieconstructie ASML

Tip 1: Kopen aandeel Vastned

In de eerste ronde tipt André Brouwers het aandeel Vastned. Volgens hem staat de vastgoed sector onder druk maar biedt dat een mooie koopkans. Vastned heeft echter liquide en first class onroerend goed. Het heeft een hoge bezettingsgraad en kwalitatief sterke huurders. De intrinsieke waarde is € 46 en met de huidige beurskoers van € 31, kun je het aandeel kopen met een flinke korting vindt André. Het dividend rendement van 6,6% is een zeer mooie toevoeging, vandaar dat hij hem opneemt in zijn beste aandelen 2019.

Tip 2: Optieconstructie Ahold

In de tweede ronde tipt André Brouwers een optiecombinatie op Ahold Delhaize. Hij koopt 4x de CALL met een strike van 26 voor december 2022. Hij schrijft ook 2 korter lopende opties met een strike prijs van 22 en 24 voor december 2019. Hiermee speelt hij in op een beperkte stijging van Ahold. Ook bij een kleine daling kan er winst worden gemaakt. André zal deze optieconstructie uitgebreid toelichten tijdens zijn LYNX Masterclass op 31 januari 2019. 

Tip 3: Optieconstructie ASML

In de grensverleggende ronde tipt André een vrij ingewikkelde optiecombinatie voor ASML. Hij denkt dat we dit jaar vooral een zijwaartse beweging gaan zien in het aandeel en wil dan ook gebruik maken van de premie van opties. Hij koopt een lange termijn CALL 100 dec ’23 als basis. Ook koopt hij een PUT 100 dec’19. Tegelijkertijd schrijft hij een CALL 140 dec ’19 en een PUT 140 dec ’19. Met deze combinatie kun je tot 20% verdienen bij een gelijkblijvende koers. Bij een lichte stijging en/of daling wordt ook nog winst gemaakt. Als laatste noemt hij ook nog de mogelijkheid tot een groeiversneller met een extra combinatie die overigens geen investering vergt. Hiervoor koopt hij 1 CALL 160 dec’19 en schrijft hij 2 CALLS 180 dec’19. Deze combinatie zal André verder toelichten tijdens de LYNX Masterclass.

De beleggingstips van Cees Smit

 • Aandelentip: koop aandeel ING
 • Aandelentip: koop aandeel General Electric
 • Optietip: koop putoptie RELX 18 DEC 2019

De beleggingstips van Cees Smit

Tip 1: Kopen aandelen ING

Cees Smit denkt dat ING behoort tot de beste aandelen 2019. Smit vindt dat het Nederlandse aandeel te hard is afgestraft. De resultaten van ING waren echter afgelopen jaar best goed en het aandeel ING heeft een lage koers/winst-verhouding van 7,28. Het dividend van 7,35% is ook erg aantrekkelijk. Zeker omdat de winst in de toekomst verder op kan lopen als de rente in de Eurozone gaat stijgen.

Tip 2: Kopen aandelen General Electric

Het favoriete internationale aandeel van Cees Smit is het afgestrafte General Electric. Het bedrijf kampt al jaren met problemen en in 2018 werd het aandeel ook nog eens uit de Dow Jones verwijderd waardoor de koers nog verder onder druk kwam te staan. Het conglomeraat hoopt door onderdelen te verkopen de schuld re reduceren. Cees denkt dat het aandeel te hard is afgestraft en ziet het aandeel herstellen indien het bedrijf zich weet te verduurzamen. Deze turn-around situatie is zeker niet zonder risico, maar kan aan de andere kant kan het juist voor een uitstekend rendement zorgen. Zoals Cees zelf zei: “No Guts, No Glory!” Zonder risico geen winst. Beleggen is inderdaad afgewogen risico’s nemen en daarvoor gecompenseerd worden. Of Cees Smit met General Electric het beste aandeel van 2019 tipt zal echter in de loop van het jaar moeten blijken.

Tip 3: Kopen Putoptie RELX €18 DEC 2019

De optietip van Cees Smit is het kopen van een put RELX met een strike prijs van € 18 en een looptijd tot december 2019. De huidige biedprijs voor deze optie is € 1,63 en de vraagprijs is € 1,71 per aandeel. Met deze tip kan men profiteren van een koersval in RELX. De prijs van RELX is namelijk erg goed blijven liggen en Cees Smit verwacht dat de prijs dit jaar duidelijk weg zal zakken. De waardering van RELX is inderdaad stevig, maar het bedrijf lijkt ook redelijk veilig omdat veel van de inkomsten uit wetenschappelijke tijdschriften komt.

De beleggingstips van Rob Stuiver

Voor de tweede keer dit jaar deed Rob Stuiver mee aan het debat. Rob kwam met een aantal interessante beleggingstips en wist de kijker te boeien met leuke inleidende verhalen. Hieronder volgen de beste aandelen 2019, volgens Rob Stuiver.

 • Aandelentip: koop aandeel Unibail-Rodamco-Westfield
 • Optietip: koop calloptie ING €10 DEC 2022
 • Aandelentip: koop aandelen Berkshire Hathaway

Tip 1: Kopen aandelen Unibail-Rodamco-Westfield

Rob Stuiver heeft een hekel aan winkelen. Maar met zijn vrouw en dochters beland hij regelmatig in grote shoppingcentra. Wat hem opviel in al deze shoppingmalls was dat hij voortdurende Westfield op de bordjes zag staan. Natuurlijk nemen online verkopen toe, maar goede winkelcentra op A- locaties blijven mensen trekken. Het aandeel is hard afgestraft maar volgens Stuiver heeft het bedrijf lage rentelasten en is de overname van Westfield een goede zet geweest. Vandaar dat Unibail-Rodamco-Westfield niet in het lijstje beste aandelen 2019 mag ontbreken. Mocht de rente juist wel hard oplopen dan profiteer je daar van met zijn tweede tip. De waarde van de onderliggende assets is boven de € 200 per aandeel. Het hoge en stabiele dividend rendement maakt Unibail-Rodamco-Westfield een interessante belegging besluit Stuiver. Door de hoge volatiliteit is het ook nog eens een mooie kandidaat om calls te schrijven op je stukken.

Tip 2: ING Call € 10 DEC 2022

Het aandeel ING is volatiel en afgelopen jaar hard afgestraft. De kans op een stevig herstel is duidelijk aanwezig en opties zijn een uitstekende manier om daar op in te spelen volgens Rob Stuiver. Met deze optie kan je goedkoop inspelen op een herstel naar de € 16. De kosten voor deze Call optie is slecht €1,35 wat deels verklaard wordt door het stevige dividend dat ING uitkeert. Het aandeel ING stond vorig jaar ook nog rond de € 16 en in dat geval zou je met deze optie een stevige winst boeken. De lange looptijd zorgt er tevens voor dat de tijdswaarde maar langzaam uit de optie verdwijnt. Er is dus veel tijd om op een stijging te wachten en met deze inleg kan je een uitstekend rendement boeken bij een stijging van het aandeel ING.

Tip 3: Kopen aandelen Berkshire Hathaway

De laatste tip van Rob Stuiver is het aandeel Berkshire Hathaway. Het is het bedrijf waar de sublieme belegger Warren Buffett eigenaar van is. De structuur binnen Berkshire staat als een huis en opvolging is reeds gewaarborgd dus over zijn leeftijd van 88 hoeven we ons volgens Stuiver niet druk te maken. Warren Buffett koopt namelijk nu zijn eigen aandelen in en dat betekent dat hij de aandelen als koopwaardig ziet. De collectie aan winstgevende bedrijven en de sterke verzekeringsportefeuille zorgen ervoor dat Berkshire Hathaway op termijn de index moet kunnen verslaan, terwijl er minder risico genomen wordt.

Rendementen van de beste beleggingstips van vorig jaar

Tot slot nog een overzicht van de best en slechts presterende beleggingstips van de editie uit 2018. André Brouwers was niet alleen de winnaar van vorig jaar maar zijn beleggingstip deed het ook nog eens het beste.

beste aandelentips van vorig jaar - beste aandelen 2019 - beleggingstips 2019

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in de beste aandelen 2021 besproken in het LYNX Beleggersdebat. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.