Aandeel Delta Lloyd overname NN Group
Eind december was de kogel door de kerk. Na drie maanden onderhandelen zijn NN Group en Delta Lloyd het eens geworden over een overname. NN neemt Delta Lloyd over voor € 5,40 per aandeel.

Dit komt neer op een overnamesom van € 2,5 miljard.

Een dikke premie, gezien de koers in de maanden voorafgaand aan het bod. Activistische beleggers als John de Mol, die lang op zijn handen wist te zitten en op het juiste moment instapte, kunnen flink cashen met deze overname.

Het FD meldde eerder dat De Mol € 35,2 miljoen verdient met de verkoop van zijn stukken aan NN Group.

Aandeel Delta Lloyd index grafiek mei 2016 maart 2017

Kijken we naar het langere plaatje, dan is een geheel tegengesteld beeld te zien. Er zijn maar weinig Nederlandse particuliere beleggers die net als John de Mol op de lage niveaus van afgelopen zomer instapten.

 

Bent u bijvoorbeeld in het voorjaar van 2015 ingestapt rond een koers van € 19, dan komt u met een overnamebod op € 5,40 uiteraard bij lange na niet uit. Toch is het gros van de aandeelhouders akkoord gegaan en u heeft inmiddels de mogelijkheid om uw aandelen Delta Lloyd aan te bieden aan NN Group.

Aandeel Delta Lloyd aanmelden NN Group overnameprijs

LYNX klanten hebben tot 5 april de tijd om de stukken aan te melden tegen een koers van € 5,40. In het bovenstaande screenshot is te zien hoe u de aandelen aanmeldt tegen de overnameprijs. Kiest u voor optie 1, dan onderneemt u dus geen actie. Deze optie raad ik u echter af, aangezien het merendeel van de aandeelhouders het eens zijn met NN Group en u dus vroeg of laat uw aandelen aan hen moet verkopen.

Middels de tweede optie geeft u aan dat u de aandelen wilt verkopen tegen € 5,40 en ontvangt u cash. Hier vindt u een duidelijke uitleg over hoe u een corporate action uitvoert bij LYNX.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.