Fundamentele analyse leren

Fundamentele analyse helpt u bij de beoordeling van aandelen, wat u helpt een betere belegger te worden. Omdat deze vorm van analyse een vakgebied, wordt deze pagina voortdurend aangevuld met nieuwe technieken en nieuwe fundamentele analyse indicatoren.

Helikoptergeld: het laatste alternatief?

Helikoptergeld houdt in dat er een grote som geld wordt gecreëerd die vervolgens rechtstreeks aan consumenten en de bedrijven gegeven wordt.

Lees verder

Compound interest: een hefboom op uw beleggingsresultaten

Compound interest is het zogenaamde rendement op rendement effect. Hierdoor kan de waarde van uw beleggingsportefeuille sneller groeien in de toekomst.

Lees verder

BBP: bruto binnenlands product betekenis en uitleg

Het BBP staat voor bruto binnenlands product. Het is een economische indicator voor gehele productie van een land of regio over een bepaalde periode.

Lees verder

Jaarrekening bedrijf: Hét instrument voor fundamentele analyse

De jaarrekening bedrijf geeft de belegger een idee over de financiële toestand van een onderneming. Lees alles over de jaarrekening als instrument voor fundamentele analyse.

Lees verder

Wat betekent solvabiliteit voor een belegger?

Solvabiliteit is samen met rentabiliteit en liquiditeit belangrijk in de fundamentele analyse. Een solvabiliteitsonderzoek heeft vele voordelen.

Lees verder

Quick ratio: maatstaf voor liquiditeitsrisico

Hoe berekent u de quick ratio? En welke meerwaarde heeft dit kengetal in een fundamentele analyse? Lees er hier alles over.

Lees verder

Fundamentele analyse: wat is rentabiliteit?

De rentabiliteit of rendabiliteit van een bedrijf is zeer belangrijk. Zeker indien u overweegt om aandelen te kopen, is de rentabiliteit bekijken stap één.

Lees verder

Fundamentele analyse: wat is de koers-winstverhouding?

De koers-winstverhouding of ook wel K/W genoemd, is een veel gebruikte ratio onder de analisten en beleggers. Lees er hier alles over.

Lees verder

EBIT & EBITDA: nuttige financiële maatstaven?

EBIT en EBITDA zijn financiële resultaatmaatstaven die gebruikt worden bij de resultaatbekendmaking van beursgenoteerde bedrijven.

Lees verder

Fundamentele analyse; ontdek alle ins en outs

Wanneer u enkele bedrijven begint te volgen en analyseren, denkt u waarschijnlijk vaak: “Hoe maak ik nu het best mijn analyse?” Ontdek in dit artikel hoe u een goede fundamentele analyse maakt.

Lees verder