Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

De EXS1 ETF volgt de prestaties van de Duitse DAX-aandelenindex. Via deze ETF krijgt u direct toegang tot de 40 grootste en meest verhandelde bedrijven in Duitsland. Nadat de Duitse beurs dit jaar hard wegzakte, volgde in oktober en november juist een sterk herstel. De index staat weer boven alle belangrijke voortschrijdende gemiddelden.

Uitleg: Na de recente rallybeweging is de DAX nu wel erg ver verwijderd van de EMA-50. De RSI indicator van de DAX-index staat bovendien op overbought, wat de index kwetsbaar maakt voor een correctie. Een terugval zou kunnen gaan tot in de buurt van de 200-dagenlijn, waar momenteel ook de EMA-50 loopt. Door een shortpositie te openen, kan men inspelen op deze mogelijke beweging naar het zuiden.

Set-up: Een short trade kan worden geopend bij koersen onder 120,90 euro. De stoploss kan dicht boven de candles van de afgelopen dagen worden geplaatst. Als de rally moet afbreken dan moet dat nu gebeuren.

DAX-index | DAX UCITS ETF (EXS1)
DAX-index | Koers DAX

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart