Internet of Things aandelen: een interessante belegging?

Door Kevin Verstraete


Texas Instruments
ISIN: US8825081040
|
Ticker: TXN --- %

---
USD
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
Texas Instruments aandeel
Artikel laten voorlezen
Internet of Things of letterlijk vertaalt in het Nederlands, Internet der Dingen, is een fenomeen die de laatste jaren meer en meer opduikt. Deze technologie laat een nieuwe wind waaien door de maatschappij zoals we die vandaag kennen. En dit met alle economische gevolgen van dien. Zijn Internet of Things aandelen een opportuniteit voor beleggers? U leest het in dit artikel.

 

De onderwerpen die worden besproken:

  • Wat is Internet of Things eigenlijk?
  • Zijn er risico’s verbonden aan IoT?
  • De beste Internet of Things aandelen

 

Wat is Internet of Things eigenlijk?

Internet of Things (IoT) is het fenomeen waarbij vele apparaten met elkaar in verbinding staan. In alles rondom ons worden chips en sensoren gemonteerd om zo een datastroom te creëren. Deze enorme datastroom gaat naar het Internet of Things platform, waarbij alle bruikbare data gefilterd en gekanaliseerd wordt naar het apparaat/bedrijf die de betreffende data kan gebruiken. Hierna volgt een eenvoudig voorbeeld ter verduidelijking.

Voorbeeld IoT: U bent met uw wagen op vakantie en bent zo’n 1.000 km van huis. Plots geeft uw wagen de melding dat er iets mis is met de motor. Deze data gaat meteen naar het Internet of Things platform. Onmiddellijk krijgt u op uw gsm de mogelijkheid om een afspraak vast te leggen bij een garage waar het mogelijk is de reparatie uit te voeren. Hierbij wordt rekening gehouden of de garage de nodige vervangstukken op stock heeft. Ook wordt meteen uw gps ingeschakeld zodat u de weg vindt naar de dealer. Wanneer er meerdere eenzelfde problemen opduiken, wordt deze data gebruikt om het productieproces bij te sturen van de wagens.

Welke opportuniteiten vloeien voort uit Internet of Things? De Internet of Things is iets waar steeds meer en meer bedrijven zich op focussen. Digitalisering en alles zo efficiënt mogelijk laten verlopen kan heel wat opbrengen voor de bedrijfswereld. Analisten schatten dat binnen tien jaar, de sector Internet of Things een waarde zou hebben van meer dan € 10 biljoen. De beleggingsopportuniteiten in Internet of Things aandelen liggen met andere woorden voor het grijpen. Mogelijks wordt elke sector binnen dit en tien jaar, beïnvloed door het Internet of Things. En dit is wat het net zo groots maakt.

Zijn er risico’s verbonden aan IoT?

Het grootste risico is uiteraard de privacy. Iedereen is gesteld op zijn of haar privacy en dit kan een rem op de evolutie zetten. Vragen die o.a. terecht kunnen gesteld worden zijn:

  • Waar wordt mijn data opgeslagen?
  • Moet ik toestemming geven om mijn data te gebruiken?
  • Is de opslag van de data voldoende beveiligd?

Verder moeten we ons afvragen of we op deze manier niet te afhankelijk worden van technologie. Wanneer het IoT sterk geïntegreerd is in onze maatschappij, wat bij een storing of cyberaanval? Dit zijn allemaal risico’s die meespelen bij de verdere uitbouw van het Internet of Things.

De beste Internet of Things aandelen

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn in de economie die zo een ingrijpende impact kunnen hebben, vragen beleggers zich af: “hoe kan ik hierin beleggen?”. De eenvoudigste manier is om een deel van uw kapitaal te reserveren om gespreid enkele Internet of Things aandelen aan te kopen. Er zijn ook een heleboel Internet of Things ETF’s. Helaas zijn deze op dit moment niet toegankelijk voor de Europese particuliere belegger.

Internet of Things aandeel: Skyworks Solution

Het aandeel Skyworks Solutions is terug te vinden via symbool SWKS of via ISIN US83088M1027. Het bedrijf levert componenten voor halfgeleiders-toepassingen. Skyworks Solutions levert draadloze connectiviteitstechnologie voor de autosector, industriële sector, medische sector en energiesector. Skyworks komt regelmatig met nieuwe initiatieven en oplossingen ten dienste van IoT. De focus ligt dan natuurlijk op het optimaliseren van netwerken en interactie tussen verschillende apparaten. Hierbij wordt een zo klein mogelijk energieverbruik vooropgesteld aangezien dit een factor is die de Internet of Things business een enorme boost zou kunnen geven.

Wanneer we de grafiek van het aandeel Skyworks bekijken merken we een potentiële dubbele bodem op. Wanneer de prijs boven de neerwaartse trendlijn kan sluiten, zou dit het patroon bevestigen. Het potentiële doel voor het aandeel Skyworks staat aangegeven met de blauwe pijl. Wanneer de koers niet boven de trendlijn kan stijgen, is een verdere daling richting $60 niet uit te sluiten.

Internet of Things aandeel - Skyworks Solutions

Internet of Things aandeel: Software AG

Software AG is terug te vinden via symbool SOW of via ISIN DE000A2GS401. Het Duitse bedrijf heeft in 2017 het bedrijf Cumulocity overgenomen die zich toespitste op Internet of Things. Software AG biedt nu een clouddienst aan waarbij op een eenvoudige manier allerlei toestellen kunnen gelinkt worden. Het bedrijf stelt dat het miljoenen toestellen in verbinding kan stellen met SaaS en PaaS (cloudoplossingen). Software AG helpt het bedrijf Siemens met de uitbouw van hun IoT systeem MindSphere. Dit systeem moet industriële bedrijven bijstaan bij de opkomende digitalisatie. De prijs van het aandeel Software AG zit sinds midden 2014 in een stijgende trend. Met het opwaarts potentieel van de IoT-sector, lijkt dit een koopwaardige kandidaat.

De grafiek van het aandeel Software laat ons zien dat de stieren het niet voor het zeggen hebben momenteel. Maar de prijs nadert een significant en sterk steunniveau. De paar gearceerde steunzone kan mogelijks de ommekeer van de trend betekenen. Het wordt afwachten of de prijs na het raken van de paarse zone het neerwaarts kanaal kan doorbreken. Als dit het geval is duidt dit erop dat de stieren terug de overhand hebben. Door de aantrekkelijke risk:reward behoort dit aandeel tot de mogelijks beste Internet of Things aandelen.

Internet of Things aandeel - Software AG

Internet of Things aandeel: Splunk

Het aandeel Spunk is terug te vinden via symbool SPLK of via ISIN US8486371045. Het Amerikaanse bedrijf heeft software ontwikkeld die allerlei technische gegevens kan waarnemen en analyseren. De tool die Splunk commercialiseert is een tool die de IoT-structuren kan ondersteunen en verder kan uitbouwen.

Het aandeel Splunk behoort door de kleine marktkapitalisatie eerder tot de speculatieve aandelen. Echter ziet de grafiek er niet slecht uit. Er is duidelijke een stijgende trend waarbij hogere toppen en hogere bodems worden neergezet. Op dit ogenblik zit het aandeel in een consolidatiefase. Zolang de opwaartse trendlijn niet wordt doorbroken blijft de stijgende trend intact.

Internet of Things aandeel - Splunk

Internet of Things aandeel: Texas Instruments

Texas Instruments kan u terugvinden via het symbool TXN en staat genoteerd op Nasdaq. De laatste jaren verkoopt Texas Instruments meer en meer chips aan de autosector. Waardoor de grote investeringen in R&D lijken op te brengen. De intelligente circuits van Texas Instruments laten toe om systemen en sensoren met elkaar te laten communiceren. Naast deze stevige positie in haar sector, is Texas Instruments ook een bedrijf die een degelijk dividend betaalt. Het bedrijf heeft de laatste vier kwartalen steeds de verwachtingen overtroffen wat heeft geleid tot de sterke koersstijging.

Het aandeel Texas Instruments noteert op haar hoogste koers ooit. En is uit een flag-patroon gebroken. Nu het aandeel Texas Instruments kopen zou niet verstandig zijn aangezien de grote stijgingen van de afgelopen weken. Maar mocht er zich een correctie voordoen, loont het zeker de moeite om het aandeel in het oog te houden.

Internet of Things aandeel - Texas Instruments

Internet of Things aandelen kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, zo ook bovenstaande Internet of Things aandelen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

 

 


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.