Artikel laten voorlezen

In New York bleven de beurzen gisteren gesloten in verband met Thankgsiving Day. Vandaag wordt de handel hervat, maar de deuren sluiten wel alweer om 19:00 uur Nederlandse tijd. Het is vandaag tevens Black Friday, waardoor e-tailers zoals Alibaba, Amazon.com en eBay mogelijk van wat aandacht kunnen genieten op de beurs.

De futures op Wall Street staan vanochtend licht lager, nadat de Amerikaanse 10-jaars Treasuries een lichte opleving liet zien. Het rendement van de benchmark 10-jaars Treasury steeg vannacht met ruim 5 basispunten naar 4,46%, na een eerdere daling naar 4,369% op woensdag, het laagste niveau sinds 20 september.

Vandaag staan de inkoopmanagersindices op de beursagenda. De PMI cijfers geven een goed beeld van de actuele status van de productie- en dienstensector. Het indexcijfer geeft het vertrouwen dat inkoopmanagers in de economie hebben weer. De ontwikkeling en beweging van de PMI wordt derhalve als een belangrijke factor gezien van de economie. Een PMI-score boven de 50 duidt op een groeiende economie en vertrouwen. Een PMI onder de 50 geeft een dalende economische groei aan, ook wordt er een afname van producten en activiteiten geschat. Analisten voorspellen dat de diensten inkoopmanagersindex uitkomt op 50,6, terwijl de productie inkoopmanagersindex met 49,8 een lichte krimp laat zien.

Hongkong onderuit en Europa opent lager

De markten in Azië toonden een gemengd beeld, waarbij de Japanse Nikkei het hoogste punt sinds juli bereikte. Deze stijging volgde op het nieuws dat de kerninflatie van ‘s werelds op twee na grootste economie in oktober steeg naar 2,9%, hoger dan de 2,8% van de maand ervoor. De headline inflatie kwam uit op 3,3%, eveneens een versnelling ten opzichte van de 3% in september.

In Hongkong ging de Hang Seng-index echter met 1,72% onderuit, terwijl de CSI 300 benchmarkindex op het Chinese vasteland 0,61% verloor.

Zojuist maakte Duitsland de definitieve cijfers over het bruto binnenlands product voor het derde kwartaal bekend. Deze bevestigde de eerder gedeelde krimp van 0,1% op maandbasis. Het BBP daalde met 0,8% ten opzichte van een jaar eerder. Beleggers kijken vandaag onder meer naar een toespraak van Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank.

De Europese beurzen stevenen af op een licht lagere opening. Vermoedelijk blijven de bewegingen beperkt nu veel Amerikanen vrij hebben voor een lang Thanksgiving-weekend.

Beursagenda

Vrijdag 24 novemberVS – Thanksgiving-weekend
JPY – Tokyo Basis CPI
DE – BBP
EUR – Lagarde van ECB spreekt
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – S&P Globals Samengestelde Inkoopmanagersindex
NYSE sluit 19:00
00:30
08:00
10:00
15:45
15:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.