Fundamentele analyse leren

Fundamentele analyse helpt u bij de beoordeling van aandelen, wat u helpt een betere belegger te worden. Omdat deze vorm van analyse een vakgebied, wordt deze pagina voortdurend aangevuld met nieuwe technieken en nieuwe fundamentele analyse indicatoren.

CapEx: uitgebreid besproken

Als belegger kan de CapEx een waardevolle indicator zijn. CapEx (Capital Expenditures) zijn de investeringen door een bedrijf in activa op lange termijn.

Lees verder

Groei tegen een redelijke prijs met de PEG-ratio

Voor een belegger is het belangrijk om de onderliggende waarde van een aandeel te bepalen. De PEG (price/earnings to growth) ratio helpt ons hierbij.

Lees verder

Wat is correlatie?

Correlatie is de meest gebruikte statistische maat om relaties tussen markten te beoordelen. We leggen uit hoe u correlaties kunt gebruiken bij beleggen.

Lees verder

Impact Amerikaanse presidentsverkiezingen op de beurs

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen er zitten aan te komen, wordt het uitkijken wat de impact zal zijn op de beurs. Dat bespreken we in dit artikel.

Lees verder

Wat is een bull market?

Een bull market is een situatie in de financiële markten waarin de prijzen stijgen of zullen stijgen. In dit artikel wordt de bull market besproken.

Lees verder

Wat is een bear market?

Een bear market is een periode van langdurige prijsdalingen, waarbij prijzen met minimaal 20% dalen door pessimisme en een negatief beleggerssentiment.

Lees verder

Wat is behavioral finance?

Bepaalde marktbewegingen vallen niet rationeel te verklaren, maar wel aan de hand van behavioral finance. Lees hier over de invloed hiervan op beleggers.

Lees verder

Wat is de Discounted Cash Flow methode?

Door het gebruik van de Discounted Cash Flow methode kan er bedrijfseconomisch een theoretisch correct beeld geschetst worden van de waarde van een aandeel.

Lees verder

Wat zijn preferente aandelen?

Een van die basisbegrippen is ‘preferente aandelen’. Zoals het woord indiceert, gaat het over voorrangsaandelen. Maar wat wil deze term precies zeggen?

Lees verder

Dollar Index en het belang ervan

De Dollar Index is één van de belangrijkste indexen die dagelijks wordt geraadpleegd en verhandeld door beleggers uit heel de wereld.

Lees verder