TA van Edward Loef – Drie aandelen, drie koopsignalen

De belegger met een focus op Nederlandse aandelen, signaleert vandaag minimaal drie aandelen met koopsignalen: Adyen, Galapagos en KPN.

Adyen weekgrafiek vanaf introductie in 2018 (logaritmische schaal)

Het aandeel Adyen neemt deze week met een koerssprong van bijna 17% de leiding in het rijtje van winnaars in het universum van AEX-aandelen. De spurt omhoog levert niet alleen een nieuw recordniveau op, maar toont ook via de uitbraak boven de stijgende weerstandlijn van een meerjarig stijgend trendkanaal ambities richting een opwaartse versnellingsfase. Koerscorrecties zijn tot dusver opgevangen boven vorige hoogtepunten. Dat suggereert een voortzetting van de actuele positieve trend. Alleen een daling onder $ 2000 zou een opwaartse versnellingsfase in twijfel trekken.

Galapagos op dagbasis vanaf begin december 2020

Het aandeel Galapagos daalde gisteren door slecht nieuws in de bedrijfsactiviteiten. De schrikreactie duwde de slotkoers € 73,38 naar de laagste noteringen die in 2018 werden gesignaleerd (niet afgebeeld). Denk hierbij aan € 73,80 (30-4-2018), € 70,64 (29-6-2018 met een slotkoers € 78,94) en € 75,60 (27-12-2018). Bij de opmaak van deze blog is intraday € 66,20 zichtbaar, maar tevens een opleving richting de openingskoers nabij € 71,60. Er lijkt een bodempatroon in ontwikkeling, waarbij Galapagos zich spoedig weer boven € 73,38 kan herstellen. In die situatie zal de bodem bij € 66,20 als de technische ondergrens voor bestaande en nieuwe aandeelhouders fungeren.

Koninklijke KPN op uurbasis afgelopen 12 maanden

Wanneer voormalige koerstoppen worden gepasseerd, is het gebruikelijk dat deze later bij een terugtest de rol van nieuwe steun vervullen. Dit fenomeen zien we o.a. terug in de koersontwikkeling van het aandeel Koninklijke KPN. De opwaartse uitbraak boven € 2,748 (= intraday hoogste notering d.d. 12 november 2018) duidt nu op rallykansen naar € 3,05 – € 3,10. De recent hogere bodem geeft een excuus voor het kanaliseren van een nieuw steiler trendkanaal via een parallel getrokken weerstandlijn aan de stijgende steunlijn vanaf de bodem begin oktober. Ook wordt het stijgende trendkanaal vanaf maart 2020 vandaag aan de bovenzijde verlaten. Het passeren van twee weerstandlijnen wordt opgevat als een sterke aanwijzing voor nog hogere beurswaarderingen.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen