Aandeel Square: Is het afhankelijk van het succes van Bitcoin?

Er is een grote correlatie tussen de prijs van het aandeel Square en Bitcoin. De reden? Square’s investeringen in de volatiele cryptocurrency. Square wist 3,5 miljard dollar aan inkomsten uit Bitcoin te boeken, wat de totale omzet naar 5 miljard dollar stuwde. Wat betekent dit voor het aandeel Square in de toekomst? Zullen ze blijven vertrouwen op Bitcoin om de groei aan te wakkeren? In dit artikel bespreken we het aandeel Square en welke risico’s verbonden zijn aan een belegging in Square.

Wat u hier te weten komt over het aandeel Square:

Aandeel Square

Aandeel Square

Het aandeel Square begon in november 2015 met de beurshandel op de New York Stock Exchange tegen een openingskoers van 11 dollar. Sindsdien heeft het aandeel Square op een winst gestaan van 2433%. Tijdens het schrijven van dit artikel staat het aandeel Square nog op een winst van 1830% in vergelijking met de IPO-prijs. Het aandeel was in januari 2020 bezig om uit een consolidatie te breken, maar toen sloeg de pandemie toe op de markten. Square verloor 62 procent, maar zoals de meeste technologiebedrijven was het aandeel in staat om de koersdaling snel te herstellen. Drie maanden na de dieptepunten van 2020 bereikte het aandeel Square een nieuwe recordhoogte.

Het aandeel Square zou zich momenteel in een consolidatie- of distributiefase kunnen bevinden. We zullen dit bespreken in de technische analyse sectie.

Het bedrijf Square

Square is een Amerikaans bedrijf voor financiële diensten en digitale betalingen, gevestigd in San Francisco. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door de CEO en oprichter van Twitter, Jack Dorsey. Een jaar na de oprichting, lanceerde het bedrijf in 2010 zijn eerste platform. Het bedrijf werd in november 2015 voor het eerst publiekelijk verhandeld tegen een prijs van 11,20 dollar per aandeel. Sinds de beursgang is het aandeel Square 1850 procent in waarde gestegen en is het nu 222 dollar per aandeel waard.

Square’s Cash App

Cash App is een mobiele betaaldienst die is ontwikkeld door Square. Aanvankelijk heette de app Square Cash. De applicatie stelt gebruikers in staat om met een mobiele telefoon geld over te maken en te ontvangen naar andere Cash App accounts. Gebruikers van de app kunnen ervoor kiezen om dat geld op te nemen met een Visa-kaart, in geldautomaten of over te maken naar een bankrekening. Deze applicatie is alleen beschikbaar in twee regio’s, de VS en het VK. De applicatie heeft een grote groei doorgemaakt, Square rapporteerde 36 miljoen actieve gebruikers in het eerste kwartaal van 2021.

De applicatie werd in oktober 2013 gelanceerd voor consumenten. Twee jaar later bracht Square een nieuwe functie uit voor organisaties en bedrijfseigenaren om unieke gebruikersnamen te gebruiken voor het verzenden en ontvangen van geld.  In januari van 2018 besloot Square de handel in Bitcoin te ondersteunen. Gebruikers zijn in staat om Bitcoin te verzenden en te ontvangen.

Square kondigde aan dat het in november 2020 Credit Karma Tax overnam voor 50 miljoen dollar. Het overgenomen bedrijf is een gratis doe-het-zelf belastingservice die Square onderdeel maakte van zijn Cash App applicatie.

Square’s relatie met Bitcoin

Het eerste kwartaal van 2021 was een mooie periode voor Square, met een geweldig financieel rapport. De inkomsten stegen met 266 op jaarbasis en de brutowinst steeg met 79 procent. Square’s Cash App was de sterspeler, maar de reden voor de groei van Cash App was eigenlijk het succes van Bitcoin.

Zoals we al eerder vermeldden, heeft Square verschillende activiteiten. Een daarvan is de verkopers tak. Dit is een technologische oplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven. Echter, door de pandemie heeft dit segment niet goed gepresteerd, omdat een aantal kleine bedrijven failliet ging.

De primaire activiteit van Square is de Cash App. Dit is een applicatie die mensen een persoonlijke financiële oplossing biedt. Meer recentelijk heeft Square de mogelijkheid toegevoegd voor klanten om cryptocurrency te verhandelen. Gebruikers kunnen cryptocurrency versturen en ontvangen via de app. De app heeft een heleboel nieuwe functies die onlangs zijn toegevoegd, maar de mogelijkheid om Bitcoin te verzenden en ontvangen is de grootste groeimotor geweest. Square heeft blijkbaar veel vertrouwen in de toekomst van Bitcoin, want het bedrijf kocht voor 200 miljoen dollar aan de volatiele cryptocurrency.

Crypto als aandeel van de winst

Het grote probleem is dat beleggers vrezen dat Square te veel op Bitcoin vertrouwt voor groei en hoewel dat in zekere zin waar is, heeft het zeker niet veel impact. In termen van de brutowinst die met 79 procent steeg tot 964 miljoen dollar, droeg Bitcoin slechts 75 miljoen dollar bij. Square’s ultrasnelle groei zal zeker vertragen zodra de Bitcoin rage weer afneemt, maar Square kan zijn succes zoals gewoonlijk voortzetten, zelfs zonder Bitcoin.

Nieuws over het aandeel Square

4 maart 2021: Square koopt muziek streaming platform Tidal voor 300 miljoen dollar

Square kondigde op 4 maart aan dat het een meerderheidsbelang in muziekstreamingplatform Tidal had verworven voor 297 miljoen dollar. Tidal kan vergeleken worden met Spotify, Tidal is een muziek streaming platform opgericht door de beroemde muzikant Jay-Z en een stel andere artiesten. Het doel van het platform is om content van hoge kwaliteit naar de klanten te brengen. Tidal heeft nooit veel succes gekend, gezien de hevige concurrentie van Spotify en Apple Music. De dienst heeft sinds zijn start elk jaar geld verloren en analisten beweren dat Tidal slechts 5 procent van de totale muziekstreamingmarkt in handen heeft.

Tidal hoopt echter dat dit kan veranderen nu Square betrokken is bij het bedrijf. De vraag die overblijft is hoe een muziekstreamingdienst zou passen binnen een financiële dienstverlener? Jack Dorsey, de oprichter van Square, verklaarde dat deze overname blijkbaar zal helpen om artiesten te verbinden met de Cash App, wat Square’s persoonlijke financiële applicatie is. Square denkt dat het een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop artiesten hun live shows of muziek verkopen door gebruik te maken van hun Cash App. Het is duidelijk dat Square en Tidal samen zullen werken met als doel artiesten te helpen om betaald te krijgen voor hun werk en mogelijk platenmaatschappijen te elimineren in het proces. Het is echter nog vroeg om te vermoeden wat Square van plan is te doen met de overname van Tidal.

De financiële resultaten van Square

Square rapporteerde de kwartaalcijfers op 6 mei. Het financiële rapport was erg goed, gestimuleerd door de rage in Bitcoin, zoals we al eerder vermeldden. De grote vraag naar Bitcoin dreef een enorme stijging in cryptocurrency transacties op Square’s betaaldienst Cash App.

Square boekte over het eerste kwartaal van 2021 een netto inkomen van 39 miljoen dollar of 8 cent per aandeel. Een goede verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen Square een verlies van 105,9 miljoen dollar rapporteerde.

Bitcoin was een groot onderdeel van deze mooie resultaten. Cash App genereerde een koele 3,51 miljard dollar aan Bitcoin-inkomsten. De brutowinst bedroeg 75 miljoen dollar door de enorme Bitcoin-transacties. De totale omzet is bijna verviervoudigd naar 5,06 miljard dollar. Een stijging van 266 procent op jaarbasis. Bitcoin was hier ongetwijfeld de grote katalysator. Square’s omzet over het eerste kwartaal exclusief Bitcoin zou 1,55 miljard dollar hebben bedragen. Het is dus duidelijk dat het grootste deel van de inkomstengroei van Bitcoin kwam. Als we echter naar de brutowinst kijken, is het duidelijk dat Bitcoin niet al te veel impact heeft gehad. De inkomsten uit transacties bedroegen 960 miljoen dollar, een groei van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bitcoin was slechts goed voor 75 miljoen dollar van de brutowinst.

Resultatenrekening

Balans

Koers-winstverhouding aandeel Square

Het aandeel Square wordt geclassificeerd als een groeiaandeel, omdat de onderneming er alleen op gericht is zo snel mogelijk te groeien. Nochtans zou het aandeel Square wel eens de limieten kunnen bereiken qua waardering. Het aandeel Square wordt verhandeld rond 213 dollar per aandeel. De koers-winstverhouding van het bedrijf ligt op 251 keer de winst, een stuk hoger dan de concurrentie en het sectorgemiddelde – hier is een gemiddelde koers-winstverhouding van slechts 35,9.

Hoge schulden zijn een zorgwekkend onderdeel van Square

Square gebruikt schulden om haar werkzaamheden te financieren. In het algemeen is het gebruik van schulden voor de financiering van bedrijfsactiviteiten zeker geen probleem, maar alleen als de schuld controleerbaar en beperkt kan blijven. Square heeft momenteel een verhouding schulden/eigen vermogen van 162 procent. Dit is een verontrustend cijfer, schuldratio’s boven 40 procent worden al als vrij hoog beschouwd, laat staan 162 procent. Het deel dat ook vrij gevaarlijk is, is de toename van schulden om de activiteiten te financieren. Vijf jaar geleden was deze ratio 0 procent. Sindsdien is de schuld gegroeid tot 162 procent van het eigen vermogen.

Aandeel Square: Technische analyse

Het aandeel Square is sinds het begin van het jaar zijwaarts geëvolueerd. Niet verwonderlijk gezien de kracht van de voorgaande opwaartse trend, had het aandeel misschien een adempauze nodig. Momenteel zien we op de grafiek van het aandeel Square een consolidatie- of distributiefase ontstaan. Er is geen echte manier om te bepalen of het aandeel Square hoger of lager zal evolueren dan te wachten op een breuk van één van beide grenzen.

De technologiesector heeft het de laatste tijd moeilijk met veel technologiebedrijven die zijwaarts bewegen. Groeiaandelen hebben het de laatste maanden ook moeilijk gehad en de meeste technologiebedrijven worden geclassificeerd als groeiaandelen, Square is daar ook één van. De algemene markt lijkt zich meer te richten op ondergewaardeerde sectoren zoals energie en de financiële sector. Waardeaandelen lijken de laatste tijd erg in trek te zijn, wat zou kunnen wijzen op problemen voor Square. Hoe dan ook, de trend is onze vriend, er is niet echt een duidelijk signaal dat het aandeel Square lager zal evolueren.

Vooruitzichten aandeel Square

De Bitcoin transacties die via Square’s Cash App worden gedaan, hebben het bedrijf enorm geholpen met de groei. Square heeft ook een enorm succes gekend, doordat consumenten stimuleringscheques ontvingen. Deze twee groeifactoren zullen echter niet lang meer aanhouden. De rage van Bitcoin is een beetje afgenomen, nadat de cryptocurrency meer dan 50 procent daalde en de prijs van het aandeel Square mee naar beneden duwde. Aangezien de stimuleringscheques hoogstwaarschijnlijk zijn besteed, is het afwachten of Square zijn succes in de komende maanden kan voortzetten.

Fundamenteel ziet Square er niet al te slecht uit, de enige echte zorg hier is de hoge schulden/eigen vermogen ratio en de vrij hoge koers/winst verhouding die eerder werden besproken. Op technische basis zou het aandeel Square zich kunnen opmaken voor een nieuwe trendperiode. De richting van deze trend is echter niet duidelijk.

Square zit zeker niet stil. Het bedrijf meldde dat het zicht- en spaarrekeningen gaat aanbieden aan gebruikers van de Cash App. Square is ook van plan om een digitaal betalingsecosysteem op te bouwen dat producten zal omvatten die zowel voor consumenten als handelaars zijn ontworpen. Het bedrijf onderzoekt zelfs de mogelijkheid voor kleine kortlopende leningen voor Cash App gebruikers. Een gebruiker van de app zou 20 dollar tot 200 dollar kunnen lenen die ze binnen vier weken met rente moeten terugbetalen.

Advies aandeel Square

Square heeft veel toekomstpotentieel. Het bedrijf heeft nogal wat concurrentie van bedrijven als PayPal. Toch kan het de komende maanden nog heel goed presteren. Beleggers zouden het aandeel Square in de gaten moeten houden volgens analisten. Het merendeel van de analisten verwachten dat het aandeel Square hoger zal evolueren. Slechts één bank geeft het aandeel Square een verkoop rating, Merrill Lynch geeft Square een koersdoel van 160 dollar per aandeel. Het gemiddelde koersdoel is 279 dollar.

Datum Beurshuis Advies Koersdoel
26-mei-21 Wolfe Research Kopen $290
10-mei-21 Wells Fargo Houden $255
06-mei-21 Merrill Lynch Verkopen $160
06-mei-21 Deutsche Bank Kopen $330
06-mei-21 Morgan Stanley Houden $254
06-mei-21 J.P. Morgan Kopen $300
06-mei-21 Credit Suisse Kopen $300
06-mei-21 Barclays Kopen $340
06-mei-21 Jefferies Houden $245
06-mei-21 Citigroup Kopen $320

 

Zelf beleggen in het aandeel Square bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Square. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Aandeel SAP
Hirgent Cekaj

Hirgent Cekaj

Content writer

Hirgent Cekaj is content writer voor LYNX en student International Business. Naast het schrijven van artikelen voor LYNX, is hij zelf ook al enkele jaren actief in de valutamarkt en aandelenmarkten.

Meer: