Stock Yield Enhancement Program

Het Stock Yield Enhancement Program: verhoog het rendement op uw portefeuille door uw aandelen uit te lenen tegen een rentevergoeding. Profiteer van het Stock Yield Enhancement Program via LYNX. Hier leest u de instructies stap voor stap, via deze link is het ook mogelijk om direct verwezen te worden naar de LYNX+ instellingen.

Log in

Open LYNX+ instellingen

Selecteer in het menu rechtsboven het persoonsicoontje en vervolgens Instellingen.

Inschrijven voor SYEP

U kunt zich inschrijven voor het Stock Yield Enhancement Program in dit overzicht. Hiermee wordt het openingsformulier geopend dat u moet ondertekenen om u in te schrijven op het Stock Yield Enhancement Program.

Indien u niet de Activatie Aanvragen knop ziet, dan kan dit verschillende redenen hebben. Allereerst kan het zijn dat uw effectenrekening niet voldoet aan de minimum vereisten om deel te nemen aan het Stock Yield Enhancement Program, dan ziet u non eligible staan. Daarnaast is het mogelijk dat u Actief / Deactiveren ziet staan, dan neemt u al deel aan het Stock Yield Enhancement Program of heeft u in het verleden al eens deelgenomen. Meer informatie vindt u in de Veelgestelde Vragen onderaan de pagina.

Onderteken het SYEP formulier

Vervolgens ziet u het formulier met een kleine uitleg omtrent het Stock Yield Enhancement Program gevolgd door een waarschuwing die u dient te accepteren door het formulier te ondertekenen. Om dit te doen dient u uw tenaamstelling exact over te schrijven zoals weergegeven.

Zodoende heeft u zich in- of uitgeschreven voor het Stock Yield Enhancement Program. Het duurt één werkdag voordat dit verwerkt is.

Let op
Let op

Indien u zich uitschrijft van het Stock Yield Enhancement Program, dient u 90 dagen te wachten voor u zich opnieuw kan inschrijven.

Veelgestelde Vragen

Als alternatief is het nog steeds mogelijk om u in te schrijven voor het Stock Yield Enhancement Program binnen het Account Management. Allereerst opent u het Account Management. Nadat u bent ingelogd, selecteert u Welcome in het menu rechtsboven en selecteert u Settings.

Zoek in het linkerdeel naar de Trading sectie en klik vervolgens op Stock Yield Enhancement Program. U kunt nu het programma selecteren en u hiervoor inschrijven. Vervolgens krijgt u een risicomelding te zien en wordt u gevraagd deze te bevestigen. Gelieve de waarschuwingen te bevestigen en te ondertekenen door uw naam in te typen, exact zoals weergegeven. Hiermee schrijft u zich in voor de SYEP. Het programma wordt de volgende werkdag ingeschakeld.

Volg de bovenstaande stappen om naar de instellingen te gaan en meld je vervolgens af in het laatste scherm.

Middels een marginrekening kunt u te allen tijde meedoen aan het SYEP. Als u daarentegen een cashrekening heeft dient de rekeningwaarde minimaal 50.000 USD (of een equivalent hiervan) te zijn.

  • Accountype: Cash met een minimumvermogen van 50 000 USD op het moment van inschrijving of een gelijkwaardig bedrag in een andere valuta
  • Accounttype: Margin

Het Stock Yield Enhancement Program garandeert niet dat alle in aanmerking komende aandelen in een specifieke rekening ook daadwerkelijk worden uitgeleend. Het kan voorkomen dat bepaalde effecten niet in aanmerking komen om deel te nemen aan het Stock Yield Enhancement Program. Dit kan komen doordat Interactive Brokers geen toegang heeft tot een bepaalde beurs en/of uitlenende partijen, daarnaast kan het ook nog voorkomen dat Interactive Brokers zelf besluit om geen aandelen uit te lenen.

Natuurlijk zijn er enkele aspecten die u in overweging moet nemen voordat u besluit deel te nemen aan het uitleenprogramma van het Stock Yield Enhancement Program. Uitgeleende aandelen worden niet beschermd door de Securities Investor Protection Act van 1970. Van de SEC vereist dit dat de broker ter bescherming een onderpand in contanten kan bieden met dezelfde waarde als uw aandelen.

Uitgeleende aandelen worden ook vaak gebruikt om short te gaan, of te speculeren op een koersdaling van het aandeel. Dit kan de waarde van uw aandelen beïnvloeden. U heeft ook geen stemrecht meer over uw uitgeleende aandelen; deze zijn in handen van de lener van uw aandelen.

Zodra u uw aandelen verkoopt, verliest u het recht om een vergoeding te ontvangen voor de eerder uitgeleende aandelen; u bent immers niet langer eigenaar van uw aandelen. Dit is ook het geval als u extra aandelen inkoopt (of geld terugkoopt) en uw aandelen daardoor niet langer volledig gefinancierd zijn.

Disclaimer
De informatie op deze webpagina wordt niet beschouwd als beleggingsadvies of beleggingsaanbeveling. De pagina toont gegevens die door LYNX zijn opgesteld als algemene informatie / marketing informatie voor privé gebruik van beleggers, maar is niet bedoeld als een persoonlijke aanbeveling van bepaalde financiële instrumenten of strategieën en houdt geen rekening met de specifieke financiële situatie, beleggingskennis en -ervaring, beleggingsdoelstelling en -horizon of risicoprofiel en -voorkeur van de individuele belegger.

Toon volledige disclaimer Sluit disclaimer
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam