Artikel laten voorlezen

Beleggers brachten het optimisme gisteren terug op de markten. Na wat mindere dagen liet de S&P 500 gisteren een opleving zien van van 0,80% naar 4.585 punten. Ondertussen klom de Nasdaq Composite met 1,37% naar 14.340 punten. Wederom vielen vooral de winsten van Big Tech op. Alphabet eindigde 5,34% hoger, nadat het bedrijf een krachtiger AI-model lanceerde onder de naam Gemini. Kenners denken dit nieuwe AI-model de concurrentie aan kan gaan met ChatGPT. Google zelf noemt de lancering ‘een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk’.

Meta klom met 2,86% en NVIDIA won 2,4%. Grote winnaar was AMD dat een stijging van 9,9% liet zien, nadat grote techgiganten interesse hadden getoond in diens AI-chips. McDonald’s eindigde nagenoeg onveranderd op de dag dat bekend werd dat het fastfoodconcern deze week een aantal CosMc’s opent om te testen.

De eerste aanvragen voor werkloosheid die gisteren werden gerapporteerd, kwamen uit op 220.000, grofweg in lijn der verwachtingen. Beleggers focussen zich vandaag op het Amerikaanse banenrapport. Het zogeheten nonfarm payrolls report biedt inzicht in het aantal nieuw gecreëerde banen in november, het werkloosheidspercentage alsmede de loongroei en de arbeidsparticipatiegraad. Analisten verwachten 180.000 nieuwe banen en een gelijkblijvend werkloosheidscijfer van 3,9%.

Met de huidige aandelenrally lijken beleggers uit te gaan van het ultieme scenario, waarbij de arbeidsmarkt net genoeg afkoelt om de druk op de lonen en dus de inflatie weg te nemen, maar de economie niet in een diepe recessie belandt. Dat is exact wat centrale bankiers bedoelen als ze spreken over een zachte landing voor de economie.

Beleggers kijken ook uit naar de voorlopige cijfers over het consumentenvertrouwen voor december van de Universiteit van Michigan. Ook maakt de onderzoeksuniversiteit de verwachtingen van de inflatie voor de komende 5 jaar bekend.

Gaan de beurzen corrigeren en stijgt goud naar $ 2500?

In deze nieuwe video gaan we in op de recente ontwikkelingen op de financiële markten. Ontdek de gevolgen van inflatie, de dreiging van recessie en de invloed van renteschommelingen op de aandelenbeurzen. Daarnaast komen gedetailleerde technische analyses van prominente markten, waaronder goud, S&P 500, Nasdaq en AEX langs. Bekijk nu de video en laat ons in de reacties weten welke onderwerpen u graag in de toekomst behandeld zou willen zien.

Voortaan een melding krijgen van een nieuwe video? Abonneer op ons kanaal via: https://goo.gl/ukhglM

Azië verdeeld en Europa opent vlak

In het Oosten toonden de aandelenbeurzen zich verdeeld. Veel beurzen toonden matige bewegingen, maar de Japanse beurs viel op met een verlies van 1,7%. De Nikkei 225 index lag onder druk, nadat Japan zijn BBP over het 3e kwartaal neerwaarts bijstelde. Op jaarbasis kromp het BBP in het derde kwartaal met 2,9%, sneller dan de eerste raming van 2,1% en de verwachtingen van economen van 2%.

De Europese markten zullen vrijdag vlak tot licht hoger openen, terwijl traders over de hele wereldruitkijken naar het Amerikaanse banenrapport. De Europese Stoxx 600 index trok zich donderdag terug en sloot 0,3% lager, terwijl de AEX vrijwel onveranderd eindigde.

Zojuist werd bekend dat de Duitse inflatie in november verder is gedaald. De inflatie bedroeg 3,2% op jaarbasis, na een inflatie van 3,8% een maand eerder. Op maandbasis daalden de prijzen zelfs met 0,4%, na een stabiel prijsniveau een maand eerder. 

Beursagenda

Vrijdag 8 decemberJPY – BBP
DE – Inflatie (CPI)
VS – Werkloosheidscijfers
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – WASDE-rapport
00:50
08:00
14:30
16:00
16:00
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.