Technische analyse leren

Technische analyse helpt u op een grafische manier om aandelen en andere producten te beoordelen. Op deze technische analyse website vindt u technische analyse patronen als voorbeelden. Deze pagina wordt voortdurend aangevuld met uitleg over technische analyses.

Het belang van een stop-loss order

Een stop-loss order is bedoeld om het verlies op een positie te beperken. Voor beleggers kan een stop-loss order een wereld van verschil maken.

Lees verder

Beleggen via de Wyckoff methode

De Wyckoff methode is voor vele beleggers de basis van technische analyse. In dit artikel bespreken we de benaderingen en analysemethoden van Wyckoff.

Lees verder

Navigeer de volatiele beurzen met de Average True Range

De Average True Range is een indicator die de volatiliteit van een effect meet. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u de indicator kunt implementeren.

Lees verder

De Parabolic SAR: profiteer van de trends

De Parabolic SAR een door trendbeleggers veelgebruikte indicator. In dit artikel bespreken we hoe u de Parabolic SAR kunt implementeren in uw beleggingen.

Lees verder

Stochastic Oscillator bepaalt het instapmoment

De Stochastic Oscillator is een geliefde momentum indicator voor beleggers die aan technische analyse doen. Hoe werkt de Stochastic Osscillator?

Lees verder

De Commodity Channel Index en de veelzijdigheid ervan

In dit artikel leggen we u uit wat de Commodity Channel Index is, wat deze ons vertelt en hoe u hem kunt gebruiken bij technische analyse.

Lees verder

Beleg op de beurs met de simpele triangle patronen

Triangle patronen worden gebruikt om de financiële markten te analyseren. Wat zijn triangle patronen en hoe kunt u deze gebruiken?

Lees verder

Japanse candlestick patronen en hoe u ze kunt gebruiken

De meeste technische analisten kijken naar grafieken via candlesticks. In dit artikel leggen we uit wat candlestick patronen zijn en hoe u ze kunt gebruiken.

Lees verder

De belangrijkste bouwblokken van technische analyse: Steun en Weerstand

Het begrijpen van steun en weerstand is één van de belangrijkste concepten uit de technische analyse. Lees er hier alles over.

Lees verder

Trendlijnen: Beleg in de trends met dit simpele maar noodzakelijk hulpmiddel

Trendlijnen worden veel gebruikt door technische analisten. Er bestaan verschillende soorten en methodes. Lees er hier alles over.

Lees verder

De Dow Theorie: Oud maar goud

De Dow Theorie is mogelijks de oudste en betrouwbaarste manier om toekomstige marktbewegingen te voorspellen. Wat is de Dow Theorie en hoe werkt het?

Lees verder