Artikel laten voorlezen

Beleggers waren razend enthousiast afgelopen week. Wereldwijd lieten aandelenbeurzen een stevig herstel zien. Voornamelijk de snel dalende rentes op de obligatiemarkten lijken de oorzaak te zijn van de positieve stemming op de markten. Ruim een week geleden piekte de Amerikaanse 10-jaars staatslening nog boven de 5%. Afgelopen vrijdag bereikte de rente een dieptepunt van 4,48%. De S&P 500 steeg ondertussen met 0,94% naar 4.358 punten en de Nasdaq-100 eindigde 1,21% hoger op 15.099 punten. Met een stijging van ongeveer 6% afgelopen week was het de beste week sinds november 2022 voor beide indices.

Beleggers zijn hoopvol dat de renteverhogingscyclus van de Fed voorbij is. Zeker nadat op vrijdag ook bleek dat de Amerikaanse arbeidsmarkt licht verzwakt. Er kwamen minder banen bij dan verwacht en het werkloosheidscijfer steeg licht naar 3,9%. Apple (-0,52%) lag vrijdag onder druk, nadat de iPhone-maker een zwakke omzetverwachting afgaf voor het laatste kwartaal van dit jaar. Hoewel het bedrijf in het voorgaande kwartaal aan de verwachtingen van analisten kon voldoen, daalde de totale omzet voor het vierde kwartaal op rij.

Vanwege de ingang van de zomertijd in de Verenigde Staten openen de Amerikaanse beurzen vanaf vandaag gewoon weer om 15:30 uur en sluiten ze om 22:00 uur.  

Aankomende week bevat relatief weinig economische cijfers en het cijferseizoen is eveneens over zijn hoogtepunt heen. Ruim 400 bedrijven uit de S&P 500 hebben hun kwartaalcijfers reeds gepubliceerd. 82% van deze bedrijven hebben de winstverwachtingen van analisten overtroffen. Opvallend genoeg wist slechts 62% van de S&P 500-bedrijven een hoger dan verwachte omzet te realiseren. Toch staan er nog wel een aantal leuke namen op de agenda zoals Uber, Walt Disney, NIO, eBay en MGM Resorts.

Ondertussen zullen traders ook kijken naar de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, die de komende dagen tweemaal zal spreken. Later in de week zullen ook verschillende andere Fed-functionarissen spreken in het openbaar.

Azië in het groen & Europa opent licht hoger

De Aziatische beurzen zaten maandag opnieuw stevig in de lift. In Hongkong steeg de Hang Seng index met 1,6%, terwijl de Japanse Nikkei 225 index zelfs met 2,4% omhoogging. Dankzij een verbod op short selling ging de Zuid-Koreaanse beurs met 5,5% omhoog. Het verbod beperkt short selling van alle beursgenoteerde aandelen van de Kospi, Kosdaq en Konex.

In Europa gaan de beurzen licht hoger van start. Er verschijnen wat cijfers over de inkoopmanagersindices. En op het Damrak wordt er gekeken naar cijfers van PostNL.

Beursagenda

Maandag 6 novemberJPY – BoJ notulen
JPY – PMI diensten
EUR – S&P Globals samengestelde PMI
00:50
01:30
10:00
Dinsdag 7 novemberCNY – Export
CNY – Import
DE – Industriële Productie
VS – Import
VS – Export
VS – Handelsbalans
VS – FOMC-lid Williams spreekt
04:00
04:00
08:00
14:30
14:30
14:30
18:00
Woensdag 8 novemberDE – Inflatie (CPI)
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Willias spreekt
08:00
11:00
15:15
16:30
19:40
Donderdag 9 novemberCNY – Inflatie (CPI)
EUR – ECB Maandrapport
VS – Jobless claims
VS – WASDE-rapport
EUR – ECB-president Lagarde spreekt
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:30
10:00
14:30
18:00
18:30
20:00
Vrijdag 10 novemberVS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.