Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL)

Met deze iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF kan men inspelen op Amerikaanse staatsobligaties die door het Amerikaanse ministerie van Financiën worden uitgegeven. De ETF heeft de laatste tijd slechts één richting gekend en dat is zuidwaarts, aangezien obligatiekoersen en -rendementen omgekeerd evenredig bewegen.

Uitleg: Deze ETF belegt in Amerikaanse staatsobligaties met looptijden van langer dan 20 jaar. De opgenomen effecten hebben een “investment grade”-rating, dat wil zeggen dat zij een goede tot zeer goede kredietrating hebben. Wanneer de verliezen op de aandelenmarkten groter worden, gaan beleggers gewoonlijk op zoek naar veilige havens zoals staatsobligaties. Het is heel goed mogelijk dat de inflatie al haar hoogtepunt heeft bereikt en nu weer zou kunnen dalen. Dit zou ook minder renteverhogingen vergen dan de Fed momenteel op de planning heeft staan. Dit zou op zijn beurt een positief effect hebben op de obligatieprijzen. Na de laatste sell-off is de afstand tot de EMA-50 zo groot geworden dat een bounce nu steeds waarschijnlijker wordt.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL) | ETF van de week

Set-up: Bij koersen boven 4,30 euro kon een long positie in de Treasury ETF worden geopend. Na het instappen zou men de trade kunnen afdekken met een stoploss onder de low van maandag.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL) volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL) setup | ETF van de week

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart