TA van Edward Loef – Heilzaam CureVac NV en Novavax

Voorlopig is de strijd tegen het coronavirus nog volop in gang. Dat biedt perspectieven voor CureVac en Novavax.

CureVac NV (CVAC) vanaf medio augustus 2020 + 5/20-daags simpel gemiddelden

De technische analyse is een visuele methode om o.a. de kansen op verbeteringen in de koersontwikkelingen inzichtelijk te krijgen. Het Duitse biofarmaceutische bedrijf CureVac NV (gevestigd in Nederland, hoofdkantoor in Duitsland, beursnotering aan de Nasdaq in de V.S.) doet onderzoek naar mRNA, hetgeen momenteel sterk in de belangstelling staat vanwege het coronavirus.

Hoe het coronavirus zich ontwikkelt voorspelt de technische analyse niet. Wel toont het koersgedrag in het aandeel CureVac in combinatie met afgeleide 5-daags en 20-daags gemiddelden dezelfde symptomen als medio november vorig jaar. Het is een signaal waarop acties ondernomen kunnen worden.

NOVAVAX Inc. (NVAX) vanaf 2020

Het is genoegzaam bekend dat geen enkele methode garantie biedt op toekomstige resultaten gebaseerd op waarnemingen uit het verleden. Toch kan het nuttig zijn om lessen te trekken uit het verleden. Neem als voorbeeld het diamantpatroon dat vorige maand (20 juli) in het aandeel Novavax (NVAX) tot de conclusie leidde dat boven $ 200 het opwaarts koerspotentieel groter beoordeelde, dan de neerwaartse koersrisico’s. Toch viel de beurskoers terug van ca. $ 225 naar ca. $ 180. Gisteren opende de beurskoers hoger, ten opzichte van de hoogste koers van de vorige handelsdag. Hierdoor ontstond een koersgat (‘gap’). Dat duidt op gretige vraag en dwingt het vizier naar het koersgedrag van eind januari dit jaar. De uitbraak stuwde de beurskoers naar $ 330.

SBM Offshore op dagbasis in 2021 + 20/120-daags gemiddelden (SMA’s)

Vandaag is de koersstijging in het aandeel SBM Offshore een blikvanger. Bij de opmaak van deze blog is sprake van een ruim 8,5% hogere beursnotering ten opzichte van gisteren. Door deze koerssprong wordt een dalend trendkanaal verlaten. Is dit een koopsignaal? Het antwoord ligt genuanceerd. De bodem in april bij € 13,63 kan aanbod uitlokken door hen die het koersverlies onder genoemd niveau nu weggewerkt zien. Het dalende 120-daags gemiddelde duidt daarnaast op een dalende lange termijn trend. Neem in acht dat in juli SBM Offshore een dieptepunt dit jaar bereikte, terwijl de Nederlandse AEX- en AMX-indices de weg omhoog hadden gekozen. Er zijn dus nog veel kanttekeningen bij deze opleving. Zolang SBM Offshore boven het 20-daags gemiddelde noteert is evenwel sprake van een hoopgevende beweging.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen