Artikel laten voorlezen

Wall Street deed gisteren een stapje terug, waarbij de S&P 500 met 0,2% daalde naar4.538 punten en de Nasdaq-100 met 0,58% 15.933 punten Daarmee beëindigden beide beurzen hun vijfdaagse winning streak. Uit de notulen van de laatste Fed-vergadering bleek dat het monetaire beleid restrictief zal blijven. Er waren geen indicaties die wijzen op een spoedige renteverlaging.

Tesla klom met 2,4%, maar andere big tech aandelen zoals Amazon (-1,5) en Microsoft (-1,16%) eindigden in het rood. Amazon lag waarschijnlijk onder druk, omdat oprichter en voormalig CEO Jef Bezos voor naar verluidt $ 1 miljard aan aandelen heeft verkocht. Een week eerder verkocht hij ook al voor $ 240 miljoen aan aandelen. Microsoft stond in de schijnwerpers rondom de OpenAI soap. Deze soap krijgt vandaag een vervolg, nu Sam Altman toch weer terugkeert als CEO bij OpenAI, het bedrijf achter het populaire ChatGPT.

Nabeurs ging alle aandacht uit naar NVIDIA dat met zijn kwartaalcijfers naar buiten kwam. De chipgigant rapporteerde voor het fiscale derde kwartaal een hoger dan verwachte omzet en winst, maar waarschuwde dat exportbeperkingen voor China zouden drukken op het fiscale vierde kwartaal. Deze week overschreed het aandeel voor het eerst de grens van $500, waarmee het bedrijf nu ruim $ 1200 miljard waard is.

De omzet van NVIDIA steeg in het 3e kwartaal met een indrukwekkende 206% op jaarbasis tot $ 18,12 miljard waarmee de verwachtingen ruimschoots werden overtroffen. De nettowinst schoot omhoog van $ 680 miljoen naar $ 9,24 miljard. Bovendien verwacht Nvidia voor het huidige kwartaal een omzetgroei tot $20 miljard, wat een groei zou betekenen van 231%. Toch lijkt het bezit van de zaak einde van het vermaak, want nabeurs eindigde de koers van NVIDIA 1,74% lager.

Vandaag letten beleggers op cijfers over de duurzame goederenorders, wekelijkse werkeloosheidsclaims en het consumentenvertrouwen. Het is tevens de laatste volledige handelsdag voor de Amerikanen. Op donderdag blijft de Amerikaanse beurs gesloten in verband met Thanksgiving Day en op vrijdag sluit de beurs vroeger.

Azië blijft dichtbij huis & Europa opent vlak

De Japanse regering zei vannacht te verwachten dat de economie zich zal herstellen, maar slechts in een gematigd tempo. Een ‘wereldwijde economische vertraging te midden van een verkrappende monetaire beleidscyclus en afnemende vooruitzichten op een sneller herstel in China’ werden genoemd als belangrijke risico’s voor de Japanse groei.

Ondertussen stevenen de Europese markten af op een vlakke tot licht hogere opening. Er zijn weinig richtinggevende cijfers en beleggers zullen vooral kijken naar het sentiment rondom de cijfers van NVIDIA. Later vanmiddag wordt er gekeken naar de Amerikaanse inflatieverwachtingen en het consumentenvertrouwen.

Beursagenda

Woensdag 22 novemberVS – Duurzame goederenbestellingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Ruwe olievoorraden
14:30
16:00
16:00
16:30
Donderdag 23 novemberVS – Thanksgiving Day
DE – Diensten PMI
DE – Productie PMI
EUR – S&P Globals Samengestelde Inkoopmanagersindex
EUR – ECB notulen
NYSE gesloten
09:30
09:30
10:00
13:30
Vrijdag 24 novemberVS – Thanksgiving-weekend
JPY – Tokyo Basis CPI
DE – BBP
EUR – Lagarde van ECB spreekt
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – S&P Globals Samengestelde Inkoopmanagersindex
NYSE sluit 19:00
00:30
08:00
10:00
15:45
15:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.