Artikel laten voorlezen

Beleggers blijven kooplustig en de S&P 500 is hard op weg naar zijn all-time high van begin 2022. Gisteren klom de breedsamengestelde index met 0,59% tot 4.768 punten. De Nasdaq Composite klom met 0,66% en sloot voor het eerst sinds januari 2022 boven de 15.000 punten, terwijl de kleinere Nasdaq-100 slechts 0,49% hoger eindigde op 16.811 punten. Daaruit blijkt dat momenteel niet big tech de kar trekt, maar de kleinere speculatievere aandelen. Beide indices noteerden in ieder geval wel de negende dag op rij van winst en de Dow Jones sloot op een nieuwe recordhoogte.

De 10-jaars rente op Amerikaanse Treasuries blijft onder druk liggen nu beleggers rekenen op renteverlagingen in het eerste kwartaal van volgend jaar. Het rendement daalde zojuist tot onder de 3,9%, na donderdag onder de 4% te zijn gezakt en het laagste punt sinds juli te hebben bereikt. De markt houdt rekening met een kans van ongeveer 75% op een renteverlaging door de Fed in maart, volgens de CME FedWatch tool.

Koeriersbedrijf FedEx daalde met 9,8% in de nabeurshandel na tegenvallende winstcijfers. De aangepaste winst kwam uit op $3,99 per aandeel en bleef daarmee achter bij de $4,18 die analisten hadden verwacht. Het bedrijf rapporteerde $22,17 miljard aan omzet, tegenover de verwachte $22,41 miljard. FedEx zei ook dat het verwacht dat de omzet in het boekjaar met slechts enkele cijfers zal dalen. Dat is lager dan de vlakke jaaromzet die eerder werd voorspeld.

Het definitieve einde van het cijferseizoen nadert woensdag met resultaten van General Mills en Micron Technology. Beleggers kijken verder uit naar cijfers over het consumentenvertrouwen in december en de verkoop van bestaande huizen in november.

Goud blijft loeren op uitbraak

Lagere Amerikaanse rentetarieven zetten druk op de dollar en obligatierendementen, waardoor interesse in het glanzende edelmetaal toeneemt. De goudprijs bleef woensdag stabiel, ruim boven het belangrijke $2.000-niveau, geholpen door vooruitzichten op renteverlagingen door de Federal Reserve volgend jaar, terwijl beleggers wachtten op Amerikaanse inflatiecijfers later deze week.

Vorige week gaf de Fed aan dat haar verkrappingsfase ten einde was en dat renteverlagingen op de agenda staan voor 2024. Raphael Bostic, voorzitter van de Atlanta Fed, zei dinsdag echter dat er op dit moment geen “urgentie” is voor de Fed om de Amerikaanse rente te verlagen, gezien de kracht van de economie.

Azië-Pacific in het groen & Europa opent vlak

De Aziatische markten stegen woensdag met Japan aan de leiding, nadat de centrale bank van het land haar supergunstige monetaire beleid ongewijzigd liet tijdens de laatste vergadering van dit jaar. De Japanse Nikkei 225 sloot 1,37% hoger op 33.675,94, terwijl de bredere Topix 0,67% hoger sloot op 2.349,38.

De People’s Bank of China hield de prime rate voor leningen met een looptijd van één jaar eveneens ongewijzigd op 3,45%. De Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,45%, terwijl de CSI 300 in China de enige grote markt in Azië was die daalde, met een koersdaling van bijna 1%.

De Europese markten zullen woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen, voortbouwend op het positieve momentum van de vorige sessie. Beleggers zullen mogelijk enthousiast reageren op het feit dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk sneller daalde van verwacht. De CPI kwam in november uit op 3,9%, de laagste jaarwaarde sinds september 2021. Economen gepolst door Reuters hadden gerekend op een bescheiden daling van de algemene consumentenprijsindex tot 4,4%.

Beursagenda

Woensdag 20 decemberDE – Producentenprijsindex (PPI)
DE – GfK consumentenklimaat
VS – CB Consumentenvertouwen
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Ruwe olievoorraden
08:00
08:00
16:00
16:00
16:30
Donderdag 21 decemberVS – Jobless claims
VS – BBP
VS – Philadelphia Fed Productie-index
14:30
14:30
14:30
Vrijdag 22 decemberJPY – Nationale kern CPI
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – Kern PCE prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Nieuwe huizenverkopen
00:30
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.