Artikel laten voorlezen

Gisteren kreeg het herstel een stevig vervolg. De S&P 500 steeg met 1,05% naar 4.237 punten terwijl de Nasdaq-100 met 1,77% omhoog schoot tot 14.644 punten. Big tech zat stevig in de lift met mooie winsten voor onder andere NVIDIA (+3,8%), Meta (+3,5%) en Amazon (+2,9%). Uiteraard volgde de stijging pas na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Sterker nog de koopdrang werd pas echt zichtbaar tijdens de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. Zoals verwacht liet de Fed de rente onveranderd binnen een bandbreedte van 5,25% – 5,00%. Het was de tweede keer op rij dat de Fed de rente ongewijzigd liet.

“Het proces om de inflatie duurzaam omlaag te krijgen naar 2% heeft nog een lange weg te gaan”, zei Fed-voorzitter Jerome Powell tijdens de toelichting. Hij benadrukte dat de centrale bank nog geen beslissing heeft genomen voor het rentebesluit van december. Hij voegde eraan toe dat “de FOMC altijd zal doen wat het op dat moment gepast vindt.” Tevens zei Powell dat de FOMC op dit moment geen renteverlagingen overweegt of zelfs maar bespreekt. Toch gaat de markt er al lang en breed vanuit dat de Fed de rente niet meer verder zal verhogen. In reactie op de persconferentie daalde het rendement op de 2-jaars Treasuries met 11 basispunten naar 4,96%, terwijl het rendement op de 10-jaars Treasuries met ongeveer 15 basispunten daalde naar 4,73%.

Nabeurs was er ook nog genoeg actie. Zonne-energie bedrijf SolarEdge viel met meer dan 18% omlaag na tegenvallende kwartaalresultaten. Het bedrijf boekte een onverwacht verlies en voorspelde voor het vierde kwartaal niet veel beters. DoorDash klom juist met meer dan 7% in de nabeurs-handel, nadat ze de winstverwachtingen van analisten wisten te overtreffen.

Vandaag kijken beleggers uit naar een reeks aan macro-economische cijfers. Onder andere de werkloosheidsclaims, productiviteitcijfers en de fabrieksorders verschijnen vanmiddag. De officiële werkloosheidscijfers zullen vrijdagmiddag openbaar worden gemaakt.

Donderdag is ook een drukke dag voor kwartaalcijfers. Starbucks, Eli Lilly, en Pelotonen Fox maken vanmiddag de resultaten bekend. Nabeurs is het de beurt aan Apple, Paramount, Carvana en DraftKings.

Ook Azië enthousiast & Europa opent hoger

Beleggers in Azië hebben ook enthousiast gereageerd op het rentebesluit van de Fed. De Japanse Nikkei 225 steeg met 1,1% en eindigde op 31.949,89 punten. In Hongkong steeg de Hang Seng index met 0,5%.

In Europa gaan de aandelenbeurzen flink hoger van start. Voorbeurs staat onder andere de AEX index 0,8% hoger. De aandacht gaat vooral uit naar kwartaalcijfers van diverse bedrijven zoals ING, Shell, BAM, Lufthansa en Zalando.

Shell liet zojuist weten een winst van $ 6,2 miljard te hebben geboekt in het derde kwartaal, wat ongeveer in lijn was met de verwachting van analisten. Shell profiteerde van hogere olieprijzen en raffinagemarges. Het bedrijf kondigde ook een aandelen-inkoopprogramma aan van $ 3,5 miljard voor de komende drie maanden.

Beursagenda

Donderdag 2 novemberDE – Productie (PMI)
DE – Werkloosheidscijfers
EUR – Productie PMI
VS – Jobless claims
VS – Fabrieksorders
10:55
10:55
11:00
13:30
15:00
Vrijdag 3 novemberJPY – Culture Day
EUR – Werkloosheidscijfers
VS – Werkloosheidscijfers
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Diensten PMI
TSE gesloten
12:00
13:30
14:45
14:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.