TA: ‘Hang Seng index in onveilig territorium’

De Hang Seng index in Hong Kong leverde vandaag 5,5% in en hervat de dalende trend. Beleggers moeten overal alert op zijn in een almaar onveiliger beleggingswereld (zo lijkt het).

Hang Seng index vanaf 2019 op dagbasis (log-schaal)

Internationaal georiënteerde aandelenbeleggers hebben er eind deze week weer een schokkend bericht bij gekregen om zich dit weekend zorgen te maken. China’s geduld met het overheidsbeleid in Hong Kong blijkt in de afgelopen 24 uur op. Naast de gezondheidszorgen en de economische zorgen krijgen beleggers er dus vandaag een portie geopolitieke spanning bij. De Hang Seng index, heeft de herstelpogingen na de daling van 5,5% vandaag opgegeven. Het proces vanaf de bodem in maart van hogere toppen en hogere bodems is 180 graden gedraaid. De bodem van augustus vorig jaar heeft de rol van steun zichtbaar ingewisseld voor nieuwe weerstand. Een test van de bodem in de komende maanden lijkt daarom waarschijnlijk. Er komen dus ook technische spanningen vrij.

Novavax Inc. (NVAX) vanaf 2000

Dit beleggingsjaar lijkt meer dan normaal een vruchtbare bodem voor speculatieve gedachten in praktijk. Het aandeel NOVAVAX Inc. wordt sinds 11 februari dit jaar vanaf een beurskoers rond $ 3,50 intensief gevolgd. De beurskoers steeg begin deze week tot boven $ 60. De langetermijn grafiek geeft alle aanleiding om de opwaartse kansen te onderzoeken. Maar eerst aandacht voor de koersrisico’s!

In maart 2018 werd een hoogste notering bereikt bij $ 55. Medio december werd een hoogste notering gesignaleerd bij $ 51,60. De beurskoers noteert bij de opmaak van deze blog onder $ 51,60. Een weerstand(zone) is een weerstand(zone), totdat het tegendeel blijkt. Boven $ 65 lijkt een ruime verdubbeling van de beurskoers mogelijk. Er is echter eerst een aanloop vanuit lagere niveaus te verwachten.

Société Générale op weekbasis in de afgelopen 12 maanden + relatieve sterkte index (RSI)

In de afgelopen weken bewegen beursindices in Europa overwegend richtingloos. De Europese banksector blijkt in de afgelopen 10 weken negatieve prestaties te leveren, terwijl de beursindices in dit tijdbestek wel positieve resultaten hebben geboekt. Men zegt wel eens dat een gezonde beurs-stemming ondersteund moet worden via een verbetering in de financiële sector. Er zijn tekenen van hoop, maar die zijn op het eerste gezicht niet zichtbaar. Neem bijvoorbeeld de hogere bodems in de relatieve sterkte index (RSI) sinds het dieptepunt in maart in relatie tot de dalende wigformatie in het aandeel Société Générale. De positieve divergentie in de RSI leidt tot de speculatieve gedachte omtrent een spoedige krachtige opwaartse uitbraak. Die gedachte kent ook een stop loss bij € 11,30.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen