Fundamentele analyse leren

Fundamentele analyse helpt u bij de beoordeling van aandelen, wat u helpt een betere belegger te worden. Omdat deze vorm van analyse een vakgebied, wordt deze pagina voortdurend aangevuld met nieuwe technieken en nieuwe fundamentele analyse indicatoren.

Wat is een bear market?

Een bear market is een periode van langdurige prijsdalingen, waarbij prijzen met minimaal 20% dalen door pessimisme en een negatief beleggerssentiment.

Lees verder

Wat is behavioral finance?

Bepaalde marktbewegingen vallen niet rationeel te verklaren, maar wel aan de hand van behavioral finance. Lees hier over de invloed hiervan op beleggers.

Lees verder

Wat is de Discounted Cash Flow methode?

Door het gebruik van de Discounted Cash Flow methode kan er bedrijfseconomisch een theoretisch correct beeld geschetst worden van de waarde van een aandeel.

Lees verder

Wat zijn preferente aandelen?

Een van die basisbegrippen is ‘preferente aandelen’. Zoals het woord indiceert, gaat het over voorrangsaandelen. Maar wat wil deze term precies zeggen?

Lees verder

Dollar Index en het belang ervan

De Dollar Index is één van de belangrijkste indexen die dagelijks wordt geraadpleegd en verhandeld door beleggers uit heel de wereld.

Lees verder

Met diversificatie bent u de beurs steeds een stapje voor

Risico en rendement zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met diversificatie bent u de beurs steeds een stapje voor. In dit artikel leest u over diversificatie.

Lees verder

Dividend: alles wat u moet weten

Een dividend is de benaming voor de distributie van een deeltje van de omzet aan de aandeelhouders. In dit artikel komt u alles te weten over dividend.

Lees verder

Helikoptergeld: het laatste alternatief?

Helikoptergeld houdt in dat er een grote som geld wordt gecreëerd die vervolgens rechtstreeks aan consumenten en de bedrijven gegeven wordt.

Lees verder

Compound interest: een hefboom op uw beleggingsresultaten

Compound interest is het zogenaamde rendement op rendement effect. Hierdoor kan de waarde van uw beleggingsportefeuille sneller groeien in de toekomst.

Lees verder

BBP: bruto binnenlands product betekenis en uitleg

Het BBP staat voor bruto binnenlands product. Het is een economische indicator voor gehele productie van een land of regio over een bepaalde periode.

Lees verder