Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core DAX UCITS ETF

De EXS1 ETF volgt de prestaties van de Duitse DAX-aandelenindex. Met deze ETF krijgt u rechtstreeks toegang tot de 40 grootste en meest verhandelde bedrijven op de Duitse beurs. De afgelopen maanden heeft de ETF wat terrein kunnen winnen. De koersen staan momenteel nog steeds boven alle belangrijke voortschrijdende gemiddelden.

Uitleg: Na de rally van de afgelopen weken staat de DAX ETF nu weer ver verwijderd van zijn 200-dagenlijn. De afgelopen dagen zagen we consolidatie en afgelopen vrijdag sloten we al onder de EMA-20. Het is goed mogelijk dat deze zwakte een vervolg krijgt. Met het openen van een short positie kunnen beleggers profiteren van een mogelijke daling van de Duitse beurs.

Set-up: Een short trade zou kunnen worden geopend bij koersen onder 127,95 euro. De stoploss zou men strak boven de high van de afgelopen dagen kunnen plaatsen. Het eerste koersdoel zou het 50-daags gemiddelde kunnen zijn en vervolgens de 120 euro.

iShares Core DAX UCITS ETF | Koers DAX etf
iShares Core DAX UCITS ETF | Koers DAX etf | Cijfers DAX etf

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart