Artikel laten voorlezen

Op dinsdag trok de Dow lichtjes terug met een verlies van 0,25%, na enkele teleurstellende kwartaalcijfers en outlooks van blue-chip bedrijven. Desondanks slaagde de S&P 500 erin om te sluiten op een recordhoogte, met een winst van 0,29%, en ook de Nasdaq Composite voegde 0,43% toe.

De futures van de Nasdaq-100 lieten vanochtend een verdere stijging zien, voornamelijk gedreven door de prachtige kwartaalcijfers van Netflix. Het streamingbedrijf meldde dat het aantal abonnees in het vierde kwartaal een nieuw record heeft bereikt. De futures van de Nasdaq 100 stegen met 0,34%, terwijl die van de S&P 500 ook stegen met 0,21%.

De aandelen van Netflix zagen een aanzienlijke stijging van 8,6% in de nabeurs-handel, aangezien het bedrijf meer dan 13 miljoen nieuwe abonnees toevoegde in het laatste kwartaal van 2023. Deze groei bracht het totale aantal abonnees op een indrukwekkende 260,8 miljoen, wat de verwachtingen van Wall Street ruimschoots overtrof. Ook de omzetcijfers en de winstverwachtingen voor het huidige kwartaal overtroffen de voorspellingen van analisten.

Vandaag kijken we uit naar meer kwartaalcijfers van grote spelers zoals telecomgigant AT&T, mijnbouwbedrijf Freeport-McMoRan en natuurlijk Tesla & IBM om 22:00 uur. Op economisch gebied wachten handelaren met spanning op de Amerikaanse productie- en dienstensectorgegevens voor januari, terwijl de cijfers over het bruto binnenlands product van het vierde kwartaal later in de week zullen verschijnen.

Ook het aandeel Alibaba kende gisteren een opmerkelijke stijging van bijna 8%, na berichten over de aandeleninkoop van $ 50 miljoen door oprichter Jack Ma. Deze zet werd gecombineerd met een aanzienlijke investering van Alibaba-voorzitter Joe Tsai in de Amerikaans verhandelde aandelen van het bedrijf, wat het vertrouwen van beleggers verder versterkte. Ook profiteerden Alibaba en andere Chinese aandelen van de geruchten over een stimuleringspakket vanuit de Chinese overheid.

Grafiek: Nasdaq-100 (NDX)

Sterke cijfers ASML & Azië-Pacific stijgt

De Europese markten stevenen af op een positieve opening op woensdag, terwijl beleggers uitkijken naar voorlopige PMI-gegevens uit de eurozone in januari. De samengestelde diensten- en productie-PMI-gegevens zullen beleggers een indicatie geven van de bedrijfsactiviteit in het eurogebied, voorafgaand aan de volgende vergadering van de Europese Centrale Bank op donderdag.

In Azië-Pacific-markten steeg de Hang Seng-index in Hongkong bijna met 2%, aangedreven door technologieaandelen, terwijl andere regionale markten in de regio voornamelijk daalden. De Japanse Nikkei 225 index daalde met 0,8%, nadat bekend werd dat de Japanse export in december met 9,8% op jaarbasis, is gestegen een ommekeer ten opzichte van een daling van 0,2% in de voorgaande maand, en beter dan de verwachte stijging van 9,1%. De import daalde met 6,8% op jaarbasis in december, een kleinere krimp in vergelijking met de daling van 11,9% in november, maar steiler dan de verwachte 5,3%.

ASML maakte vanochtend de cijfers bekend en heeft daarbij de verwachtingen voor omzet en winst overtroffen. Echter verwacht het bedrijf dat de omzet voor dit jaar vergelijkbaar zal zijn met die van 2023. Het bedrijf rapporteerde een netto-omzet van 7,2 miljard euro, hoger dan de verwachte 6,9 miljard euro, en een nettowinst van 2,05 miljard euro, boven de verwachte 1,86 miljard euro. Vooral het aantal nieuwe orders voor een bedrag van ruim € 9 miljard zal beleggers positief verrassen.

Voor het eerste kwartaal van 2024verwacht ASML een netto-omzet tussen 5,0 miljard euro en 5,5 miljard euro. “We handhaven onze conservatieve kijk op het hele jaar en verwachten dat de omzet van 2024 vergelijkbaar zal zijn met die van 2023′ zei ASML CEO Peter Wennink.

Grafiek: AEX-index (EOE) in Tradingview

Beursagenda

Woensdag 24 januariEUR – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Ruwe olievoorraden
10:00
15:45
16:30
Donderdag 25 januariDE – Bedrijfsverwachtingen
EUR – ECB rentebesluit
VS – Bouwvergunningen
VS – Jobless claims
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – BBP
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
EUR – ECB persconferentie
VS – Nieuwe huizenverkopen
10:00
14:15
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
14:45
16:00
Vrijdag 26 januariJPY – Tokyo Basis CPI
JPY – BoJ notulen
DE – GfK consumentenklimaat
VS – PCE-prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Voorlopige huisverkopen
00:30
00:30
08:00
14:30
14:30
14:30
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.