Artikel laten voorlezen

Na weken van alsmaar stijgende koersen hebben de Amerikaanse beurzen gisteren een flinke stap terug moeten doen. De S&P 500 index dook met 1,47% omlaag tot 4.698 punten en de Nasdaq-100 verloor 1,5% bij een slot op 14.777 punten. Daarmee noteerden de beurzen hun slechtste sessies sinds oktober. Alphabet behoorde tot de best presterende bedrijven in de S&P 500 en bereikte tijdens de sessie een nieuw 52-weeks hoogtepunt. Het aandeel steeg met 1,2% en was een van de weinige stijgers.

Het negatieve sentiment lijkt te zijn aangewakkerd door FedEx dat met een verlies van 12% naar huis ging. De pakketbezorgingsgigant gaf een teleurstellende omzetverwachting voor het boekjaar en rapporteerde resultaten voor het tweede kwartaal die zowel aan de bovenkant als aan de onderkant achterbleven bij de verwachtingen van analisten.

De prestaties van FedEx worden vaak gezien als een graadmeter voor de algemene economie. Als bedrijven minder pakketten verzenden, duidt dat meestal op een vertraging van de economische activiteit. Hoewel de zwakke cijfers kunnen duiden op problemen voor de gehele economie moet men ook kijken naar concurrenten als Amazon. De e-commercegigant bezorgt steeds vaker pakketten zelf, waardoor FedEx langzaamaan steeds meer marktaandeel verliest.

Micron Technology steeg nabeurs met ruim 4,8%, na een sterk kwartaalrapport en sterke vooruitzichten. Het bedrijf boekte een kleiner verlies per aandeel dan verwacht door analisten voor het eerste fiscale kwartaal. Ondertussen kwam de omzet uit boven de consensusverwachtingen. Het bedrijf gaf ook sterke outlook voor het lopende kwartaal.

Beleggers zullen donderdag letten op de wekelijkse werkloosheidsclaims en het bruto binnenlands product over het derde kwartaal, voordat vrijdag de prijsindex voor persoonlijke consumptieve bestedingen (PCE) verschijnt. Economen gepolst door Reuters verwachten dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal een groei van 5,2% op jaarbasis zal laten zien.

Azië gemengd & Europa opent lager

De Europese markten stevenen donderdag af op een negatieve opening en volgen daarmee de wereldwijde dalingen van vannacht. De meeste Aziatische markten daalden donderdag na een daling van Wall Street.

De Europese markten handelden woensdag gemengd, terwijl beleggers nieuwe inflatiecijfers uit het V.K. verwerkten die lieten zien dat de inflatie in november sterker dan verwacht vertraagde tot 3,9%, tegen 4,6% in oktober. De FTSE 100 steeg 1,3% op het nieuws en bereikte een hoogste punt in drie maanden, omdat het cijfer de druk op de Bank of England verhogen om de rente in 2024 te verlagen.

Beursagenda

Donderdag 21 decemberVS – Jobless claims
VS – BBP
VS – Philadelphia Fed Productie-index
14:30
14:30
14:30
Vrijdag 22 decemberJPY – Nationale kern CPI
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – Kern PCE prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Nieuwe huizenverkopen
00:30
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.