Artikel laten voorlezen

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (DTLE)

Met deze ETF kunt u investeren in de ontwikkeling van staatsobligaties in US-dollar, die worden uitgegeven door het Amerikaanse Ministerie van Financiën. Het is heel goed mogelijk dat de inflatie al haar hoogtepunt heeft bereikt en nu ook weer zou kunnen dalen. Dit zou minder renteverhogingen vergen dan de Fed had gepland. Dit zou op zijn beurt een positief effect hebben op de obligatieprijzen. Lange tijd kende de ETF maar één richting, en dat was het zuiden. De laatste weken begon het tij echter te keren.

Uitleg: De resterende looptijd van de ETF-obligaties bedraagt meer dan 20 jaar. De opgenomen effecten hebben een “investment grade”-rating, d.w.z. dat zij een goede tot zeer goede kredietrating hebben, waardoor het risico op wanbetaling minimaal is. Aangezien obligatiekoersen en rentevoeten omgekeerd evenredig bewegen, zou een vermindering van de renteverhogingen kunnen leiden tot een verdere stijging van de koersen. Als de economie een zwakke fase ingaat, vormt de obligatiemarkt gewoonlijk een veilige haven voor beleggers.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (DTLE) | ETF van de week

Set-up: Wij kunnen de terugval naar het gebied van de EMA-50 meteen gebruiken voor een entry in de Treasury ETF. Na het openen van de positie, kunnen wij de positie beschermen onder de laatste pivot low, onder de EMA-20.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (DTLE) volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (DTLE) | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart