Technische analyse DAX

In de rubriek “Technische analyse DAX” bespreekt Justin Blekemolen wekelijks de DAX index op basis van technische analyse. Hierin geeft hij een korte en lange termijn technische analyse van de DAX 30.

Technische analyse DAX | Duitse beurs stoeit met weerstandsgebied

Korte termijn technische analyse DAX:

Sinds de technische analyse van vorige week is er niet zo heel veel veranderd op de grafiek van de DAX-index. Desondanks zal ik de technische conditie van de Duitse beurs, met een geüpdatet grafiek, weer bespreken. In de analyse van vorige week heb ik met een rode bandbreedte een weerstandsgebied tussen de 12.350 en 12.450 punten gearceerd. In de grafiek van vandaag heb ik die bandbreedte iets groter gemaakt, maar het feit blijft dat de opwaartse ruimte beperkt lijkt. Er ligt veel weerstand in dit gebied gevormd door voorgaande koerstoppen. Bovendien ligt er een neergaande trendlijn over de toppen van de afgelopen anderhalf jaar.

Sommige van deze weerstanden ogen redelijk subjectief. Een echte harde weerstand ligt op 12.656 punten waar begin juli een top werd gevormd. Enkel indien de DAX-index er in slaagt om deze weerstand te doorbreken, kan de Duitse beurs verder omhoog. Een eventuele uitbraak zal leiden tot een aanval van de weerstand op 13.200 punten die in mei 2018 werd gevormd.

Mijn verwachting is echter dat de DAX-index eerst nog een stapje terug zal doen. Een daling om de in het geel omcirkelde gaps te sluiten. Mogelijk vormt de DAX-index dan een bodem boven de topjes op 11.850, die in augustus weerstand vormde. Een daling daaronder zal echter het technische beeld doen verslechteren.

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws