Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Het bezit van het belangrijkste fysiek gedeponeerde goud-ETF in Europa neemt toe wanneer beleggers via de beurs Xetra Gold-eenheden kopen. Voor elk Xetra Gold eenheidscertificaat wordt namelijk precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. De hoge inflatie maakt goud weer interessant voor beleggers. Daarnaast zorgen ook de geopolitieke risico’s voor een grotere vraag.

Uitleg: Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud van de ETC (Exchange Traded Commodity) ook laten leveren, wat een ander argument is om deze specifieke ETF te kopen. Beleggers hevelen een deel van hun kapitaal over naar goud om hun portefeuille te stabiliseren wanneer de inflatieverwachtingen stijgen. Dit dient doorgaans ook als bescherming tegen een negatieve ontwikkeling op de beurzen.

Xetra Gold ETF (4GLD) | ETF van de week

Set-up: Na een langere zijwaartse fase was de ETC afgelopen woensdag in staat om de weerstand op EUR 52 te overwinnen met een prominente candle. We zouden direct in de huidige consolidatiefase kunnen kopen. De stop-loss zou geplaatst kunnen worden onder de low van vorige week.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de Xetra Gold ETF volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

Xetra Gold ETF (4GLD) kopen | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart