Artikel laten voorlezen

De New York Stock Exchange is donderdag gesloten voor Thanksgiving. Op woensdag is de S&P 500 index hoger gesloten met een winst van 0,41% op 4.556 punten. Tesla (-2,9%) en NVIDIA (-2,46%) lieten slechte prestaties zien, maar toch eindigde de Nasdaq Composite 0,45% hoger op 14.265 punten.

Meer dan de helft van de aandelen die worden verhandeld op de Amerikaanse beurs eindigden in het groen, wat duidt op een brede marktrally. De markt was over het algemeen positief, dankzij het feit dat de rente kortstondig daalde naar het laagste niveau in twee maanden. Beleggers reageerden wel negatief op de waarschuwing van NVIDIA over de mogelijke negatieve invloed van de exportbeperkingen voor China op het fiscale vierde kwartaal.

De energiesector verloor woensdag 0,1%, nadat de OPEC een vergadering over productieverlagingen, die oorspronkelijk voor het weekend gepland stond, uitstelde. Aandelen zoals Exxon Mobil, Marathon Oil EOG Resources en Devon Energy sloten allemaal lager.

Rente staat onder druk

Het rendement op de 10-jaars Treasury daalde woensdagochtend kortstondig naar 4,369%, het laagste niveau sinds 22 september. Het herstelde zich later en was de laatste keer weinig veranderd op 4,41%. Dit betekent een aanzienlijke daling voor de 10-jaars rente, nadat deze in oktober voor het eerst in 16 jaar de grens van 5% overschreed.

Op dinsdag gaf de Federal Reserve in haar laatste vergadernotities aan dat het monetaire beleid restrictief zal blijven en gaf geen indicatie dat de rente binnenkort zal worden verlaagd. Toch blijven beleggers optimistisch dat de centrale bank de rente niet zal verhogen tijdens de vergadering in december.

Azië hoger & Europa opent groen

De Aziatische beurzen zijn overwegend hoger gesloten, waarbij de Shanghai index het met een stijging van 0,6% het beste presteerde. Ook de Hang Seng deed het goed met een stijging van 0,45%.

Beleggers in Europa zullen vandaag letten op de voorlopige inkoopmanagersindex van de eurozone voor november, voor de meest recente indicatie van de economische activiteit in de dienstensector en de bouw. Volgens de futures krijgen we een licht hogere opening. Vanmiddag verschijnen ook de notulen van de laatste ECB-vergadering die meer inzicht geven in hoe de centrale bankiers denken over de inflatie en de rente.

De markt kijkt ook met een schuin oog naar de uitslag van de Nederlandse verkiezingsresultaten, waarin de exitpoll liet zien dat Geert Wilders op weg is naar een enorme overwinning met de PVV.

Beursagenda

Donderdag 23 novemberVS – Thanksgiving Day
DE – Diensten PMI
DE – Productie PMI
EUR – S&P Globals Samengestelde PMI
EUR – ECB notulen
NYSE gesloten
09:30
09:30
10:00
13:30
Vrijdag 24 novemberVS – Thanksgiving-weekend
JPY – Tokyo Basis CPI
DE – BBP
EUR – Lagarde van ECB spreekt
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
NYSE sluit 19:00
00:30
08:00
10:00
15:45
15:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.