Artikel laten voorlezen

Wall Street beleefde gisteren opnieuw een mooie beursdag. Aandelen stegen dinsdag voor de 4e dag op rij, waarbij de drie belangrijkste indices nieuwe 52-weeks hoogtepunten bereikten. De S&P 500 steeg 0,46% en sloot af op 4.643,70, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,48% hoger eindigde op 36577 punten. De Nasdaq Composite steeg met 0,70% naar 14.533,40. Het aandeel van techgigant Oracle daalde met meer dan 12% een dag nadat de omzet van het bedrijf voor het fiscale tweede kwartaal niet voldeed aan de verwachtingen van Wall Street. Macy’s viel met 8% terug na een verkoopadvies van Citigroup op dinsdag.

Acht van de elf sectoren eindigden in het groen. Maar energieaandelen beperkten de winst van de S&P 500, want de sector daalde met 1,3%. De olieprijzen blijven namelijk onder druk liggen en daalden de afgelopen 24 uur met ruim 4%. Momenteel handelt een vat ruwe olie op iets meer dan $ 68, nadat de prijs medio september nog op $ 95 stond. De sector werd in het rood geleid door Occidental Petroleum, Marathon Oil en Devon Energy die allemaal ruim 2% lager noteerden.

Beleggers reageerden positief op de laatste inflatiecijfers. De consumentenprijsindex steeg in november met 3,1% op jaarbasis en met 0,1% op maandbasis. Economen gepolst door Dow Jones voorspelden een stijging van 3,1% op jaarbasis. Zij verwachtten dat de CPI op maandbasis vlak zou blijven. Exclusief voedsel en energie steeg de inflatie in lijn met de verwachtingen van economen.

Handelaren zullen hun aandacht vandaag richten op het rentebesluit van de Fed, dat gepland staat voor woensdag om 20:00 uur. De markt verwacht grotendeels dat de centrale bank de rente stabiel zal houden. Ze zullen echter het commentaar van voorzitter Jerome Powell uitpluizen voor signalen over wanneer renteverlagingen zouden kunnen komen.

Verdeeldheid in Azië-Pacific & Europa opent licht hoger

De Chinese aandelenbeurzen staan weer eens ruim 1% lager, een dag nadat Beijing haar plannen bekendmaakte om de binnenlandse vraag te stimuleren. China beloofde daarnaast prioriteit te geven aan de ontwikkeling van strategische sectoren en de vastgoedcrisis in het land aan te pakken, na een belangrijke vergadering waarin de economische prioriteiten voor 2024 werden vastgelegd.

Volgens Bank of America Global Research waren de door Beijing aangekondigde maatregelen grotendeels in lijn met de marktverwachtingen. “We verwachten niet dat er een ‘bazooka’-beleidspakket met agressieve budgettaire expansie of renteverlagingen wordt vrijgegeven.” – aldus BoFA

De Europese markten stevenen woensdag af op een gemengde opening, nadat sommige beurzen een groot deel van hun winsten gisteren verspeelden. In Spanje maakte de kledingretailer Inditex de cijfers over het voorgaande kwartaal bekend. Inditex is het bedrijf achter merken als Zara en zag zijn nettowinst stijgen met 32,5% tot € 4,4 miljard in de negen maanden van februari tot oktober, ook al vertraagde de omzetgroei ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel Inditex zit dit jaar behoorlijk in de lift en steeg al met bijna 50%.

Beursagenda

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

Woensdag 13 decemberJPY -Tankans Kapitaaluitgaven
EUR – Industriële Productie
VS – Producentenprijsindex (PPI)
VS – Ruwe olievoorraen
VS – Fed rentebesluit
VS – Fed persconferentie
00:50
11:00
14:30
16:30
20:00
20:30
Donderdag 14 decemberEUR – ECB rentebesluit
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Jobless claims
EUR – ECB Persconferentie
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
14:15
14:30
14:30
14:45
16:00
Vrijdag 15 decemberCNY – Industriële Productie
EUR – S&P Globals Samengestelde Inkoopmanagersindex
EUR – Handelsbalans
VS – Industriële Productie
VS – S&P Globals Samengestelde Inkoopmanagersindex
03:00
10:00
11:00
15:15
15:45

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.