Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra GOLD ETF (4GLD)

Ondanks de economische onrust en geopolitieke spanningen stond goud de laatste tijd niet op de kooplijst van beleggers. De laatste weken is het beeld enigszins opgeklaard na een sterke opleving begin november. Al is het rendement in euro’s, vanwege de verzwakte dollar, wel stukken lager. Met de Xetra-Gold ETF kan men beleggen in het belangrijkste fysiek gedekte goudeffect in Europa. Voor elk Xetra Gold-aandeelcertificaat wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Het fysiek gedeponeerde goud kan ook worden geleverd, wat een ander voordeel is van deze ETF.

Uitleg: Goud profiteert momenteel van een zwakkere dollar. Aangezien het edelmetaal in de Amerikaanse munt wordt verhandeld, maakt een dalende dollarkoers goud goedkoper voor geïnteresseerden buiten het dollargebied. Dit verhoogt ook de vraag naar het glanzende metaal. Een ander positief aspect is de seizoensgebonden kracht, die rond de feestmaand vaak kan worden waargenomen. Om te profiteren van een stijgende goudprijs kunt u beleggen in de Xetra-Gold ETF.

Set-up: Bij koersen boven 55,25-euro zou het openen van een long positie in bovengenoemde goud ETF interessant kunnen zijn. Na de entry, kan deze trade worden afgedekt met een stoploss onder de laatste low.

Xetra GOLD (4GLD) koers | Goud ETF
Xetra GOLD (4GLD) koers | Goud ETF

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart