De beste technologie-aandelen 2021


Salesforce
ISIN: US79466L3024
|
Ticker: CRM --- %

---
USD
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
Salesforce aandeel

De beste technologie-aandelen hebben ongetwijfeld het gewicht van de wereldmarkten gedragen sinds de marktcrash in maart 2020 door het coronavirus. De bekende namen zoals Apple, Amazon, Google en Spotify wisten de Amerikaanse indices omhoog te duwen. Kunnen we in 2021 een vergelijkbare prestatie van technologie-aandelen zien?

Na ongelooflijke prijsstijgingen en recordbrekende hoogtepunten in 2020 blijft beleggen in technologie-aandelen nog steeds buitengewoon aantrekkelijk. Maar in welke moet u beleggen? In dit artikel geven we u een overzicht van de beste technologie-aandelen voor 2021, zowel op technisch vlak als fundamenteel.

De volgende onderwerpen worden besproken:

Beste technologie aandelen

De Amerikaanse technologiesector

Op de financiële markten groeit de zorg dat het merendeel van de Amerikaanse S&P 500 alleen hoger geduwd word vanwege de kracht van de technologiesector. Maar dit is niet iets negatiefs. Tegenwoordig is technologie een dominante factor in ons dagelijks leven. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat de technologiesector ook de drijvende kracht is achter een hogere Amerikaanse markt. De grootste zorg is echter hoe lang de technologiesector het kan volhouden.

De S&P500 versus de Amerikaanse technologiesector

De onderstaande grafiek geeft een goede visualisatie van hoe de technologiesector zich verhoudt tegenover de S&P 500. De sector heeft het dramatisch beter gedaan dan de algemene marktindex. De technologiesector wordt vertegenwoordigd door de Technology Select Sector SPDR ETF (XLK). De blauwe lijn representeert dit. Deze ETF heeft de afgelopen 12 maanden ongeveer 37 procent geretourneerd.

Beleggen in tech aandelen

De beste technologie-aandelen

Technologie-aandeel Lattice Semiconductor

De kans is groot dat u misschien nog nooit van dit bedrijf heeft gehoord en dat hoeft geen verrassing te zijn, want Lattice Semiconductor (LSCC) is een vrij klein bedrijf met een marktkapitalisatie van 6,2 miljard dollar. Dit bedrijf heeft de afgelopen maanden echter grip en aandacht gekregen van veel beleggers. Het bedrijf vervaardigt krachtige programmeerbare halfgeleiders die worden gebruikt in allerlei elektronische apparaten.

De voormalige CEO van AMD nam in 2018 de leidende positie bij Lattice Semiconductor over en dit heeft zijn vruchten afgeworpen; het bedrijf heeft enorm veel succes gehad en beleggers hebben het bedrijf sindsdien met meer dan 500 procent zien groeien. De nieuwe CEO, Jim Anderson, heeft de aandacht van het bedrijf verlegd om de winstgevendheid en het concurrentievermogen op de elektronische hardwaremarkt te maximaliseren.

Om u een beter begrip te geven van hoe goed het bedrijf het doet, kunt u kijken naar de winnaar van de 2020-prijs voor ‘meest gerespecteerde semi conductor company’. De winnaar was Lattice Semiconductor. Een opmerkelijke prestatie gezien de concurrentie in de halfgeleiderindustrie. Lattice staat daar ongetwijfeld zijn mannetje.

Op het gebied van winstgevendheid heeft het bedrijf zelfs tijdens de coronavirus-pandemie groei gezien. De aanhoudende groei maakt Lattice Semiconductor een zeer aantrekkelijk aandeel. Het is zeker en vast één van de technologie-aandelen waar u in 2021 zeker rekening mee moet houden.

Beleggen in de beste tech aandelen

Technologie-aandeel Docusign

DocuSign (DOCU) is een Amerikaans bedrijf met hoofdkantoor in Californië dat organisaties en bedrijven in staat stelt elektronische overeenkomsten en contracten te beheren. Als onderdeel van de DocuSign Agreement Cloud, biedt DocuSign eSignature. Dit is een manier om elektronisch te ondertekenen op verschillende apparaten. DocuSign beweert dat het meer dan 500.000 klanten en honderden miljoenen gebruikers heeft in meer dan 180 landen.

Het succes van DocuSign is zichtbaar, met een duidelijke toename van de totale inkomsten elk jaar. Het zou geen verrassing moeten zijn dat DocuSign op de lijst staat van de beste technologie-aandelen. Het meest recente kwartaal was ook fantastisch. DocuSign kondigde een omzetstijging aan van 38 procent in 2020 in vergelijking met 2019. Dit komt door een sterke toename van het aantal betalende klanten. Het is duidelijk dat er meer dan een paar klanten zich hebben aangemeld voor de diensten van DocuSign als gevolg van de pandemie. In het laatste kwartaal is het totale aantal klanten op jaarbasis gestegen met 39 procent en het aantal zakelijke en commerciële klanten met 55 procent.

De grootste focus van DocuSign was ongetwijfeld de inspanning om hun klantenbestand op te bouwen. Ondanks jaren van stijgende inkomsten heeft DocuSign echter tot nu toe geen nettowinst geboekt. Maar het bedrijf rapporteerde natuurlijk al twee jaar positieve resultaten. Door verminderde uitgaven te combineren met hogere inkomsten is de dag dat DocuSign winst boekt misschien niet ver weg.

Over het algemeen besteedt DocuSign veel aan zelfverbetering en factureert het zijn product cloud als de one-stop-oplossing voor digitaal contractbeheer. Bovendien verwierf het bedrijf Liveoak Technologies om videoconferentiesoftware te integreren om het notarisatie proces te digitaliseren, waardoor het akkoordproces nog verder werd versneld. Het aandeel DocuSign is één van de technologie-aandelen die zeker ook in 2021 goed kan presteren.

Beste technologie-aandelen

Technologie-aandeel Nvidia

Chipmaker Nvidia (NVDA) is uitgegroeid tot een markleider in gamingchips en is ook een leider geworden in hardware en software voor artificiële intelligentie.

Van 2016 tot ongeveer 2018 was Nvidia één van de beste technologie-aandelen op de markt, mede dankzij de opkomst van Bitcoin. De cryptocurrency saga kwam echter agressief aan een einde en zorgde voor een halvering van het aandeel Nvidia. Een voorraadtekort in de chipindustrie droeg ook bij, waardoor de aandelen eind 2018 tot onder de $ 120 kwamen. Maar sindsdien hebben ze een deel van hun terrein hersteld.

Nvidia lanceerde een nieuwe generatie grafische kaarten tegen agressieve prijzen. Aangezien videogamen het afgelopen kwartaal Nvidia’s op een na grootste segment was met bijna 43 procent van de totale omzet, kan het bedrijf veel winnen van deze overgang naar een nieuwe GPU.

Ook het datacenter segment van het bedrijf is gegroeid door een toename van de vraag naar GPU’s om de werklast van artificiële intelligentie aan te pakken. En nu wil Nvidia een nieuwe stap zetten om zijn dominantie in de AI-ruimte op te voeren met de aankoop van ARM Holdings voor een klein bedrag van $ 40 miljard… Nvidia is dus ongetwijfeld één van de technologie-aandelen waar iedereen zeker naar moet kijken.

Beste technologie aandelen 2021

Technologie-aandeel GoDaddy

De wereld van e-commerce breidt zich elk jaar exponentieel uit en de pandemie heeft e-commerce nog sneller gestimuleerd dan verwacht. Deze nieuwe e-commerce bedrijven hebben websites en domeinregistraties nodig. Dit is waar GoDaddy (GDDY) in beeld komt. GoDaddy is een bedrijf dat particulieren en bedrijven de mogelijkheid biedt om domeinnamen en hosting te registreren, maar het bedrijf heeft ook website design mogelijkheden.

GoDaddy staat aan de top van de keten als het gaat om website-registratie. Het bedrijf zag een verbluffende 1 miljoen nieuwe klanten in 2020, wat een opmerkelijke prestatie is gezien het feit dat GoDaddy al verweven is met een enorme database van bestaande klanten.

Het bedrijf zag een verbetering van 12 procent in hun inkomsten en een indrukwekkende groei van 18 procent in haar zakelijke applicatieservice. Dit toonde beleggers aan dat de e-commerce-activiteiten een hoge vlucht nemen en GoDaddy zeker zal profiteren van deze groei in de e-commerce-industrie. In het derde kwartaal van 2020 zag GoDaddy dubbelcijferige groei in omzet, registraties en cashflow. GoDaddy heeft een overvloed aan doorlopende services die de prestaties van het bedrijf ook in 2021 zullen verbeteren. Het aandeel GoDaddy is één van de technologie-aandelen die u zeker en vast in uw watchlist moet plaatsen.

