Artikel laten voorlezen

De Amerikaanse beurzen hebben de stijging op maandag hervat. De S&P 500 index won 0,74% en eindigde op 4.547 punten. Tech was in trek, want de Nasdaq Composite deed het met een winst van 1,13% nog iets beter. Daarmee is de technologiebeurs aanbeland op zijn hoogste koers sinds januari 2022. Het aandeel Microsoft klom 2,05% en bereikte zijn hoogste punt ooit, nadat het bedrijf zei dat voormalig OpenAI CEO Sam Altman een nieuw AI-onderzoeksteam zou gaan leiden. Chipmaker Nvidia voegde ook 2,3% toe en sloot eveneens op een all-time high in aanloop naar de derde kwartaalresultaten die vanavond nabeurs zullen worden gepubliceerd.

Honderden werknemers van OpenAI dreigen ook te vertrekken als het bestuur niet opstapt. Afgelopen vrijdag besloot het bestuur plotseling om Sam Altman te ontslaan, vanwege gebrekkige communicatie. Wat hier exact gaande is blijft gissen, maar Microsoft lijkt met open armen klaar te staan om de slimme koppen binnen te halen.

Beleggers kijken vanavond om 20:00 uur eerst naar notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Traders hopen wat inzicht te krijgen in het rentebesluit van de beleidsmakers en te leren wat er voor nodig is om het roer om te gooien. De Fed funds futures suggereren een waarschijnlijkheid van bijna 100% dat het Federal Open Market Committee de rente stabiel houdt tijdens de komende decembervergadering.

Naast Nvidia zullen dinsdag ook een aantal bedrijven hun kwartaalcijfers bekendmaken: Lowe’s en Best Buy zullen voorbeurs de cijfers publiceren, terwijl HP
nabeurs aan de beurt is.

Rentes blijven onder druk staan

De afgelopen weken stonden de rentes op de kapitaalmarkten onder druk. In de Verenigde Staten daalden de rentes maandag verder, na een veiling van het ministerie van Financiën waar veel vraag naar was. Het rendement op de 10-jaars Treasury daalde gisteren met 2 basispunten tot 4,418% en zakte vanochtend verder naar 4,39%.

Nu de rentes onder druk staan presteren technologie-aandelen goed. De lagere rente verlaagt namelijk de kosten van kapitaal, maar ook de toekomstige kasstromen worden meer gewaardeerd in waarderingsmodellen. Beleggers zijn vaak bereid om hogere waarderingen toe te kennen aan bedrijven met sterke groeivooruitzichten wanneer de rente lager is.

Azië gemengd & Europa opent vlak

De markten in Azië noteerden dinsdag overwegend hoger, aangevoerd door stijgingen in Chinese vastgoedaandelen. Chinese vastgoedaandelen stegen nadat Bloomberg meldde dat Chinese toezichthouders een lijst aan het opstellen zijn van 50 ontwikkelaars die in aanmerking komen voor een reeks financieringen, waaronder China Vanke en Longfor Group Holdings. Uiteindelijk bleef de winst van de Hang Seng beperkt tot +0,09%.

De Europese markten stevenen dinsdag af op een vlakke opening, ondanks dat Wall Street gisteren stevige winsten liet zien. Onze markten kenden maandag een voorzichtige start van de week, nadat een reeks winstcijfers over het derde kwartaal wat tegenvielen.

Beursagenda

Dinsdag 21 novemberVS – Bestaande huizenverkopen
EUR – ECB-president Lagarde spreekt
EUR – Schnabel van ECB spreekt
16:00
17:00
18:15
Woensdag 22 novemberVS – Duurzame goederenbestellingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-notulen
14:30
16:00
16:00
16:30
20:00
Donderdag 23 novemberVS – Thanksgiving Day
DE – Diensten PMI
DE – Productie PMI
EUR – S&P Globals Samengestelde Inkoopmanagersindex
EUR – ECB notulen
NYSE gesloten
09:30
09:30
10:00
13:30
Vrijdag 24 novemberVS – Thanksgiving-weekend
JPY – Tokyo Basis CPI
DE – BBP
EUR – Lagarde van ECB spreekt
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – S&P Globals Samengestelde Inkoopmanagersindex
NYSE sluit 19:00
00:30
08:00
10:00
15:45
15:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.