Technische analyse leren

Technische analyse helpt u op een grafische manier om aandelen en andere producten te beoordelen. Op deze technische analyse website vindt u technische analyse patronen als voorbeelden. Deze pagina wordt voortdurend aangevuld met uitleg over technische analyses.

De Dow Theorie: Oud maar goud

De Dow Theorie is mogelijks de oudste en betrouwbaarste manier om toekomstige marktbewegingen te voorspellen. Wat is de Dow Theorie en hoe werkt het?

Lees verder

RSI-indicator: bepaal het koop- en verkoopmoment

Wat is de meerwaarde van de RSI-indicator? En hoe kunt u de indicator gebruiken bij het maken van uw beleggingskeuzes? 

Lees verder

De vijf beste koopsignalen

Beleggers kunnen een hoog rendement behalen door het instapmoment goed te timen. Dit kan eenvoudig via koopsignalen die in dit artikel worden besproken.

Lees verder

De vier beste verkoopsignalen

Beleggers die het uitstapmoment kunnen timen hebben een hoger rendement dan de doorsnee belegger. Dit gebeurt op basis van verkoopsignalen. De vier beste signalen worden besproken in dit artikel.

Lees verder

Beleggen met de ADX indicator

De ADX indicator geeft aan hoe sterk een trend. Deze indicator werk in stijgende als dalende markten. Wie belegt in de richting van de trend maximaliseert de winst en minimaliseert het verlies.

Lees verder

Het geheim achter technische analyse

Aandelen kunnen op verschillende manieren geanalyseerd worden waardoor iedereen zweert bij zijn of haar methode. Technische analyse en technische indicatoren behoren tot de meest gebruikte methodes om beleggingsbeslissingen te maken. In dit artikel krijgt u een duidelijk beeld van wat een technische analyse inhoudt.

Lees verder

Bollinger Bands: de voorspeller van explosieve bewegingen

Bollinger Bands is een populaire indicator in de technische analyse die geplot wordt op het deel van de grafiek waar de prijs ook terug te vinden is.

Lees verder

Pivot Points: weg met subjectiviteit

Pivot points zijn een objectieve manier om de steun- en weerstandslijnen te bepalen. Subjectiviteit wordt met de Pivot points volledig uitgeschakeld.

Lees verder

Slim beleggen met de MACD-indicator

De MACD is één van de technische indicatoren die zonder enige twijfel in de top 5 van meest gebruikte indicatoren staat. Lees het hier.

Lees verder

De Moving Average; hoe maakt u hier slim gebruik van?

De moving average is in heel wat gepubliceerde grafieken terug te vinden. Hoe kan u deze indicator interpreteren en gebruiken in uw strategie?

Lees verder

Stochastic Oscillator bepaalt het instapmoment

De Stochastic Oscillator is een geliefde momentum indicator voor beleggers die aan technische analyse doen. Hoe werkt de Stochastic Osscillator?

Lees verder