Artikel laten voorlezen

Gisteren steeg de S&P 500 voor de 7e dag op rij met 0,28% naar 4.378 punten. De Nasdaq Composite zat met een stijging van 0,9% opnieuw stevig in de lift en eindigde voor de achtste opeenvolgende dag met winst. Hiermee noteerden beide indices de langste winstreeks sinds november 2021. Sterke prestaties kwamen van Adobe (+3,49%), Amazon (+2,13%), Apple (+1,45%) en Tesla (+1,33%). De kwartaalresultaten van Uber bleven achter bij de ramingen van analisten. Maar dankzij beter dan verwachte boekingen steeg het aandeel toch met 3,7%.

Ongeveer 80% van de bedrijven uit de S&P 500 hebben de winstverwachtingen overtroffen. Opvallend genoeg heeft slechts 59% de omzetverwachtingen overtroffen. Het lijkt erop dat de vraag vertraagd, maar dat bedrijven met prijsverhogingen de winsten hebben verhoogd. De laatste keer dat dit verschil zo groot was, was in het vierde kwartaal van 2015, volgens LSEG.

In de nabeurshandel tuimelden de aandelen van Array Technologies
ongeveer 13% nadat het bedrijf actief in de zonne-energie zwakke vooruitzichten gaf voor de winst en omzet over het hele jaar. Spirit AeroSystems, een toeleverancier van Boeing, verloor 14% na de aankondiging van een plan om kapitaal aan te trekken via aandelen- en obligatie-emissies.

MGM Resorts, Walt Disney en Take-Two Interactive zullen nabeurs de kwartaalcijfers publiceren. Verder staan er een aantal toespraken op de agenda van centrale bankiers.

Azië omlaag & Europa opent lager

De meeste aandelenbeurzen in het oosten lieten vannacht rode cijfers zien. In China eindigde de Hang Seng index 0,53% lager. Beleggers reageerden onder andere op het Japanse ondernemerssentiment dat zou zijn verbeterd volgens Reuters Tankan-enquête in november. Dit was de eerste keer dat de index verbeterde sinds augustus, terwijl het sentiment in de dienstensector voor de tweede maand steeg. De Japanse Nikkei 225 index verloor echter 0,33%.

In Europa gaan de beurzen een lagere opening tegemoet. Onder andere de AEX-index blijft in een dalende trend, zoals te zien in de grafiek hieronder. Daarmee lijkt het positieve momentum echt verdwenen en lijken de beren weer terug te keren.

Bedrijfswinsten blijven de drijvende kracht achter individuele koersbewegingen in Europa. Zo komen onder meer Commerzbank, Credit Agricole, Marks and Spencer, Telefonica, Adidas en ABN AMRO met cijfers. Aan het economische datafront komen de detailhandelsverkopen voor september uit de eurozone om 11:00 uur.

Beursagenda

Woensdag 8 novemberDE – Inflatie (CPI)
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Willias spreekt
08:00
11:00
15:15
16:30
19:40
Donderdag 9 novemberCNY – Inflatie (CPI)
EUR – ECB Maandrapport
VS – Jobless claims
VS – WASDE-rapport
EUR – ECB-president Lagarde spreekt
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:30
10:00
14:30
18:00
18:30
20:00
Vrijdag 10 novemberVS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.