Artikel laten voorlezen

Wall Street probeerde afgelopen vrijdag wat te herstellen, maar bepaalde sectoren lagen zwak. Healthcare, Energie en consumentengoederen trokken de S&P 500 weer in het rood. Bij het slot stond de breedsamengestelde index 0,48% lager op 4.117 punten. Big tech deed beter zijn best met winsten voor Meta (+2,9%), Apple (+0,8%) en Tesla (+0,75%). De grote winnaar was echter Amazon dat met 6,8% steeg na sterke kwartaalcijfers. Hierdoor kon de techoverwogen Nasdaq-100 een winst bijschrijven van 0,5% bij een slot op 14.180 punten. Eerder in de week trokken zwaargewichten als Alphabet en Meta de beurzen nog omlaag na de bekendmaking van de cijfers. Apple lag er ook zwak bij, maar de smartphonegigant komt aanstaande donderdag pas met zijn cijfers naar buiten.

Vanwege de ingang van de zomertijd in Europa openen de Amerikaanse beurzen komende week om 14:30 uur en sluiten ze om 21:00 uur.  

Op woensdag volgt het rentebesluit van de Federal Reserve, maar daar worden geen verrassingen verwacht. De markt rekent op een gelijkblijvende rente, ondanks het feit dat vrijdag bleek dat de persoonlijke consumptieve bestedingen (PCE) op maandbasis harder steeg dan verwacht. Op maandbasis steeg de Kern PCE-prijsindex in september met 0,3%, na een stijging van 0,1% in augustus. Op jaarbasis daalde de PCE-prijsindex licht naar 3,7%.

Vrijdag komt het banenrapport van oktober, waarbij beleggers hopen op een vertraging van de arbeidsmarkt waardoor de Fed zich comfortabel kan voelen om de rente de rest van het jaar niet verder te verhogen. Uiteraard ligt de focus van beleggers deze week ook weer op de bedrijfscijfers. Onder meer Apple, Shopify, Coinbase en Starbucks komen met de resultaten over het derde kwartaal. Vanmiddag om 12:00 uur verschijnen de cijfers van McDonald’s.

Azië gemengd & Europa opent hoger

In Azië toonden de aandelenbeurzen een gemengd beeld. De Japans Nikkei 225 index daalde met 0,95%. Tegelijkertijd steeg de Japanse 10-jaars rente naar het hoogste punt in 11 jaar in aanloop naar het rentebesluit van de Bank of Japan.

De Europese Centrale Bank hield de beleidsrente afgelopen week ongewijzigd op 4%. Daarmee bleef de rente op het hoogste niveau ooit staan, maar er kwam wel een einde aan een reeks van 10 opeenvolgende renteverhogingen. Aankomende dinsdag volgen de nieuwste inflatiecijfers uit de eurozone over de maand oktober. Analisten verwachten dat de inflatie op jaarbasis zakt naar 3,4%, van 4,3% in september.

De Europese markten stevenen maandag af op een hogere opening, waarbij beleggers de nieuwste inflatiecijfers uit Spanje en Duitsland nauwlettend in de gaten houden. Wat kwartaalcijfers betreft wordt er later deze week pas actie verwacht.

Beursagenda

Maandag 30 oktoberDE – BBP
DE – Inflatie (CPI)
11:00
15:00
Dinsdag 31 oktoberJPY – Industriële Productie
CNY – Productie PMI
JPY – BoJ rentebesluit
EUR – Inflatie (CPI)
EUR – BBP
VS – S&P/CS HPI Samengesteld
VS – Chicago (PMI)
VS – CB Consumentenvertrouwen
01:50
03:30
04:30
12:00
12:00
14:00
14:45
15:00
Woensdag 1 novemberCNY – Caixin Industriële Productie PMI
VS – ADP banenrapport
VS – ISM Productie (PMI)
VS – JOLT’s vacatures
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Fed rentebesluit
VS – Fed persconferentie
03:45
13:15
15:00
15:00
15:30
19:00
19:30
Donderdag 2 novemberDE – Productie (PMI)
DE – Werkloosheidscijfers
EUR – Productie PMI
VS – Jobless claims
VS – Fabrieksorders
10:55
10:55
11:00
13:30
15:00
Vrijdag 3 novemberJPY – Culture Day
EUR – Werkloosheidscijfers
VS – Werkloosheidscijfers
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Diensten PMI
TSE gesloten
12:00
13:30
14:45
14:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.