Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Lyxor Nasdaq-100 Daily 2x Leveraged UCITS ETF (LQQ)

De Nasdaq-100 index is dit jaar zwaar afgestraft en heeft al meer dan 30 procent verloren. Na een bear market rally in juli/augustus bleef de index dalen in de seizoensgebonden zwakke maand september. Afgelopen donderdag zagen we een sterk herstel van de Nasdaq-100, maar vrijdag hadden de beren het commando weer overgenomen. Op maandag probeerden de stieren echter de controle terug te krijgen.

Uitleg: De Lyxor Leveraged ETF die in ons scenario wordt verhandeld volgt de prestaties van de Nasdaq 100 index met een hefboom van 2. De ETF stelt ons in staat te participeren in bekende namen als Apple, Microsoft, Tesla of Nvidia, die de afgelopen maanden een bovengemiddelde afstraffing hebben gekregen. Als de herstelbeweging van de Nasdaq 100 index de komende dagen doorzet, biedt het zich aan om een voet tussen de deur te krijgen met deze leveraged ETF. Na het touwtrekken tussen de bulls en de bears is het goed mogelijk dat wij met onze trade het begin van de volgende bear market rally opvangen.

Set-up: Bij koersen boven 466,65 euro zou men een longpositie kunnen openen. Dit kan worden afgedekt na het instappen onder de candle van maandag. Als de rally vanaf hier begint, zou deze low niet meer geschonden mogen worden.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart