Artikel laten voorlezen

Wall Street ging gisteren lager van start, nadat de Amerikaanse 10-jaars rente voor het eerst sinds 2007 de 5% overschreed. Plotseling volgde op de 5,02% een snelle draai en gedurende de dag daalde de yield naar 4,84%. Dit gaf aandelen wat ademruimte, waardoor de indices herstel lieten zien. De Nadaq-100 eindigde zelfs met een winst van 0,30% op 14.604 punten. Zwakke prestaties van de energie- en healthcare sector lieten de S&P 500 echter dalen met 0,17% tot 4.217 punten.

Bill Ackman van Pershing Square onthulde maandag dat hij zijn shortposities in langlopende Treasurys heeft gesloten. De hedgefondsmanager denkt dat beleggers steeds vaker obligaties zullen kopen als veilige haven vanwege de toenemende geopolitieke risico’s. Ackman voegde er ook aan toe dat hij de shortpositie had opgeheven vanwege zijn bezorgdheid over de economie.

Ongeveer 30% van de S&P 500-bedrijven zal deze week de kwartaalcijfers rapporteren. Het cijferseizoen verloopt tot nu toe beter dan verwacht. Ongeveer 17% van de S&P 500-bedrijven heeft nu cijfers gepubliceerd en driekwart daarvan heeft een winst geboekt die hoger is dan een jaar eerder. Vandaag zullen Spotify, General Motors en Coca-Cola voorbeurs de cijfers openbaar maken. Nabeurs is het de beurt aan techgiganten Alphabet en Microsoft.

S&P 500 grafiek uit LYNX+
Grayscale Bitcoin (GBTC) uit LYNX+

Azië overwegend hoger & Europa opent lager

De meeste aandelenbeurzen in het Oosten veerden op en wisten eerdere verliezen weg te werken. De Nikkei 225 index klom met 0,24%, nadat beleggers particuliere enquêtes over de bedrijvigheid uit Japan verwerkten. De inkoopmanagersindex van oktober liet voor het eerst sinds december 2022 een krimp zien. De Hang Seng-index van Hongkong eindigde 0,82% lager , terwijl de markten op het Chinese vasteland opveren.

De Europese markten wisten gisteren uit het dal te kruipen, maar stevenen dinsdag af op een negatieve opening. Beleggers zullen waarschijnlijk letten op de meest recente cijfers over de bedrijvigheid in de eurozone. Voorlopige inkoopmanagersindices voor de eurozone voor oktober verschijnen gedurende de ochtend. Daaruit moet blijken hoe de verwerkende industrie en de dienstensector presteren.

Verder is het een drukke week voor kwartaalcijfers. Barclays, Hermes, Michelin, Heineken, Spotify, Novartis en Norges Bank Investment Management komen vandaag met hun resultaten.

Beursagenda

Dinsdag 25 oktoberDE – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – S&P Globals samengestelde PMI
VS – S&P Globals samengestelde PMI
08:00
10:00
15:45
Woensdag 26 oktoberDE – Bedrijfsverwachtingen
DE – ifo bedrijfsklimaat index
VS – Bouwvergunningen
VS – Nieuwe huizenverkopen
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
10:00
10:00
14:00
16:00
16:30
22:35
Donderdag 27 oktoberEUR – ECB rentebesluit
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – BBP
VS – Handelsbalans goederen
VS – Jobless claims
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
EUR – ECB persconferentie
VS – Fed-lid Waller spreekt
VS – Voorlopige huisverkopen
14:15
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
14:45
15:00
16:00
Vrijdag 28 oktoberVS – Kern PCE Prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.