Artikel laten voorlezen

Afgelopen vrijdag bereikte de S&P 500 het hoogste punt van het jaar. De breedsamengestelde index klom met 0,59% naar 4.594 punten en is in 2023 met bijna 20% opgelopen. Ook de Nasdaq deed goede zaken met een stijging van 0,55% tot 14.305 punten. De technologie zware index is in 2023 al met 37% gestegen. Kleine aandelen deden al helemaal goede zaken, want de Russel 2000 index eindigde maar liefst 2,92% hoger op 1.862 punten.

Beleggers gaan ervan uit dat de Federal Reserve tijdens haar beleidsvergadering deze maand geen veranderingen in de rente doorvoert en volgend jaar mei al zal beginnen met het verlagen van de rente. Fed-voorzitter Jerome Powell zei nog wel dat het “voorbarig” is om te anticiperen op een versoepeling van het monetaire beleid, maar daar had de markt geen boodschap aan.

Sommige beleggers zien de rally wellicht als onhoudbaar. Shorters die hopen op een daling worden mogelijk blij van de futures. De S&P 500 future noteert momenteel 0,24% lager en de Nasdaq 100 futures staan 0,37% lager.

Beleggers kijken deze week uit naar banenrapport van november, dat vrijdag wordt gepubliceerd, voor de bevestiging dat de Fed klaar is met het verhogen van de rente. Economen gepolst door Dow Jones verwachten dat de Amerikaanse economie vorige maand 190.000 banen heeft toegevoegd. Op woensdag geeft loonstrookjesverwerker ADP zoals gebruikelijk een voorproefje van de Amerikaanse arbeidsmarkt. 

Goud op nieuw record

De goudprijs noteerde maandag op een nieuw record – met een spotprijs die ruim boven de $2.100 klom. Volgens analisten liggen de goudprijzen op koers om volgend jaar hogere niveaus op te zoeken, daarbij verwijzend naar geopolitieke onzekerheid, een waarschijnlijk zwakkere Amerikaanse dollar en mogelijke renteverlagingen.

Afgelopen vrijdag hebben we de ontwikkelingen van de goudprijs uitvoerig besproken in onze update van het goudprijsverwachting artikel.

Azië gemengd & Europa opent vlak

De markten in Azië en de Pacific waren maandag gemengd, in afwachting van een reeks belangrijke economische cijfers dinsdag en de inflatiecijfers later deze week. Dinsdag worden de inflatiecijfers voor Tokio gepubliceerd, wat algemeen wordt gezien als een leidende indicator voor landelijke trends.

In Japan daalde de Nikkei 225 met 0,6% gedaald tot 33.321,27, terwijl de Hang Seng-index in Hongkong met 0,73% onderuit ging. De Europese markten gaan een vlakke tot licht lagere opening tegemoet, waardoor de wereldwijde rally mogelijk wordt onderbroken. Vanmiddag zal ECB-president Christine Lagarde een toespraak houden.

Beursagenda

Maandag 4 decemberDE – Handelsbalans
EUR – Lagarde van de ECB spreekt
VS – Fabrieksorders
08:00
15:00
16:00
Dinsdag 5 decemberJPY – Tokyo Basis CPI
JPY – Diensten PMI
CNY Caixin Services PMI
DE – Diensten PMI
EUR – S&P Globals PMI
EUR – Diensten PMI
VS – S&P Globals PMI
VS – Diensten PMI
VS – ISM niet-verwerken industrie index
VS – JOLT’s Vacatures
01:30
01:30
02:45
09:55
10:00
10:00
15:45
15:45
16:00
16:00
Woensdag 6 decemberDE – Fabrieksorders
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – ADP banenrapport
VS – Export & Import
VS – Handelsbalans
VS – Ruwe olievoorraden
08:00
11:00
14:15
14:30
14:30
16:30
Donderdag 7 decemberDE – Industriële Productie
EUR – BBP
VS – Jobless claims
08:00
11:00
14:30
Vrijdag 8 decemberJPY – BBP
DE – Inflatie (CPI)
VS – Werkloosheidscijfers
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – WASDE-rapport
00:50
08:00
14:30
16:00
16:00
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.