Technische analyse DAX

In de rubriek “Technische analyse DAX" bespreekt Justin Blekemolen wekelijks de DAX index op basis van technische analyse. Hierin geeft hij een korte en lange termijn technische analyse van de DAX 30.

Technische analyse DAX | Duitse beurs moet richting kiezen

Korte termijn technische analyse DAX:

De Duitse beurs is de afgelopen weken, net als de andere grote beurzen, hard opgeveerd. Hierbij is de DAX-index hersteld tot aan de top van begin mei. De index wist echter wederom niet verder te stijgen, want rond dat niveau ligt een behoorlijke weerstand. Deze weerstand op 12.458 werd al gevormd in september van 2018. De DAX-index dient boven deze weerstand heen te breken om ruimte vrij te maken voor verder herstel. De toekomstige richting zal hoogstwaarschijnlijk al snel bepaald worden, nu het speelveld steeds kleiner wordt.

Op korte termijn is namelijk een klein stijgend trendkanaal ontstaan. De meest recente bodem ligt rond de 12.200 punten. Als de DAX hieronder zakt wordt het korte stijgende trendkanaal verlaten en zal de verkoopdruk toenemen. Na een doorbraak zien we steun rond de 12.000 punten en daaronder ligt er pas steun op 11.620 punten. Indien de DAX-index echter boven de weerstand op 12.458 uitbreekt komt er ruimte vrij voor een herstel richting de 12.900 of zelfs 13.204 punten, waar de top van mei 2018 ligt.

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws