Jubileumeditie LYNX Beleggersdebat trekt ruim 15.000 kijkers

Door Jubileumeditie LYNX Beleggersdebat trekt ruim 15.000 kijkers


Artikel laten voorlezen
Op woensdag 17 februari 2021 heeft LYNX voor het tiende jaar op rij het grootste online beleggersdebat van Nederland georganiseerd. LIVE vanuit het Bimhuis in Amsterdam gingen vier bekende beleggingsexperts met elkaar in debat. Onder leiding van Suleyman van Landewijk raakten de experts met elkaar in discussie over uitdagende stellingen. Ook werd de kennis van de experts op de proef gesteld aan de hand van enkele lastige quizvragen. De analisten deelden uiteraard ook hun favoriete aandelen voor 2021.

 

Het LYNX Beleggersdebat trok nog nooit zoveel kijkers. Maar liefst 15.000 beleggers volgden het debat LIVE via hun computer, mobiel of iPad.

LYNX Beleggersdebat

Dé beleggingstips voor 2021

Beleggingsexperts André Brouwers van Het Beleggingsinstituut, Willem Middelkoop van Commodity Discovery Fund, Karel Mercx van Beleggers Belangen en Nico Inberg van DeAandeelHouder gingen met elkaar de strijd aan tijdens de tiprondes, quizrondes en de battles. De kijkers thuis bepaalden mede de uitslag van het debat door na iedere ronde te stemmen op het beste verhaal of hun favoriete analist.

Alle experts kwamen met drie gouden tips voor 2021 van Nederlandse bodem tijdens de Hollandse Ronde. Tijdens de Optie Ronde werden simpelere tips afgewisseld met zeer ingewikkelde optie constructies. Maar wees gerust; deze strategieën zullen tijdens de LYNX Masterclasses van de aankomende weken nog uitgebreid worden toegelicht.

Tijdens de Grensverleggende Ronde zochten André en Karel elkaar op in de hoek van de emerging markets. Nico kwam met de gewaagde tip om Tesla te shorten en Willem Middelkoop deelde, zoals we van hem mogen verwachten, een grondstoffen tip.

Alle tips nog eens rustig nalezen? Bekijk het artikel: Wat zijn de beste aandelen voor 2021? De 12 tips van het beleggersdebat op een rij

Interessante Battles

Vanwege corona stonden de experts dit jaar niet letterlijk lijnrecht tegenover elkaar. Het debat ging er om die reden zeker niet zachter aan toe. Vanachter de desks probeerden de analisten elkaar en de kijkers thuis te overtuigen van hun standpunten. Gaat de AEX dit jaar naar 750 punten? En moeten we nog beleggen in olie?. De experts hadden ieder hun eigen kijk op de ontwikkelingen op de financiële markten.

Tijdens de laatste battle voelde Willem Middelkoop zich helemaal in zijn element. Hij was het uiteraard eens met de stelling dat de forse stijging van de goudprijs het wantrouwen van beleggers weerspiegelt in het financiële systeem. Karel wilde hier niets van weten. Hij ziet geen wantrouwen bij beleggers en wees daarbij op de stijgende aandelenkoersen.

De winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2021: André Brouwers

De winnaar van het debat werd bepaald door het publiek. Tijdens het debat kon er worden gestemd, de uitslagen van de tips en de battles werden meegenomen in het eindoordeel.

Voor de vijfde keer mocht André Brouwers zich de winnaar noemen van het LYNX Beleggersdebat.