De beste tech aandelen

Technologie-aandeel Salesforce.com

De aanvankelijke niche van Salesforce.com (CRM) was klantrelatiebeheer toen het in 2004 naar de beurs ging. Sindsdien is het uitgebreid naar alle gebieden van database-beheer.

Terwijl Oracle en SAP in de jaren 2000 de wereld van databases domineerden, domineert Salesforce vandaag de wereld van cloud database-beheer door applicaties te verkopen bovenop basistechnologie, via een abonnementsmodel. Zoals softwaretools als Microsoft Office een basis zijn geworden op de werkplek, gebeurt er wellicht iets soortgelijks met de cloudsoftware van Salesforce voor verkoop en service. Die software is ontworpen om een ​​onderneming te helpen zijn klanten in gedachten te houden en klantrelaties te verbeteren met AI-gestuurde inzichten. Het recent toegevoegde marketing- en commercesegment gaat ook nog steeds goed en krijgt een boost van de massale verschuiving van consumenten naar e-commerce.

Salesforce.com heeft de afgelopen vijf jaar een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 28 procent gerealiseerd. Het bedrijf laat het gas niet los. Een sleutel tot het succes van het bedrijf, zelfs tijdens de pandemie, is het uitvoeren van overnames. Salesforce is een gekende overnemer van kleinere softwarebedrijven. Het bedrijf neemt voortdurend andere bedrijven over om groei te genereren, wat af en toe wel leidt tot slechte kwartaalresultaten. Het derde kwartaal resulteerde bijvoorbeeld in een verlies van 12 cent per aandeel na hun aankoop van Tableau Software voor iets meer dan $ 15 miljard in een aandelentransactie. Salesforce is één van de technologie-aandelen dat consequent kan blijven presteren.

Beste technologie-aandelen

De Duitse Technologie-index

De VS is misschien wel de plek waar u moet zijn als u wilt beleggen in technologiebedrijven, maar dit betekent niet noodzakelijk dat u nergens anders naar technologiebedrijven kunt zoeken. De Duitse TECDAX-index geeft ons een weergave van de 30 grootste Duitse bedrijven in de Duitse technologiesector. Ook al heeft deze index niet zo goed gepresteerd als de Amerikaanse technologie-index, er zijn nog steeds zeer interessante technologie-aandelen in de Duitse technologiesector waar u zeker en vast in kunt beleggen om een mooi rendement te behalen.

De beste tech aandelen voor 2021

Technologie-aandeel Infineon

Infineon Technologies (IFX) is een Duitse halfgeleiderfabrikant opgericht in 1999. Infineon is één van de grootste Europese bedrijven in de chipindustrie. Het bedrijf werd gekroond tot het best presterende aandeel in de DAX-index, wat op zich al een heel mooie prestatie is.

Tijdens de pandemie zag het bedrijf een omzetgroei, wat ongelooflijk is gezien de omstandigheden in 2020. De omzet bedroeg 8,6 miljard euro, wat een kleine maar niettemin groei is ten opzichte van de omzet in 2019 die in totaal 8 miljard euro bedroeg. De winsten kregen echter een klap, wat aantoonbaar te verwachten was. Infineon realiseerde een winst van 370 miljoen euro, in 2019 bedroeg de winst van het bedrijf 870 miljoen euro. De winst is dus heel wat gedaald. De belangrijkste reden was natuurlijk de eerste helft van 2020, toen de meeste productielijnen in veel industrieën tot stilstand kwamen, wat de zakelijke kansen voor Infineon beperkte.

Hoewel de winst voor Infineon een klap heeft gekregen, mag het u er niet van weerhouden om in het aandeel Infineon te beleggen. Infineon heeft onlangs een overname van Cypress Semiconductor Corporation afgerond voor 9 miljard dollar, wat het bedrijf zeker nog verder zal versterken. Infineon is absoluut één van de technologie-aandelen waar u in 2021 op moet letten.

beste tech aandelen

Wilt u meer weten over beleggen in technologie-aandelen bij LYNX?

Via het LYNX Handelsplatform kunt u beleggen in alle hierboven besproken technologie-aandelen. U heeft de mogelijkheid om zeer voordelig aandelen te kopen of verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Wereldwijd heeft u direct toegang tot meer dan 100 beurzen in 25 landen en kunt u voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandeel.