Fundamentele analyse leren

Fundamentele analyse helpt u bij de beoordeling van aandelen, wat u helpt een betere belegger te worden. Omdat deze vorm van analyse een vakgebied, wordt deze pagina voortdurend aangevuld met nieuwe technieken en nieuwe fundamentele analyse indicatoren.

Jaarrekening bedrijf: Hét instrument voor fundamentele analyse

De jaarrekening bedrijf geeft de belegger een idee over de financiële toestand van een onderneming. Lees alles over de jaarrekening als instrument voor fundamentele analyse.

Lees verder

Wat betekent solvabiliteit voor een belegger?

Solvabiliteit is samen met rentabiliteit en liquiditeit belangrijk in de fundamentele analyse. Een solvabiliteitsonderzoek heeft vele voordelen.

Lees verder

Quick ratio: maatstaf voor liquiditeitsrisico

Hoe berekent u de quick ratio? En welke meerwaarde heeft dit kengetal in een fundamentele analyse? Lees er hier alles over.

Lees verder

Fundamentele analyse: wat is rentabiliteit?

De rentabiliteit of rendabiliteit van een bedrijf is zeer belangrijk. Zeker indien u overweegt om aandelen te kopen, is de rentabiliteit bekijken stap één.

Lees verder

Fundamentele analyse: wat is de koers-winstverhouding?

De koers-winstverhouding of ook wel K/W genoemd, is een veel gebruikte ratio onder de analisten en beleggers. Lees er hier alles over.

Lees verder

EBIT & EBITDA: nuttige financiële maatstaven?

EBIT en EBITDA zijn financiële resultaatmaatstaven die gebruikt worden bij de resultaatbekendmaking van beursgenoteerde bedrijven.

Lees verder

Fundamentele analyse; ontdek alle ins en outs

Wanneer u enkele bedrijven begint te volgen en analyseren, denkt u waarschijnlijk vaak: “Hoe maak ik nu het best mijn analyse?” Ontdek in dit artikel hoe u een goede fundamentele analyse maakt.

Lees verder
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws