Artikel laten voorlezen

De eerste handelsdag van het nieuwe jaar stond haaks op de richting van de afgelopen weken. We zagen de rentes op de kapitaalmarkten opveren en aandelen werden van de hand gedaan. De S&P 500 index eindigde met een verlies van 0,57% op 4.742 punten. Zwaargewicht Apple leverde 3,6% in na een koersdoelverlaging van Barclays. Maar ook Nvidia (-2,7%), Adobe (-2,8%) en Meta (-2,2%) lagen onder druk. De Nasdaq Composite sloot maar liefst 1,63% lager op een stand van 14.765 punten. Dat betekende de grootste daling sinds oktober 2023. De sector Healthcare sprong er positief tussenuit. Merck & Co (+3,9%), Pfizer (+3,2%) en Abbvie (+3,1%) eindigden allemaal op mooie winsten.

Voornamelijk de downgrade van Apple lijkt het sentiment te raken. Ook aandelen van toeleveranciers van Apple daalden woensdag in Azië, nadat Barclays de iPhone-maker een lager koersdoel had gegeven omdat analisten van de bank vrezen dat de vraag naar de producten in 2024 zwak zal blijven. TSMC daalde woensdagochtend meer dan 2%. Het bedrijf is een van de belangrijkste producten van ‘s werelds meest geavanceerde processors voor bedrijven als Apple en Nvidia. Een andere belangrijke toeleverancier van Apple, Hon Hai Technology Group, beter bekend als Foxconn, daalde met 1,33%. Het in Taiwan gevestigde Foxconn is ‘s werelds grootste producent van elektronica en assembleert de iPhones van Apple.

Vandaag staan onder andere het vacatureoverzicht (JOLT’s rapport) voor november en de ISM manufacturing data voor december op de beursagenda. Verder wordt er uitgekeken naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Tom Barkin, voorzitter van de Richmond Fed, zou tijdens een toespraak ook meer aanwijzingen kunnen geven over het komende monetaire beleid voordat de centrale bank later deze maand bijeenkomt.

Azië eindigt in mineur & Europa opent rood

In Hongkong genoteerde aandelen van Chinese online gamingbedrijven stegen woensdag nadat Reuters meldde dat China een ambtenaar had ontslagen bij een overheidsorgaan dat toezicht houdt op de gamingsector. Aandelen van Tencent
stegen met 0,5%, terwijl NetEase 0,68% steeg, terwijl de Chinese CSI Anime Comic Game Index met 0,82% steeg. Desondanks eindigde de Hang Seng index met een verlies van 0,9%.

De Europese beurzen gaan ook licht lager van start, nadat gisteren verliezen van ongeveer 0,5% werden geboekt. Het sentiment lijkt gekeerd en de correctie op de opwaartse beweging van de afgelopen maanden lijkt te zijn gestart. Er is gedurende de ochtend wat aandacht voor de werkloosheidscijfers uit Duitsland, maar er wordt vooral uitgekeken naar de inflatiecijfers op vrijdag.

Beursagenda

Woensdag 3 januariJPY – Nieuwjaarsdag
DE – Werkloosheidscijfers
VS – ISM Productie (PMI)
VS – JOLT’s Vacatures
VS – FOMC-notulen
TSE gesloten
09:55
16:00
16:00
20:00
Donderdag 4 januariEUR – S&P Globals Samengestelde PMI
EUR – Diensten PMI
DE – Inflatie (CPI)
VS – Jobless claims
VS – Diensten (PMI)
VS – Rue olievoorraden
10:00
10:00
11:00
14:30
15:45
17:00
Vrijdag 5 januariDE – Detailhandelsverkopen
EUR – Inflatie (CPI)
VS – Banenrapport
VS – Fabrieksorders
VS – ISM niet-verwerkende Industrie Index
08:00
11:00
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.